טרריום משולב מים לשממית מצוייצת.

לחברי הפורום שלום אני רוצה להציג בפניכם את הטרריום החדש שבניתי
לצערי לא צילמתי את תהליך הבניה אך אשמח לתאר לכל מי שירצה לדעת.
כרגע הוא מאוכלס בזוג שממיות מצוייצות שרק קניתי
בבקשה אשמח לשמוח הערות בונות
בהמשך אני אוסיף את התמונות של הזוג הטרי
IMG_0018 (Medium).JPGIMG_0019 (Medium).JPGIMG_0022 (Medium).JPGIMG_0023 (Medium).JPGIMG_0033 (Medium).JPG
תודה רבה .
אני אשמח לקבל קצת טיפים לגידול השממיות ממישהו שמגדל .
תודה על התגובות
נראה ממש מושקע

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

טרריום ממש יפה ..ממש השקעתה בעיצוב.

לא מזמן גם אני סיימתי לבנות טרריום לזוג שלי ועכשיו אני בשלבי עיצוב(גם אני משלב עם מים :) )
יהיה לך קשה יחסית לנקות את הטרריום והצרכים של המצויצות אבל זה שווה את היופי של הטרריום.
שלום

יצא ממש יפה אך אני ממליץ שתוסיף עוד צמחים וגזעים כדי שהטרריום יראה יותר ירוק .
השקעות כאלה רואים רק בטרריומים של אנשים מחו"ל :D חחח נחמד לראות מישהו שהשקיע כל כך הרבה גם בארץ ולקח את זה ברצינות .
והשילוב עם המיים יצא בכלל יפה כל הכבוד על ההשקעה :) השמח לדעת איך תכננת דבר כזה (גם אני תכננתי דבר דומה לטרנטולה אך לא הלך חח )

מה הסכום שהשקעת על הכול ?

ובאיזה חומרים השתמשת ?

תודה,
אביחי
מדהים! כל הכבוד על ההשקעה, ותודה על השיתוף ❗

משה, מתי נזכה לראות תמונות מהטרריום שלך?:)
תודה רבה לכל התגובות..
בנוגע לצמחים אני יודע שכרגע הם לא ניראים במלואם. אבל כאשר הם יקלטו הם יגדלו וימלא את הטרריום בצורה טיבעית. לגבי העיצוב של הטרריום. לפני שהפכתי אותו לטרריום מצוייצות הוא שימש אותי כטרריום משולב קיר צמחיה + מפלים וכל החלק התחתון היה מכיל ציקלידים ( דגים).
כאשר החלטתי שאני עובר כיוון את הדגים מסרתי והתחלתי בניקיון והסרת הקיר הישן.
שלבי הבנייה בעיקר נלקחו מהוראות והסברים שלמדתי מכולכם ואת הבסיס הראשי ואת הבסיס הקטן יותר (אשר מסתיר את משאבת המים) בניתי מקלקר מצופה מלט לבן ולאחר , כמובן לאחר חיתוכים והדבקות עד לעיצוב הרצוי , מכן צביעה בעזרת מלט לבן מגוון מפיגמנטים של צבעים שחור וחום ואז ציפוי בשכוות איפוקסי שקוף.
את קיר הצמחייה העשוי פלוירטאן בניתי טיפה אחרת לאחר למידה מהטרריום הראשון שלי , קודם קיבעתי את העצים בעזרת סיליקון שחור וגם עשיתי מעין עוגנים בעזרת דבק דוצדדי לזכוכית ובעזרת חוטים וקיסמי שיניים על מנת שהקצף יתפס יחדיו ובסופו של דבר לא יתנתק מהזכוכית.
יש גם את המפלים בעזרת משאבה לא חלשה מידי ולא חזקה מידי. את סיבי הקוקוס הדבקתי קטע קטע בעזרת סיליקון שחור מכיוון שהסילקון השחור מתיבש מהר! חשוב שגם הסיבי קוקוס יהיו יבשים.
חשוב מאוד לנסות לדמיין איך זה יראה בסוף זה יתן לכם את קו הגימור פחות או יותר כפי שתרצו.
יש גם מערה קטנה שדרכה הערפל יוצא באזרת צנרת אשר מחוברת למכשיר אדים קרים מניו פארם..תאורת פלורסאנט ליום ותאורת לדים כחולה ללילה .הכל מכוןן עם שעוני שבת לתזמונים
אשמח לענות על עוד שאלות
נראה יפה מאוד.
לא הבנתי כל כך למה נועדה הבריכה. האם תוכנן במקור למין אחר?
בקיצור, לא פרקטי, דורש המון תחזוקה ומסוכן לשממיות.
הבריכה מזרימה מים בעזרת משאבה ל-2 מפלים קטנים.
מאיזה בחינה מסוכן ? טביעה?
אני יכול למלא את הבריכה באבנים עד גובהה המפלס זה יעזור?
למרות שתארת לי כמה פעמים בע"פ, לא חשבתי שהוא כ"כ מרשים! 😲

פשוט בית גידול מושלם!

בקשר למים, קשה לי להאמין שהשממיות יפלו פנימה ויטבעו אבל אם רוצים ללכת על בטוח, אפשר לספק להן מספר איים או אפילו איזה כמה צימחי מים שהן יוכלו להאחז בהם אם חו"ח יפלו פנימה.
אתר הבית של reptilez :
http://www.reptilez.co.il/index.asp