בניית טרריום פשוט וזול עבור זקיות

עמוד 1 מתוך 2
לכל אלו שכבר שאלו אותי בטלפון לגבי טרריום עבור זקיות.
קונים פח קטן לניירות גבוה ומלבני. לזקית צעירה , מתאים של 18 ליטר , לבוגרת אפשר גדול יותר עד 50 ליטר. עים סכין מחוממת באש , חותכים חלונות גדולים ברוב השטח של החזית ושל 2 הצדדים. לא נוגעים בצד האחורי. מסירים את מכסה הפלסטיק מהחלק העליון . משאירים בערך 10 ס"מ לא חתוכים , כלומר שהחלונות שחתכתם לא יגיעו קרוב מדי לתחתית הכלוב . עם הסכין גם עושים כמה חורים למטה לניקוז המים. את החלונות שחתכתם , מצפים ברשת חלונות אשר מדביקים עם דבק חם או סיליקון. כלוב כזה נינן להציב על אדן החלון כדי שהזקית תקבל שמש . בימים הקרים , שמים פשוט מתחת למנורת שולחן פשוטה עם זרוע, או מנורה עם קליפס. במנורה שמים נורת רפלקטור פשוטה שעולה בין 6 ל 10 ש"ח . כלוב זה זול מאד ומהיר לבנייה. עלות כל הסיפור, בין 50 ל 80 ש" ח תלוי בגודל. כל הענין בערך שעה של עבודה . הכלוב קל ונייד , נוח להעברה לחלון בימים בהירים ולהכנסה לתוך הבית בימים קרים . קל מאוד לנקות . עם שמים רשת ממתכת הוא גם חזק מאוד. עם רשת פיבר גלס , יותר נוח לעבוד אך יתכן שמידי פעם הצרצרים יכרסמו חורים קטנים ויהיה צורך פה ושם בתיקונים קטנים
בהצלחה
דניאל
terrarium hadgamah baby chameleons.JPG
ממש יפה ..
אני מציע לשים את זה במאמרים של האתר..!!
תודה דניאל!!!!
עוד הוכחה לכך שגידול זוחלים לא צריך להיות עסק כ"כ יקר ודורשני מבחינה כספית כמו שמצגים אותו בד"כ.
זהלא טרריום יותר מחואר מהרגיל והרבה פחות גדול בישבילהן?
סליחה שאני מפר את האידיליה כאן אבל אני לא מצליח להבין את מי שקונה את הזיקית היפה בעולם ומשקיע בקנייתה 1000 ש"ח ומשכן אותה בפח אשפה מכוער.
אתר הבית של reptilez :
http://www.reptilez.co.il/index.asp
BAGIRAסליחה שאני מפר את האידיליה כאן אבל אני לא מצליח להבין את מי שקונה את הזיקית היפה בעולם ומשקיע בקנייתה 1000 ש"ח ומשכן אותה בפח אשפה מכוער.
מסכים איתך חלקית.
כאשר מדובר בביבי, שעדיין אל קיבלה את הצבעים המרשימים, הנוחיות והזולות שבכלוב הזה מאוד קורצים, כזה זול ואתה גם ככה תחליף עוד 1-2 כלובי גדלים עד בגרות.
בבגרות- רק כלוב מעוצב ויפה שיחמיא לחיה *המדהימה* הזאת!!
חובב נחשים :)
1. אחרי הוצאה כזאת יכול להיות שיהיו אנשים שלא ירצו להשקיע גם בטרריום...
2. אני יכול להגיד על עצמי שהחיה עצמה יותר חשובה לי מאשר איזה טרריום ראווה שיחמיא לה...
בסך הכל אם הטרריום מספק את הצרכים של החיה אז למה לא? גם ככה לחיה עצמה בכלל לא חשוב שיציגו אותה ואם כן אז איך...
3. אני דווקא חושב שיש כאן רעיון עיצובי די מגניב :)

