בניית טרריום פשוט וזול עבור זקיות

עמוד 2 מתוך 2
יותר הגיוני מלאמר למישהו: קנה טרריום זכוכית לעד גיל שנה,
עוד אחד לגיל שנה עד שנתיים
עוד אחד לגיל שנתיים+
כן, מה לעשות.
אורן- תלוי בעץ, צריך כמובן לדאוג שיהיה לו ציפוי שעמיד בפני מים.
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
בתלכס זה נוח ושימושי אבל באופן אישי, אם הייתי הולך על זיקית של 1000 ש"ח הייתי מכבד אותי, אותה ואת המזומן שהוצאתי עליה בכלוב רשת לזיקיות.
ד"א כלוב מותאם לזיקיות יפה ומסודר עולה איזה 40-50 דולר בחו"ל (אפשר לשלם אוד כמה דולרים ולהביא אותו לבמשלוח)
ארי אמיתי

"The one eyed man is king in the world of the blind"

אם "עוד כמה דולרים" זה עוד כמה עשרות דולרים + מיסים ומכס, אז כן.
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
סבבה, זה לא מסתכם ביותר מ400 ש"ח....
ארי אמיתי

"The one eyed man is king in the world of the blind"

ארי- זה בערך עוד 40-50$ משלוח, 100$ סך הכול זה לא ממש "כמה שקלים".
וזה לפני שנכנסים לכמה זמן לוקח להגיע לזה, או לחילופין, אם מחליטים לנשנש מזה גם מע"מ.
אם זה היה כול כך זול כול הזמן לייבא מחו"ל ספקים לא היו מרוויחים פה שקל- המדינה עומדת לך בדרך כי היא -יודעת- שדברים יותר זולים בחו"ל אבל לא רוצה לעודד רכישה משם וכך לפגוע בכלכלה פה בארץ.

ואם אתה רוצה להוציא 200 ש"ח לערך כמה פעמים במהלך חייה של הזיקית כדי להחליף לה, שיהיה בכיף. זה עדיין מעט בזבזני ואני לא רואה בזה שום יתרון.
החיה לא מרוויחה מזה כלום, זה נטו בחירה של מגדל.

מור- זה שזה צריך להיות מצופה זה נכון, אבל יש חומרים רבים שהם רעילים, וגם אם תצפי- במרוצת השנים, לא יעזור כלום- הלחות הגבוהה תפגע בעץ. בקיצור, יש כמה דרכים, אין "הכי טוב"- לכול סוג טרריום יש את היתרונות והחסרונות שלו.

דניאל הציע אפשרות לשיכון זמני זול ויעיל- מעולה.
ה"ביקורת" שעלתה וממשיכה לעלות בעיניי במקרה הטוב היא קטנונית. לא לכולם יש כסף להוציא על 4 טרריומים. מי שלא יכול להוציא סכומים גבוהים כול הזמן- זה פיתרון נהדר בשבילו עד שיוכל להרשות לעצמו טרריום מסודר.

פיתון העצים שלי חיה בפלסטיקיות כול שהותה אצלי- ברוך השם היא חיה נהדר והפלסטיקית המצ'וקמקת שקניתי ב 50 שקל עושה את העבודה הרבה יותר טוב מרוב הטרריומים שראיתי.
כשתגדל בעזרת השם אני ארכוש טרריום של אקזוטררה, אבל זה יהיה כשאני -אוכל-. גידול בעלי חיים ממש לא צריך להיות נחלתם של "האמידים" בלבד.
משהוא כמו 400 ש"ח זה המחיר בארץ אז חבל על כל המאמץ.

שלא תהיה טעות, אנו מודים מאוד לדניאל על כך שהוא שיתף אותנו ברעיון המקורי שלו, גם זול וגם טוב לחיה.

לי באופן אישי זה לא מתאים אבל אני בטוח שיש אנשים רבים שהרעיון הזה פתר להם בעיה.
אתר הבית של reptilez :
http://www.reptilez.co.il/index.asp
גם אני מסכים איתכם שזה לא שיא האסטטיקה , אבל זה זול ומאוד פרקטי. לגבי טרריום עים מסגרת מעץ , ניתן לצפות את העץ בלקה לא רעילה , ואז המים לא גורמים כל נזק. מבחינת הזקית עדיף לה טרריום כולו רשת אבל זה באמת לא כייף ליראות תמיד את החיה דרך רשת . אז יש לי פשרה טובה שאני משתמש בה כבר 9 שנים , כאשר הטרריום עשוי כולו רשת מלבד החזית שעשויה זכוכיות הנעות על מסילה . זו פשרה מיתקבלת על הדעת , בין צורכי החיה לצורכי המגדל
חג שמח לכולם :) אחרי החג אצלם כזה טרריום ואראה לכם ❗
מסכים בקשר לאי הנחיצות של טרריום מקצועי כשקונים בייבי.
אני תמיד ממליץ לחבר'ה שקונים אצלי לאופרדים בייבי לא להלחץ ולרוץ לקנות טרריום יקר אלא להשתמש בקופסאות פלסטיק בגודל מתאים ולהחליף לפי הצורך עד שהלאופרד מגיע לאורך 15-14 ס"מ - ואז יש להעביר לטרריום מתאים.
לא רק שלא חיוני טרריום מקצועי עד שהלאופרד מגיע לגודל כזה, אלא אפילו מומלץ מאוד לגדל בכלי קטן יחסית שיקל על מציאת האוכל ולא בטרריום גדול עם דקורציה (וחובה בלאופרדים עד אורך 12 ס"מ!).
בסדר הדיון חלוק בדיעותיו... זה לא יסתכם כאן. אני חושב שהטיעונים נמסרו באופן ברור.
הנה פלסטיקית שכרגע משכנת את הבואה שלי... לא יודע מה רע בה, אני חושב שזה אפילו חביב:

(הכלי מים הוחלף בכלי זכוכית מאז).