בייבי או בוגר (לאופרד)??

עמוד 1 מתוך 2
אני רוצה בבקשה לדעת את היתרונות והחסרונות שיש בלאופרד בייבי מול בוגר.
תודה וערב טוב.
לאופרד בוגר :

יתרונות-את השלב הקשה יותר הוא עבר וכבר יותר קל לטפל בוא...

חסרונות-אתה לא רואה אותו מיתבגר וגם הוא יסיים את חייו אצלך יותר מהר...

בייבי :

יתרונות-אתה רואה אותו גדל לאורך כול השלבים בחייו...

חסרונות-הוא יותר רגיש...

זה פחות או יותר מה שאני חושב..
יכול ליהיות שיש עוד חילוקי דעות בעיניין או עוד יתרונות וחסרונות...

בכול אופן חכה לתשובה חד משמעית משחר... :wink:
אני אישית בעד לקחת בייבי מהסיבה שאני חושב שבאופן כללי מהנה יותר לקחת בעל חיים צעיר ולראות אותו גדל ומתפתח מיום ליום מאשר לקחת בוגר.
מעבר לכך יש יש יתרונות לכאן ולכאן.

יתרונות לבייבי:
א. אתה נחשף לגדילה ולהתפתחות שלו שזה דבר מאוד מעניין - בעיקר אצל לאופרדים שהטקסטורה שלהם משתנה מאוד במהלך הגדילה. גם השינוי באופי מעניין. אתה רואה איך מתינוק היפר אקטיבי וצווחן הוא לאט הופך ללאופרד בוגר וסטלן.
ב. אתה יכול להרגיל אותו לידיים ולהפוך אותו לפרט רגוע יותר בקלות מכשאתה לוקח בוגר. עם בוגר אתה עלול להתקע עם פרט לחוץ או תוקפני והעבודה איתו תהיה קשה.
ג. אתה יודע בן כמה הוא. בפרט בוגר אין דרך לדעת אם הוא בן שנתיים או 15 שנה מלבד לסמוך על המוכר.
ד. אין בעיה להרגיל אותו לסוגי מזונות מגוונים. יש פרטים בוגרים שלא מוכנים לאכול סוגי מזונות מסויימים ואז זה סרט לעשות להם "גמילה".

יתרונות לבוגר:
א. אתה כבר יודע איך הוא נראה. אצל בייביז אתה לא יכול לדעת בוודאות מה תהיה הטקסטורה שלו (אפשר לשער על פי המראה הנוכחי שלו ועל פי מראה ההורים).
ב. הוא פחות רגיש ובהתאם פחות יושפע מטעויות של המגדל.
ג. אתה יודע את מינו. בבייביז אפשר לדעת מין בוודאות רק מגיל 4-5 חודשים.
ד. במידה ואתה לחוץ על רבייה בעונה הקרובה - בפרט בוגר תצטרך לחכות פחות זמן אם בכלל עד שיהיה אפשר להרבות אותו.
אוקיי רק שאלה אחרונה בקשר למזון.
אני קראתי בפורומים של ארה"ב שמגדלים מאכילים אך ורק על בסיס זחלי קמח,עכשיו פה בפורום הרוב אומר שמומלץ לגוון שני מזונות מה אני אמור להבין מכך?
שחר מה יקרה אם לאופרד יחייה רק על זחלי קמח?
well to start with, ull need at least around 15 gallons of tank with a heat pad.
ull also need substrate (slate tiles, repticarpet, newspaper, or cocoafiber works.) a shallow water dish, a humid hide (empty butter container with a hole in the side and moist papertowel or peat moss in the bottom) heat lamp (optional) food (crickets or mealworms) regular hide, calcium powder dish (milk cap works). they love to climb so u could put some lil sticks in too.
hmmmmm.... am i forgetting anything
בבקשה הנה קישור היו עוד אנשים אבל א היה לי כוח לחפש .
http://www.reptileforums.com/forums/showthread.php?t=28698
הוא אומר לו או צרצרים או זחלים לא את שניהם.
קודם כל השאלה היא מי הוא. אם הוא סתם מגדל מן השורה כמוני וכמוך, אני לא רואה סיבה להחשיב את דעתו כטובה או מהימנה יותר משל כל אחד אחר. לא כל ציטוט של כל אחד שמוצאים ברשת הוא ציטוט להסתמך עליו, לא חסר מידע שגוי.
נושא הגיוון במזון אצל לאופרדים די שנוי במחלוקת. יש מגדלים שטוענים שניתן לגדל אך ורק על בסיס זחלי קמח, וישנם כאלה שאומרים שזה לא מספיק ושמומלץ לגוון עם סוג נוסף של חרק. בחירה שלך למי להקשיב ולהאמין.
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
כן מור אבל ראיתי בהרבה אתרים שזה מה שמציעים מגדלים מתחילים וזאת הייתה רק הדוגמא ואני באמת בבעיה מהבחינה הזאת
רון טרמפרר מאכיל רק בזחלים לא?
ארי אמיתי

"The one eyed man is king in the world of the blind"

שלי במצב כזה פחות או יותר..
אני מדבר על זכר high yellow בן כשנתיים..

