שלום, חדש ולהוט ללמוד!

שלום חברים

שמי אבינדב, אני מנהל פינת חי עבור מכינה קדם צבאית, וחובב מושבע של עופות. עם זאת, היום עשיתי צעד, ולקראת בואם של התלמידים, חזרתי הביתה עם גברת בואה צעירה (באורך של כמטר).
יש לי כמה שאלות חשובות:
1. האם ניתן להחזיק את הנחש בתנאי בקעת הירדן "טבעיים", היינו בחדר-רשת מוצל, כמובן כשהוא בטרריום עם כלי המים שלו, גם כאשר הטמפרטורה עולה ביום מעל 40 מעלות (כל זמן שהיא מוגנת משמש ישירה)? בחורף הטמפרוטה עומדת על 20 מעלות בימים קרירים, וכ10 בלילה, אז אני מניח שיש לחמם. האם תנאים אלה עשויים להיות קשים מדי לבואה? אני יודע שיש המגדלים זוחלים ב"חצר", עם חימום המופעל בחורף בלבד.
2. הבואה חובבת את הענף שלה מאוד. עד כמה יש "להתעקש" ולהוריד אותה כדי שתהיה בידיים? האם היא עלולה להכנס למצב של עקה אם יותר מדי תלמידים יתעסקו איתה? יש טווח שעות מומלץ להתעסקות עם הנחש?
3. מבחינה חינוכית ועניינית הייתי רוצה להגיע לריבוי. האם גברת באורך מטר מתאימה לשידוך? מה התנאים הדרושים, והאם היא יכולה לחיות בטרריום אחד עם זכר?

כל פיסת מידע אקרא בשקיקה. תודה רבה. מי שרוצה לסייע בהקמת פינת הזוחלים שלנו או לבקר בפינת החי ולדבר עם התלמידים (מכינה קדם צבאית, דתית) על טיפוח וגידול זוחלים ובע"ח בכלל, אשמח שיצור איתי קשר.

תודה,
אבינדב
0525423996
היא לא תשרוד לך בטמפרטורה של 40 מעלות לאורך זמן. גם אם היא לא בשמש ישירה.
רצוי שהטמפרטורה בכלוב לא תעלה מעל ה30 מעלות לאורך זמן רב מידי.

בקשר לענף-כל עוד נוח לה שם אין צורך להוריד אותה. לא רצוי להוציא אותה בתקופה הקרובה ליותר מידי זמן. תנו לה להתאקלם ולצבור ביטחון בסביבה החדש לכמה שבועות הקרובים.

ריבוי-לא לפני גיל 4 ואם מדובר בבואה קולומביאנית, רצוי אורך של 2 מטר ומבנה גוף מתאים(לא רזה מידי).
הפייסבוק שלי:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001560175701

דף הפייסבוק של העמותה הישראלית לזוחלים, עשו לייק והשארו מעודכנים :)

http://www.facebook.com/israelreptiles
תודה אסף

המשמעות היא שהיא חייבת להתאכסן בחדר/מבנה, כמובן. המשמעות היא אולי להחליף אותה בזוחלים שמתאימים יותר לטמפרטורות של הבקעה. איזה זנים יכולים להיות מתאימים (חוץ מצבים סודנים)?

אגב, אני לא יודע איזה סוג הבואה. היא בהירה-כסופה עם קישוט כתום באיזור ה"זנב".
1- נחוץ לבואה טווח של 28-30 מעלות צד חם ו24-26 לערך צד קר. אפשרי שבמהלך היום תהיה חשופה רק לטמפ' 28-30 ובערב 24-26, אך אי אפשר להחזיקן בטמפרטורות שציינת. כמו בני אדם, חילוף החומרים שלהן תלוי בטמפ' הסביבתית, רק שלהן אין שום דרך לווסת את זה- מה שקורה בחוץ, קורה בפנים. ב40 מעלות חלבונים נהרסים- חילוף החומרים נהרס ומוות הוא שאלה של זמן... ולא הרבה ממנו.

זה שיש אנשים שעושים את זה לא אומר שזה אחראי, נכון או מוסרי, וזה תלוי -מאוד- היכן. בואות מקורן באיזור מרכז אמריקה(קצת צפונה, גם קצת דרומה), זה ממש לא מזג האוויר שסורר בבקעת הירדן.

