את המנומרות הבוגרות שלי אני מגדל על חול (לא קלציום) ובהצלחה רבה, עושה רושם שזה ממש תורם להם לאיכות חיים ובנוסף לא פעם ראיתי מנומרת שלי בולעת טיפה חול עם הטרף המוגש לה ולא קרה כלום.
מי שרוצה לבזבז כסף ולקנות חול שיקנה זה לא תורם ולא מזיק.
קלציום ניתן לספק באופן סדיר ויעיל גם אם מגישים אותו בתוך פקק בטרריום.
אני לא הייתי קונה חול קלציום.
הייתי משקיע את הכסף אולי בלקנות עוד סוג של חרקי האכלה או אולי אפילו עוד מנומרת..
בברכה,
אורן.
די מוכח שמנומרות נוטות ללקק את החול באופן תכוף יותר כשיש בו קלציום- וכמו שניתן לראות בתמונות שבשרשור הראשון, זה עלול להוביל לחסימה חמורה ותמותה במקרים מסויימים.
אני אכן זוכר את הדיון הארוך בנושא בפורום שלנו,
אני אישית חושב שמנומרות מלקקות את החול בגלל המינרלים שבו והמלחים,
באותו עניין כששמתי למזוקנים שלי מצע חול בפעם הראשונה הם אכלו כמויות היסטריות של חול ממש פתחו את הפה וכמו שופל בלעו חול ואני שנכוויתי בעבר (האיגואנה האדום שלי מאצ'ו מת מחסימת מעיים בגלל חול) נלחצתי, אבל לפי דעתי ומנסיוני זוחלים מדבריים יודעים להתמודד עם בליעת חול די בקלות, יותר מאשר זוחלים טרופיים.
כמו כן מחובתו של המגדל לשים לב אל הזוחל ואל שפת הגוף שלו ואם היא משדרת מצוקה.
אורןאדריאני אכן זוכר את הדיון הארוך בנושא בפורום שלנו,
אני אישית חושב שמנומרות מלקקות את החול בגלל המינרלים שבו והמלחים,
באותו עניין כששמתי למזוקנים שלי מצע חול בפעם הראשונה הם אכלו כמויות היסטריות של חול ממש פתחו את הפה וכמו שופל בלעו חול ואני שנכוויתי בעבר (האיגואנה האדום שלי מאצ'ו מת מחסימת מעיים בגלל חול) נלחצתי, אבל לפי דעתי ומנסיוני זוחלים מדבריים יודעים להתמודד עם בליעת חול די בקלות, יותר מאשר זוחלים טרופיים.
כמו כן מחובתו של המגדל לשים לב אל הזוחל ואל שפת הגוף שלו ואם היא משדרת מצוקה.
כמו שאמרתי קודם- אני לא הייתי קונה חול.
אורן.
קלציום הוא מינרל :D .
כמו שהשממיות יודעות ללקק סידן, הן מלקקות חול מועשר בסידן באופן תכוף יותר.
הן נוטות שלא לאכול חול שלא בטעות(בזמן ציד) אם הן לא מפיקות ממנו סידן, או לפחות במידה נמוכה יותר.
החיה אמורה לדעת את הגבולות שלה ולצרוך רק מתי שיש בכך צורך אמיתי.
קראתי את הדיון על חסימת המעיים , אכן לא נעים , אבל שוב זה לא קורה
כל הזמן , אני גידלתי שני חרדונים עם חול כזה והיה בסדר גמור
מצטרף לכך שזה שונה מחיה מדברית לחיה טרופית
אי אפשר לסמוך על בעל חיים לעצור, יש הרבה חיות בטבע שאוכלות יתר על מידה או מעט מדי... אבל לא ניכנס לדיון הזה ונצא מנקודת הנחה שאתה צודק- לא מדובר בסידן נקי- הלטאה לא תצרוך סידן שלא לצורך, אבל על כול איסוף מעט סידן שהיא מקבלת, מתלווה הרבה חול, שהוא חומר מיותר שאינו משנה את תצרוכת הסידן.
אז אם הלטאה זקוקה ל X גרם סידן, ועל כול גרם חול יש 1/10X סידן- אז הלטאה תצרוך את גרם הסידן הנחוצה בנוסף לפי 9 חומר שהוא פסולת(במקרה הזה, חול). הסידן הרי מפוזר בכול המצע, ואינו מרוכז ונקי... כמות הפסולת שאתה צורך יחד עם מינון הסידן היא הגורם לבעיה,
ולכן קרו מקרים כאלה ואחרים.