תודה...
אני בטוח שזה כבר צויין פה אבל לדעתי אתה הכי תהנה עם אתה תגדל בייבי כי ככה אתה תיראה איך הוא גודל ומיתפתח אצלך, שזה הדבר הכי כיף ליראות..
בהצלחה!
האלבום שלי:
boublingתגידו יש מצב להגיע לכזאת רמה של התנהגות בלאופרד?
למישהו יש כזה לאופרד שכ"כ אוהב מגע?
http://www.youtube.com/watch?v=eP6gtHawTUQ&feature=related
אפשרי להגיע לרמה כזאת - יהיה יותר קל להרגיל לאופרד מבייבי אבל בעקרון עם עבודה קשה אני משער שאפשר גם בוגר.
אגב כדי שהלאופרד שלך יעלה על יד כף היד שלך בעצמו מה שעליך לעשות זה לבצע את ההאכלת מחוץ לטרריום בצורה ידנית.
זה מאוד תורם לביטחון של הלאופרד בך כי נוצרת אצלו התניה של ההרמה שלו על ידך וההוצאה שלו מהטרריום לקבלת מזון. ככה מתקבל לאופרד ש"אוהב מגע".

באופן כללי לאופרד שתחזיק הרבה יתרגל ויהפוך להיות רגוע מאוד (ברמה של רביצה על היד בזמן שאתה מלטף אותו) אבל בשביל שהוא בעצמו יעלה על היד שלך אני חושב שתצטרך להתנות את זה עם מזון.
אולי הפשרה הטובה ביותר בשבילך היא לקנות פרט שכבר לא בייבי אבל עדיין לא בוגר, משהוא כמו 6-8 חודשים.

את השלב הקריטי הוא עבר ועדיין יש לו לאן לגדול ולהתפתח.
אתר הבית של reptilez :
http://www.reptilez.co.il/index.asp
מאיזה גיל מומלץ הלחיל להאכיל את הלאופרד על היידים?
בזמן נשל לא מוציאים את הלאופרד?
כמה זמן אחרי ארוחה לא מתעסקים הם הלאוםרד?
יש לי לאופרד בהחלט "חברותי" ברמה כזו או דומה מאוד- ריי. אבל כנראה שהוא פשוט בעל אופי טוב במיוחד, כי הוא היה ככה פחות או יותר מהיום שקניתי אותו (וקניתי אותו כשהוא כבר בוגר, בן כמה שנים). הוא מאוד נינוח, בוטח ונותן לגעת בו וללטף לו את הראש- מה שראוי לציון במיוחד בהתחשב בעובדה שהוא 95% עיוור.
אגב, רוב הלאופרדים שראיתי- נראה שבהחלט מזהים את המגדל. שלי מתקרבים פעמים רבות אל הזכוכית ומבקשים לצאת כשהם רואים אותי מתקרבת לטרריום (כמו הרבה חיות, הם אוהבים כשנותנים להם הזדמנות לטייל קצת מחוץ לטרריום ולגלות את סביבתם. הם חיות סקרניות בסה"כ. חשוב, כמובן, לשים עליהם עין- כי הם עלולים להיעלם).
הם לעיתים רחוקות "ממש מהירים", אבל אל תשאיר אותם ללא השגחה. מתה לי לאופרדית ככה (ואפילו לא השארתי אותה ללא השגחה, פשוט סובבתי את הראש לכמה רגעים והיא נעלמה).
boublingמאיזה גיל מומלץ הלחיל להאכיל את הלאופרד על היידים?
בזמן נשל לא מוציאים את הלאופרד?
כמה זמן אחרי ארוחה לא מתעסקים הם הלאוםרד?
-אם רוצים פרט רגוע במיוחד (שבתקווה גם ילמד לעלות לבד על כף יד שמוגשת לו) אז לדעתי כדאי להתחיל להרגיל להאכלה מפינצטה בתוך הטרריום כבר מגיל חודשיים.
מה שכן, בשבועיים שלוש הראשונים מרגע שמביאים אותו אני ממליץ לתת זמן הסתגלות שבו מאכילים רגיל (חרקים משוחררים).
בגיל 4 חודשים בערך כשהם פחות עדינים ויש פחות סיכוי לתאונות לנסות בהדרגה להאכיל עם פינצטה מחוץ לטרריום כשהלאופרד עליך.
מכיוון שידועים מקרים של לאופרדים מפונקים שהתרגלו להאכלה מפינצטה ואשכרה הפסיקו לרדוף אחרי טרף, אני ממליץ בכל האכלה לתת ללטאה לצוד בעצמה את 2 החרקים הראשונים ורק אז להתחיל עם הפינצטה.

- בזמן נשל (תהליך של כיום אחד) עדיף לא להתעסק עם הלאופרד.

- אפשר להרים לאופרדים גם מיד אחרי האכלה מכיוון שהסבירות שיפלטו נמוכה.
בכל מקרה תמיד עדיף לתת כמה שעות של עיכול שקט לפני שמתעסקים איתו.
ואם אתה בכלל מגיע לרמה טובה של הרגלה לידיים, אפשר לנסות להאכיל גם עם האצבעות בשביל חוויית האכלה עוד יותר אינטימית :wink: (אני את ריי הייתי מאכילה מהאצבעות בהתחלה. זה היה כיף, חוץ מהפעמים שהוא היה מפספס את החרק 😄).