2- באופן כללי נחשים לא מגיבים טוב ליותר מדי ידיים. יש הרבה אנשים שעושים זאת מעת לעת... ואני חושב שזה סביר אחת ל X ימים... אבל באופן יום יומי התעסקות חוזרת ונשנת של המון ידיים עלולה להוביל לסטרס... או כמובן לתגובת תקיפה... מבחינת ביטוח אתה תהיה בבעיה אם מישהו יפצע. נחשים הם לא חיה סוציאלית, הם לא נועדו לאינראקציה חברתית כול כך מסיבית... לא שאי אפשר להשתמש בהם כלל, אבל לא בהיקף מטורף.
בזמן הקרוב כמו שאסף אמר בכול מקרה רצוי לאפשר התאקלמות.

3- יש שילוב של משקל, גיל וגודל שצריך להגיע אליו... אפילו אם הבואה הנקבה מתפוצה קטנה במיוחד(משהו שצריך לראות בתמונה ולאושש או לבטל), מטר אחד זה קטן מדי.
בנוסף, זיווג בבואות הוא תהליך ארוך, שבמהלכו ייתכן שתצטרך להשאיר את הזכר עם הנקבה(ובטח לא בתנאים שצויינו מעלה) לתקופה של עד 4 חודשים ללא הפרעה. לאחר מכן, הזכר יצטרך להשתקם היות ובמהלך התקופה לרוב הם מסרבים לאכול(גם רצוי לא להאכילם יותר מדי היות וזה פוגע במאמץ הזיווג). הנקבה גם היא תצטרך להישאר ללא הפרעה ל4 חודשים נוספים(פחות או יותר).

אח"כ צריך לחשוב על מה עושים עם הצאצאים... הכמות אצל קולומביאניות סטנדרטיות יכולה להגיע ל20, 30... אני יודע על השרצה של קרוב ל70. זה הרבה התעסקות, אחריות, מזון...

דף גידול:
/forums/topic/23195

הלכה למעשה... אם מדובר בפינת חי חיצונית, תעזוב את עניין הזיווג. אם יש אפשרות לנהל את זה בחדר סגור וללא הפרעה... זה כבר משהו אחר. בכול מקרה הרעיון הוא לא לדחוף את הבואה למצב הישרדותי בו היא נאלצת להתמודד עם תנאים רחוקים מהאופטימליים ולראות אם היא ממשיכה לחיות, יש לנו אחריות לתת את התנאים להן הן זקוקות.
אבינדבהמשמעות היא אולי להחליף אותה בזוחלים שמתאימים יותר לטמפרטורות של הבקעה. איזה זנים יכולים להיות מתאימים
המחשבה לכיוון זוחלים פחות טרופיים היא מבורכת.
בעיקרון, שום נחש לא יסתדר עם 40 מעלות כשהוא סגור בטרריום... נחשים מדבריים עוברים ממקום למקום ומחפשים מקומות קרירים כששיא החום שורר בחוץ.
עם זאת יש נחשים שיסתדרו יותר טוב וידרשו פחות התעסקות תחזוקתית- כרכני תירס, קינג מקסיקני שחור, קינג קליפורניה, הוגנוז וזעמנים אחרים. הריבוי שלהם פשוט מהר, מהיר יותר ולא מנטרל לך את הזכר לתקופות כול כך ארוכות... הם גם משמעותית קטנים יותר והמשמעות להינשך על ידם היא הרבה פחות רצינית לצורך העניין.

הם עדיין זקוקים לאותו טווח טמפ' פחות או יותר, אבל יתמודדו טוב יותר בעיקרון... כמו שאמרתי, שום נחש לא ישרוד 40 מעלות... אפילו לא 35 לאורך זמן.

המצב האופטימלי בכול מקרה יהיה, שצריך לגדל נחשים בחדר זוחלים מסודר ומווסת... אחרת זה לבנות טרריום עם תשתית משמעותית מספיק כדי שתספק את התנאים הנחוצים.
אבינדבתודה אסף

המשמעות היא שהיא חייבת להתאכסן בחדר/מבנה, כמובן. המשמעות היא אולי להחליף אותה בזוחלים שמתאימים יותר לטמפרטורות של הבקעה. איזה זנים יכולים להיות מתאימים (חוץ מצבים סודנים)?

