התנשלות ואכילה בו זמנית

לפני כמה דקות שמתי לנחש שלי וולדה , בהתחלה הוא לא נגע בה כיביתי את האור ויצאתי מהחדר כשחזרתי ראיתי אותו עם חצי גוף נשל וחצי לא ( משיל) ידעתי שהוא בנשל אבל לא ידעתי שישיל היום . הוא התחיל לבלוע שחצי גוף עדיין עם הנשל !.....
בסופן של דבר הוא הצליח להשיל נשל שלם ולאכול . אבל יש לי כמה שאלות זה קרה למעשהו פה ? זה יכול לפגווע בו בצורה כל שהיא למרות שאכל והשיל בסדר גמור .? (פגיע בריאותית או משהו אחר) .
פעם ראשונה שאני שומע דבר כזה.
אחי היית חייב לצלם את זה זה אחד הגדולים.
לא נראה לי שקרה לו משהו (נחשים יודעים מה טוב בשבילם) הוא פשוט היה רעב.
ממליץ לך אחי לא לנסות להאכיל בנשל .
לא אין שום סכנה לפגיעה.
בדרך כל אני לא מאכיל בנשל אבל אני יודע מתי פחות או יותר הוא משיל והפעם הוא הקדים ב 3-4 ימים ...
עכשיו הוא בצד הקר מששום מה ...הוא לא אמור להיות רק בצד החם אחרי שהוא אוכל כדי לעכל כראוי ?
זה קרה לי אם כרכן תירס....
שבאמצע הבליעה הנשל בגלל שהוא נמתח החל להיקרע
ועד שהוא סיים לבלוע הנשל כבר היה בארך חמש סנטימטר אחרי הראש
nadavivriזה קרה לי אם כרכן תירס....
שבאמצע הבליעה הנשל בגלל שהוא נמתח החל להיקרע
ועד שהוא סיים לבלוע הנשל כבר היה בארך חמש סנטימטר אחרי הראש
זה מה שקרה אצלי רק שהוא השיל חצי נשל ואז התחיל לבלוע ותוך כדי השיל ...
אצלי ההשלה החלה כתוצאה מהבליעה ,אם לא הבנת...
נראה לי שזה באמת נדיר...
לא זה לא נדיר במיוחד, וגם אם זה קורה זה עדיין תקין.
כרכנים בוגרים בדרך כלל מסרבים לאכול בתקופת הנשל, אך לכרכנים צעירים אין כל מעצורים ובמרבית המקרים הם לא יסרבו לאכול גם אם מדובר ביום ההשלה עצמו.

כעיקרון, האכלה בתקופת הנשל מגדילה את הסיכוי להקאה. במידה וההאכלה מתבצעת ממש ביום הנשל, עלולים להיווצר לנחש קשיים בתהליך ההשלה. כבר היה לי מקרה שהנשל נתקע לפני הבליטה של הקיבה והיה צורך לעזור לנחש להשלים את ההשלה. זהו תהליך מאד מלחיץ לנחש, גם בגלל הרגישות של תהליך ההתנשלות וגם בגלל הקיבה המלאה.

אם מדובר בתחילת תקופת הנשל (עוד לפני שהעיניים הופכות לחלביות) אני נוהג להציע מזון לנחשים הצעירים, מתוך ידיעה שעד שההשלה תתרחש, המזון כבר יעוכל לגמרי.

הייתי ממליץ לכל אחד לנהל רישום של תאריכי ההשלות. כך אפשר לצפות, פחות או יותר, את מועד הנשל הקרוב ולהימנע מהפתעות.
בואו לבקר בתירסים - www.TIRASIM.co.il
Mikeyכרכנים בוגרים בדרך כלל מסרבים לאכול בתקופת הנשל, אך לכרכנים צעירים אין כל מעצורים ובמרבית המקרים הם לא יסרבו לאכול גם אם מדובר ביום ההשלה עצמו.

כעיקרון, האכלה בתקופת הנשל מגדילה את הסיכוי להקאה. במידה וההאכלה מתבצעת ממש ביום הנשל, עלולים להיווצר לנחש קשיים בתהליך ההשלה. כבר היה לי מקרה שהנשל נתקע לפני הבליטה של הקיבה והיה צורך לעזור לנחש להשלים את ההשלה. זהו תהליך מאד מלחיץ לנחש, גם בגלל הרגישות של תהליך ההתנשלות וגם בגלל הקיבה המלאה.

אם מדובר בתחילת תקופת הנשל (עוד לפני שהעיניים הופכות לחלביות) אני נוהג להציע מזון לנחשים הצעירים, מתוך ידיעה שעד שההשלה תתרחש, המזון כבר יעוכל לגמרי.

הייתי ממליץ לכל אחד לנהל רישום של תאריכי ההשלות. כך אפשר לצפות, פחות או יותר, את מועד הנשל הקרוב ולהימנע מהפתעות.
אני רושם את זמני ההשלה פשוט הפעם הוא הקדים ב5 ימים , בסופו של דבר כמו שכתבתי למעלה הוא הצליח להשיל נשל שלם וגם לבלוע את הוולדה .. מה כוונתך בהגדלת הסיכוי להקאה ?
Roei333 מה כוונתך בהגדלת הסיכוי להקאה ?
סטטיסטית, אם מאכילים שני נחשים - אחד בנשל והשני לא - הסיכוי שהנחש שבנשל יקיא, גדול יותר מהסיכוי שהנחש שלא בנשל יקיא.
בואו לבקר בתירסים - www.TIRASIM.co.il
Mikey
Roei333 מה כוונתך בהגדלת הסיכוי להקאה ?
סטטיסטית, אם מאכילים שני נחשים - אחד בנשל והשני לא - הסיכוי שהנחש שבנשל יקיא, גדול יותר מהסיכוי שהנחש שלא בנשל יקיא.
הבנתי אבל במקרה שלי הנחש כבר השיל חצי נשל, הוא כבר לא היה בתקופת הנשל? או שזה גם נחשב לתקופת נשל ? .. (הכוונה שכאשר הוא בלע את הוולדה רוב הנשל הייה כבר בחוץ) .. יש לי שאלה בקשר להקאה, אחרי כמה זמן מרגע הבליעה הנחש יכול להקיא?
כול עוד זה לא עובר את הקיבה בעיקרון.
3-5 ימים, תלוי בגודל הארוחה ובסוג(תת מין) הנחש