חול קלציום לשממית מנומרת

ניר שלום,
חלק מתנאי הגידול הקרובים ביותר לתנאי הטבע עבור שממיות הוא מצע חול.
מצע החול חשוב לתנאי הגידול ו"מחקה" את התנאים האידיאליים שבטבע.
חול הקלציום אינו רק מצע אלא תוסף תזונה במקרה של בליעה.
החול מחוטא ומסונן ואינו מבצע סתימות מעיים.
במידה והינך מעוניין לתת לשממיות שלך את התנאים הטובים הדומים לתנאי הטבע
חול הקלציום הינו מוצר חשוב.

במידה ויש לך שאלות אתה מוזמן לרשום פה בפורום סנייקס שבאתר סנייקס

אבירם וגיאל
[
אבקש רק לאמר כי כול חומר יכול לגרום לחסימת מעי- אפילו פריט מזון, כמו עכבר, יכול לגרום לנחש חסימת מעי, למשל.
אז לא משנה מה הבחירה שלך, עדיין צריך לוודא כי אין בליעה מופרזת של החול ולא ניתן להבטיח שחול מסוג מסויים בשום מצב לא יגרום לחסימה.
גם בנושא הקלציום יש לשים לב. קלציום הוא בעצם סידן, וצריכה מופרזת ממנו יכולה להוביל לסיבוכים- בדומה לצריכה מופרזת של כול ויטמין או תוסף מזון.

http://www.petzoo.co.uk/product_info.php?products_id=467

ליאופד עם חסימה חריפה בגלל חול קלציום.

אני לא מכיר את זה מספיק לעומק, אני לא מגדל ליאופרדים(טוב, לא לגמרי נכון, אני כרגע מטפל בליאופרד אחד יחיד ומיוחד כרגע) על מצע כזה, כך שאין לי נסיון עם החולות למיניהם.
השתדלתי להביא מקורות ודיעות של מגדלים אחרים, מחו"ל:

http://www.reptilerooms.com/forums/index.php?showtopic=11806

ההדים שנתקלתי בהם, אני מודה, הם שליליים למדי.

לשיקולך, על כול פנים. אני לא יכול מנסיון אישי לטעון לפה או לכאן.
תגובתי נובעת מנסיון ולא ממאמרים כאלה או אחרים.
נכון רצוי להאכיל מצלחת לתולעים ולא על גבי המצע.
אם זאת החול מיועד לחקות את תנאי השטח וספיגת הצרכים
ולא כתוסף מזון.
רוב המגדלים שאני מכיר בישראל ולא אפרט את שמם מגדלים על מצע זה.
[
לא העלתי מאמר, העלתי תמונות ותחקיר של ניתוח של ליאופרד- זה קרה, זו עובדה.
ולאחר מכן העלתי שרשור מחו"ל עם מגדלים מנוסים, שמתווכחים, מתוך נסיונם שלהם, מדוע לא.

אני ממש לא נכנסתי לויכוח דיעות פה.
אתה הצגת א', אני הצגתי ב' כי זה מה שמצאתי וזה טון הדברים הכללי שקיבלתי כשתיחקרתי ברפרוף את הנושא.

נסיונך מוכיח אחרת, וזה סבבה לגמרי.

פעם המיעוט טען שכדור הארץ הוא עגול... והרוב יצא די מטומטם, הלא כך?

שאלו שאלה, הבאתי מידע- שניר יעשה מה שהוא רואה לנכון עם המידע הזה- אני ממש לא העלתי את הדברים כדי להיכנס לויכוח :)

שבת שלום
אני מוכרח לציין שלא השתמשתי במוצר הזה, אך באמת שנתקלתי בתגובות שליליות למוצר בפורומים בחו"ל ובספרות.
לא כל כך מבין את היתרון של החול הזה.
אין שום ספק שהוא יכול לגרום לחסימת מעיים בדיוק כמו כל חול רגיל.
החסימה נובעת מהצטברות של הגרגירים בזמן הבליעה ולא מהרכב החול.
אני מגדל על מצע חול "טבעי" וגם אצלי לא נתקלתי במצב של חסימת מעיים, אך זה עדיין לא אומר שהחול שאני משתמש בו "בטוח" ללטאות.
בכל אופן, לשיקולך. קח בחשבון שזה לא תחליף להאבקה של המזון בסידן, ורוב החול הולך לפח כאשר אתה מחליף מצע.
עוד שהתחלתי לגדל שממיות קראתי שלא מומלץ לגדל אותן על חול קלציום, מהסיבה הפשוטה שזה עלול לעודד את השממיות ללקק את החול. (כמו שהן מלקקות סידן שמושאר להן בתוך צלוחית בטרריום).
עמית
גם אני קראתי על החול הנ"ל במספר פורומים מחו"ל, יצאתי משם על רקע כללי שלילי.
לא יודע עם זה מדוייק, אבל שמעתי שבמידה והוא בולעים את החול בתדירות גבוה, הם עלולים לסבול מעודף שסידן.

ארי
ארי אמיתי

"The one eyed man is king in the world of the blind"

עד עכשיו (6 שנים) גידלתי חלק מהלאופרדים שלי על מצע של חול דיונות (הייתי מבקש ומקבל מאתרי בנייה), למרות שאת רוב הלאופרדים שלי אני מגדל על מצע נייר סופג מכיוון שהוא הנוח הבטוח והסטרילי ביותר מבין המצעים הנפוצים.
מבין הקבוצות שאני מגדל על חול עד כה לא שמתי לב לכמויות חריגות של חול בצואת הלטאות.
בעונת הרבייה האחרונה שמתי לב לכמויות אדירות של חול בצואה למרות שיש מזון מאובק שזמין באופן קבוע בטרריום.
כשאני אומר כמוות אדירות אני מתכוון שכל גוש מורכב מצואה בגודל הרגיל ועוד יותר מכפול מזה חול.

מיהרתי לסלק את כל החול מהטרריומים. מערכת העיכול של נקבות מטילות גם ככה דחוקה הצידה מאוד בגלל הביצים ככה שחול בכמויות כאלה נראה לי די מסוכן.
בקיצור, אם עד עכשיו המלצתי על נייר סופג כמצע הבטוח ביותר אבל מנסיוני לא שללתי חול, אני משנה את דעתי ולא ממליץ להשתמש בחול. ושכל אחד יעשה את השיקולים שלו.
אני רק אוסיף שהמוצר "חול סידן" מסוכן יותר מכיוון שעודף סידן עלול לגרום אצל הלטאות לבעיות נוירולוגיות ולאבנים בכליות.
דשא סינתטי, לעצב סביבה סלעית מגבס...
חול זו אופציה, זה פשוט לא האידיאלי והבטוח ביותר
קודם כל, תמיד יש את האופציה להאכיל אותן מחוץ לטרריום או בתוך צלחת גדולה שהן והמזון יושבות בתוכה.

מעבר לזה, את השממיות הבוגרות שלי אני מגדל על שבבי עץ גדולים(כמו בתמונה), זה זול, נח, אסטתי ואין שום מצב ששממית בולעת כזאת חתיכה.
1 013.jpg
אתר הבית של reptilez :
http://www.reptilez.co.il/index.asp
גם אני מגדל את שלי על מצע שבבי עץ, לפי דעתי חבל לקחת סיכון עם חול.