מזון לקרסטד גקו(הכותרת נערכה והפאניקה הורגעה)

שלום לפני מספר ימים רכשתי גרעין רביה של קרסטד גקו (זכר ו-3 נקבות) והזכן ואחת מהנקבות לא אוכלת צרצרים אלא רק גרבר עם אבקת ויטמינים.
האם הם יכולות ליחיות מזה? ועם לא מה אפשר לעשות?
עןד שאלה: מכיון שגרבר מיתקלקל מהר יחסית האם אפשר לערבב אותו עם אבקת ויטמינים ולהקפיא בפקקים וכך כל פעם להפשיר פקק אחד ולתת להם?
מה טדירות ההאכלה והכמות ל4 קרסטדים(כל כמה זמן גרבר וצרצרים ובאיזה כמות?)
תודה וערב טוב אוריאל
היי אריאל....אצלי יש שלושה נקבות אשר 2 מהן אינן מסכימות לאכול צרצרים בשלב זה מסיבה שעדיין לא ברורה לי ומוכנות רק לגעת במזון שאני מכין להם מחזה עוף בננה ומנגו עד שאכן אוכל לשים את ידי על אחת האבקות של טי רקס או משהו כזה...אני מקפיא את זה בשקיות של קוביות קרח ומפשיר להן כל פעם ...אגב רק כדי להיות בטוח שמה שהולך אצלי בסדר כל כמה זמן אמורה קרסטדית חצי בוגרת לאכול צרצר\צרצרים?וכמה צרצרים בהאכלה?
אני מאכיל את 2 השממיות שלי בצרצר 1 פעם ביומיים שלושה לדעתי זה אמור להספיק עם אפשר עוד פירוט בקשר לכמות כי אני לא בטוח והעם הקרסטדים יכולים לחיות עם התערובת של בחזה עוף והפירות זמן רב ומהי והתדירות שצריך להאכיל אותם ומהיא הכמות שצריך להאכיל אותם(את כל ה-4 שממיות)
תזונה:
בטבע, המצויצים ניזונים ממגוון פירות מתוקים וגם מחרקים.בתנאי שבי אפשר לתת להם פירות בשלים כגון בננה,משמש,אפרסק, מנגו,אגס או אפרסמון.אך ישנם גם פיתרונות קלים יותר.ניתן פשוט לתת להם מזון תינוקות על בסיס פירות.את המזון יש כמובן להעשיר בתוספת אבקות סידן וויטמינים.החרק האהוב עליהם הוא הצרצר.
כמו לכל הלטאות יש להאכיל את הצרצרים לפני הגשתם,ולגוון מיום ליום את המזון של הצרצרים.פעם בעלים ירוקים ,פעם בתפוזים ,פעם במזון כלבים,פעם במזון דגים ומכרסמים.הצעת תפריט המקובלת הנה ערב אחד ,צרצרים ובערב שלמחרת,פרי בשל או מזון תינוקות על בסיס פירות. לאלה מאיתכם המתקשים להשיג צרצרים,ניתן גם להאכיל במזון תינוקות על בסיס פירות, אך יש להעשיר את מזון הפירות בבשר הודו טחון או במזון תינוקות על בסיס עוף,כאשר הפרופורציות יהיהו כדלקמן:3 מנות מזון פירות למנה אחת של מזון בשרי .כאמור ,תערובת זו חיונית רק אים לא מספקים חרקים ,אך אים נותנים מעט צרצרים ,(2 -4) פעמיים בשבוע, אז זה בהחלט מספיק.אגב כאן המקום לציין כי ,בניגוד גמור לשממית הנמרית, לטאות אלה אינם אוכלות כלל תולעי קמח.(לפחות על פי ניסיוני האישי,וגם לא מצאתי בספרות שום מקור המוכיח אחרת.)
כמובן שאין להאכיל בצרצרים גדולים מידי ,המקובל הוא בערך אורך החרק כרוחב ראש הלטאה.אים אתם מחזיקים בשמיות צעירות מאוד ,אז כדאי להגיש את תמיסת הפירות בכלי קטן מאוד,אחרת השממית עלולה לדרוך בתוך המזון.דבר זה עלול לגרום להדבקות האצבעות ,הגורמת לקשיי הליכה,ולבעיות קשות בזמן ההתנשלות.כלי קטן מאוד ,כגון פקק של בקבוק, מצמצם סיכון זה למינימום.כל ערב ,לפני ההאכלה,רצוי מאוד לרסס מים בכל הטרריום. דבר זה מגביר את הלחות ,ואת התאבון של החיות שלכם.
לאון וולף
Twistedאחי..מבררים דברים כאלה לפני שקונים בעל חיים להבא.
אחי, ביררתי הכל פשוט 2 מהם לא אוכלים צרצרים אלא רק גרבר ועם אני כבר שואל למה לא לדעת עוד פיתרונות למזון
אני אשמח באמת מה הכמות של המזון הזה (גרבר עם עוף/המזון המוכן של טי רקס) שצריך לתת וכל כמה זמן? כמה לבייבי,וביאזה גיל צריך להוסיף וכמה?
יום טוב
זה זה לא כתוב במאמר?