אגב, אני לא יודע איזה סוג הבואה. היא בהירה-כסופה עם קישוט כתום באיזור ה"זנב".
קשה לי לחשוב על נחשים שיתאימו לתנאים הטבעיים של הבקעה, ללא אפשרות למצא מקלט מבטמפרטורות הגבוהות.
אני לא בקיא בתנאים הדרושים ללטאות, אבל יכול להיות שישנן לטאות מדבריות(אולי אפילו חרדון מזוקן) שיסתדרו עם תנאי האקלים של הבקעה.

אני הייתי מנסה לארגן איזה חדר עם מזגן לטובת בקרת הטמפרטורה.
הפייסבוק שלי:

תודה לאורן ואסף. אני מתרשם מהתגובות הרציניות והמפורטות, ישר כוח

אכן, אני רוצה שגם הנחשים יהיו מאושרים ולא 'שורדים', אני אבדוק אם יש סיכוי לחדר מבוקר אקלים. בכל אופן, אם אתם שומעים במסגרת שלכם על זוחלים רלוונטיים כמו חרדונים וצרכיהם אשמח לשמוע, אולי אחליף את הגברת עם חרדון או כוח נחמד. אני אפנה את השאלה גם בפורום הלטאות-שממיות-חרדונים. במקרה ונקבל חדר, ממילא הוא יתאים גם לנחשים, ושוב, אשמח לקבל המלצות.

בינתיים - כמה עכברים יש להגיש לבואה באורך מטר? 1 בשבוע או מומלץ יותר?
טגואים מאוד נהנים מטמפ גבוהות.. במהלך היום החם הם הולכים אצלי לצד החם (40 מעלות- בהודעה המקורית לפני עריכה נכתב 50- לגמרי בטעות..) ויושבים בו רוב היום.
מה שכן, טגואים תאלץ לחמם בשאר השנה. הם אוהבי לחות ומוכרים בזכות חיבתם לטמפ' גבוהות.
אבינדב

בינתיים - כמה עכברים יש להגיש לבואה באורך מטר? 1 בשבוע או מומלץ יותר?
אין לזה מדד מדויק. תלוי בעובי הנחש ובמהירות העיכול. אני מניח שחולדה קטנה או 2-3 עכברים פעם בעשרה ימים זה קצב סביר.

אגב, ראיתי שפרסמת את ההודעה גם בפורום של העמותה הישראלית לזוחלים אך מאחר וכבר התפתח כאן דיון פורה ומאחר וכאן זה פורום מתאים יותר לשאול את השאלה, אני מניח שאין צורך שאגיב גם שם.
הפייסבוק שלי:

הטגואים, הם לטאות כוח, אם אינני טועה? אני אחפש פה באתר מעט פרטים.

אכן, התחלתי באתר הזוחלים אבל ראיתי שהפורום היה ללא כניסות הרבה זמן וראיתי שכאן פורום יותר פעיל, וזה מה שחשוב, וע"כ פניתי שוב.

טוב, לפי התגובות המצויינות אין לי אלא להתחיל להציע החלפת בואה בטגו...:)

שבת שלום,
אתם פורום מדהים
נראים כמו כוחים, למעשה לא קרובים אליהם אבולוציונית.
תתחיל בלשבת לקרוא על כל חיה כזו. טגו אומנם יכול להתמודד עם טמפ גבוהות אבל יש לו שלל דרישות אחרות, שאתה חייב לוודא שאכן אתה יכול לעמוד בהן. כלוב גדול, לחות, מגוון של מאכלים על בסיס יומיומי הן רק חלק מהדרישות..
בנוסף, שווה לחכות לתגובה של מגדלי חרדונים. כשאני גידלתי מזוקנים לא עליתי מעל 33 מעלות. למרות זאת אולי זה אפשרי, אני לא יודע. חרדון מזוקן זול וזמין בהרבה וטיפה יותר קל לגידול לטעמי..