הטלה ראשונה

חברים שלום איזה שמחה אתמול בערב הקרסטד שלי הטילו זוג ביצים , מבקש לדעת איך לשמור עד לבקיעה המיוחלת תמונות יצורפו בהמשך
מזל טוב אחי, נשמח לעדכונים ותמונות

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

באופן כללי למיטב ידיעתי תנאי הטיפול בביצים דומים לכאלו בשממיות אחרות, כלומר: לשמור בכבול, וורמקוליט או ספגנום לחים (לא רטובים! לחים!) בקופסת פלסטיק אטומה.. לשמור טמפ' קבועה (תחפש בספרות באנגלית טמפ' מדוייקת, אבל נדמה לי ש28 זה ניחוש סביר) בעזרת טרמוסטט מחובר לכבל חימום בתוך ארונית (אינקובטור מאולתר שתופתע עד כמה מדוייק הוא יוצא בבנייה נכונה). לפתוח מדי פעם לוודא להכל בסדר. אסור לסובב את הביצים! לפרטים נוספים אתה יכול להתקשר 052-3336309. מקווה שזה עוזר..
חברים צירפתי תמונות של האמא המאושרת והביצים
תהנו.
לגבי האחסון הבנתי מיניב שניתן לאחסן אותן בתוך הטרריום? האם זה בסדר? כמובן שהנחתי אותם בקופסא עם קבול ומכסה מחורר
P5140102 (Small).JPGP5140105 (Small).JPGP5140106 (Small).JPGP5140108 (Small).JPG
נראה מדהים, כל הכבוד! בהעדר אינקובטור תוך הטרריום זו אפשרות סבירה בהחלט..
אגב, הטרריום מאד מיוחד, מי בנה אותו \ מאיפה קנית אותו? אין לך בעיות מיוחדות עם הזווית של הדלתות?
תודה רבה.
לשאלתך את הטרריום בניתי לבד לגבי התכנון זה לפי תכנון שלי בנו לי בחנות המפעל של האחים נחום במושב צרופה
ואת שאר העיצוב בניתי לבד בעזרת החכמה של כולם
/forums/topic/17042
התכנון המקורי שבהתחלה הוא שימש הוא היה אקווריום חצי גובה מים וקיר צמחים וכמו שאתה רואה עשיתי לו הסבה לטרריום זוחלים
לגבי הפתחים אין שום בעיה איתם שני הדלתות מאוד שימושיות לסידור וניקיון וזזות ומתפרקות בקלות
ביצי קרסטד הרבה יותר רגישות מאשר ביצים של מנומרות. לא הייתי משאיר אותן בטרריום שבו הטמפרטורה יכולה להשתנות בסדר גודל של 10 מעלות בין היום ללילה. אתה מקטין באופן משמעותי את הסיכוי לבקיעה.
בתנאים אלו משך ההדגרה הנדרש גדל ואוטוטו אנחנו ניכנס לתקופה חמה יותר שבה הביצים עלולות להיהרס.
תזכור שקרסטדים רגישים מאוד לחום
הייתי מוכן בשמחה אבל קצת רחוק לי...
יש לך טיפים לאלתור?
או לבניה?
אשמח לשמוע.ממך ומכל המעוניין להציע
תודה רבה
כן, כמו שכתבתי למעלה:בעזרת טרמוסטט מחובר לכבל חימום בתוך ארונית עץ (אינקובטור מאולתר שתופתע עד כמה מדוייק הוא יוצא בבנייה נכונה). ראיתי שיובל מוכר טרמוסטטים.. לגבי כבל, לדעתי מינימום 50 וואט, הטרמוסטט ידאג שהוא לא יעבוד יותר מידי.. ורצוי ביותר גם טרמומטר דיגיטלי עם סנסור על כבל. כך תוכל לדחוף את הסנסור פנימה ולבדוק מה הטמפ' בלי לפתוח..