בליטה בקלואקה+שאלות

עמוד 1 מתוך 2
קראתי משהו על בואות וראיתי שאם יש בליטה בקלואקה זה יכול להיות משהו לא טוב
זה די בסוף אבל אולי תמצאו קצת מתחת לסימן של הפיסבוק בערך סמ' מעל ההסבר על נשל
/forums/topic/23195
יכול להיות שזה כי היא נקבה אבל לא בטוח זה נראה בערך ככה זנב של אלה.png גם שמעתי שיש ויטמינים לנחשים
/forums/topic/22516
אם מישהו יכול לעזור לי בזה
וגם איזה גודל זה ארוחה גדולה כמו שרואים בסרטון ששלחתי
וממליץ בחום לצפות משבע וחמש עשרה שניות כי יש כמה קטעים ממש מצחיקים
אני רוצה לחטא ענף שהיה הטרריום של סרטני נזיר והוא העלה עובש איך אני מחטא שמתי כבר במים חמים אבל אני רוצה חיטוי אמיתי וכמה הוא יכול לעלות
לחיטוי של כל דבר תשים בתנור ב200 מעלות ל15-20 דקות, תוודא שלא נשרף כל הזמן, אחר כך שים את זה בחוץ שיתקרר וזהו
אותו דבר עם מים רותחים - תרתיח מים בסיר וכשהמים מבעבעים שים את מה שאתה מחטא, אחר כך תוודא לייבש את זה שלא ייצטברו בקטריות, שיתקרר ואז שים בטרריום
וזה לא פורום בואות (גם אין לי תשובה)

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
אני יודע שזה לא קשור לבואות אבל יש לה הצתמקות בקלואקה והדבר האחרון ששמתי בתנור נשרף ויש לנו סטודיו בבית עם אנשים שמתאמנים וזה ממש הסריח
עץ שרוף תמיד מסריח חח
אני אתמול חיטאתי עץ פסיפלורה לנחש שלי בתנור וזה הריח כאילו זה נשרף, יצא עשן מהקצוות של המקל, אבל בתכלס לא קרה כלום זה סתם התחמם. בסופו של דבר שים לב רק אם זה באמת נשרף או סתם מתחמם (כמו שאמור לקרות).

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
אני מתקוון זה הפך לשחור וממש הסריח
מה לגבי מה שכתבתי בהתחלה
אם היתה לי תשובה על זה הייתי כותב אותה

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
על מה? על הציור הזה? יכול להיות טפילים, יכול להיות נפיחות, יכול להיות שהיא פשוט צריכה לחרבן.. ללא תמונות לעולם לא נדע, והאמת שיכול להיות שלא נדע גם עם תמונה טובה. אם אתה רוצה להיות בטוח קח לווטרינר.
לגבי גודל הארוחה, זה לא ברור שזה תלוי בגודל הנחש?? איך אנחנו אמורים לענות על שאלה כזו ללא מידע נוסף?
השאלות שלך לא מנוסחות טוב ומקשות על אנשים לעזור לך, וחבל.. אם אתה רואה שאף אחד לא עונה, נסה להבהיר את השאלות טוב יותר..
אוקי אבל אני אנסה להשיג תמונה אבל אצל נקבות בפי הטבעת שמעתי שיש כמו מין ירידה כזאת אז אני שואל יש סיכוי שזה זה למרות שנראה לי שאני מצלם מחר
מה לגבי ויטמינים לנחשים
https://www.snakes.co.il/Joomlasnakes/in ... =6&t=22516
מה שאני מתקוון זה שארוחה גדולה באיזה יחס זה לנחש מבחינת עובי: אחד וחצי מהנחש,אחד מהנחש,שתיים מהנחש
נחש אמור לאכול אוכל ברוחב החלק הכי רחב בגוף שלו, אבל זה כדי להיות בטוח ב100% שלנחש לא יגרם נזק מהאוכל, אבל תסתכל בטבע - פיתונים מרושתים בגודל 5 מטר אוכלים איילות שבטוח יותר רחבות מהם והם יוצאים בסדר. הקטע שהאוכל צריך להיות ברוחב של הנחש זה בשביל להיות בטוח בקיצור. אני גם מאכיל את הנחש שלי באוכל ברוחב שלו

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
פי אחד וחצי מעובי הנחש זה מדד מקובל בזעמנים והוא בטוח לגמרי לנחש בריא.
זה אין לי מושג

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
במשך שנים היה מקובל להניח שאין צורך במתן ויטמינים לנחשים (גם לא קלציום בגלל תכולת הסידן הגבוהה בעצמות הטרף, ולמרות שרובו לא זמין). לאחרונה ישנה התעוררות מחודשת ומחקרים (זה שהעלה אורן הראל בולט במסקנותיו) שמראים כי תוספת של ויטמינים יכולה להביא לתוספת משמעותית בגדילה. כמובן שאין בזה חובה.
את הויטמינים ניתן לקנות בכל חנות חיות שמכבדת את עצמה (ויטמינים לזוחלים טורפים, לא אלו לצמחוניים שמיועדים בעיקר לצבים ואיגואנות..). שימו לב לתאריך התפוגה..
איפה אני יכול לקנות ואיך להשתמש
צילמתי תמונות ואני מעלה מחר
וואלה זה עזר גם לי, מה המחיר של הוויטמינים ואיזה ויטמינים מומלצים לכרכן טקסס בן כחודשיים? ואיך מביאים את הוויטמינים - מאביקים את האוכל?

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
כן, מאביקים את הפרווה. כמו שכתבתי, ברוב חנויות החיות יש כזה.. לגבי המותג והמחיר, לא יודע.. אני עובד עם אבקה של רפשי שהזמנתי מחו"ל.. בארץ עולה בין 60-120 ש"ח תלוי במשקל האריזה ובחברה.
אין צורך, תקנה בארץ. יותר זול ונוח.
אני פשוט צירפתי את זה להזמנה אחרת שעשיתי, ככה שהתוספת לעלות המשלוח הייתה קטנה.