אבל כן יש היגיון בדברים שלכם...
זה פשוט תלוי בבן אדם, ואני חושב שההצעה של דניאל היא מאוד במקום.
זה גם יכול להיות אחלה רעיון לטרריום לבעלי חיים אחרים.
יום ניפלא :D !
האלבום שלהם:
לא לכולם יש כסף להשקיע בבת אחת גם 1000 ש"ח בזיקית ועוד כמה מאוד לפחות בטרריום מרשים. לפעמים צריך לעשות רכישות גדולות כאלה טיפין טיפין, וכפיתרון זמני זה בהחלט נחמד.
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
לזה בדיוק התכוונתי, לעתים הרכישה של הטרריום יכולה להיות מעמסה מאוד כבדה , וגם לא נעים להגיד, לא תמיד מה שעלה לך יקר הוא מה שבאמת טוב לחיה . זקית קטנה על מנת להתפתח מהר לבוגר מרשים צריכה כמה שיותר שמש טבעית , יחד עם 12 שעות של אור וחימום , וכמה שפחות מגע יד שמכניס אותו לסטרס. אם קונים טרריום יפה מזכוכית , לא ניתן לשים אותו בשמש וצריך עוד כלוב רשת נוסף, כך שצריך כל הזמן לתפוס את הזקית ביד ולהעביר אותה , מה שלא תורם לבריאותה הנפשית. אם הטרריום קל , וקל לניקוי , ניתן בקלות להעביר אותו ולהציב אותו בשמש , כאשר מזג האוויר מאפשר זאת, ולהכניסו לבית ולהציבו תחת נורת רפלקטור פשוטה שתספק חום ואור לשעות הנוספות. גם המבנה הסגור מספק לזיקית בטחון. אם רוצים לשפר את המראה , אפשר גם , בחלק האחורי להדביק חלון זכוכית או פרספקט, ואז רואים טוב יותר. חשוב שיהיו כמה שיותר חלונות גדולים של רשת אשר מאפשרים חדירה של uv מהשמש. כדי שהעסק יהיה אטרקטיבי ומותאם לזיקית , שמים פנימה גם צמח יפה , טבעי או מלאכותי , ורשת של ענפים דקים.
בהמשך כאשר הזיקית ממש בוגרת ניתן להשקיע במשהו גדול ויפה יותר, אבל חשוב מאוד שזה ישאר פונקציונאלי.... :)
אני באמת לא מבין מאיפה ההקרצת ביקורת הזו. מה שדניאל עושה ומציע זה חיובי מאוד.
אגב, גם שיכון של החיה היקרה בתבל יכולה להיות בפלסטיקית "זולה". כול עוד לא מתפשרים בשום פנים ואופן על התנאים שהחיה זקוקה להם, גם פלסטיקית יכולה לעשות את העבודה נהדר.
זה מיותר לקנות טרריום יקר לכול אחת מתקופות הגדילה של בעל החיים.

אחלה טיפ, מצויין.

אגב סתם הערה כללית, העובדה שאין שקיפות מוחלטת יכולה להקל על בעל החיים בהסתגלות ומונע סטרס בצורה נהדרת.

בכול מקרה לא רק שאני חושב שזה לא פסול, אני ממליץ על זה בחום מסיבות פרקטיות.
אם מישהו רוצה להשקיע בכול פעם- זו זכותו כמובן, אבל עדיף יהיה להשקיע בטרריום סופי המיועד לפרט בוגר וזהו, לעניות דעתי.
נכון מאד, וגם אז כאשר מדברים על הטרריום הסופי , לא תמיד היקר ביותר הוא הטוב ביותר. מה שחשוב הוא להבין את הצרכים של החיה. גם זקית בוגרת תעדיף טררים עשוי מסגרת עף ורשת מסביב על פני משהו מאד משוכלל מזכוכית. כל עד ניתן לשמור על לחות נאותה ועל חימום, ויש לה צמח מתאים , זה לא משנה כמה השקעתם. פשוט לפעמים כואב הלב שאנשים קונים דברים מאד יקרים , שבסוף גם אינם מתאימים לחיה , הקונה יוצא מתוסכל, החיה לא משגשגת , וחבל. אני משתמש בטרריומים מאולתרים אלו, גם כבר כמה שנים עם הזקיות התמניות, וזה לטעמי הכי פונקציונאלי. אבל כמו בכל דבר בתחום , תמיד קיימות מספר אופציות וכל אחד יבחר מה טוב עבורו...
דניאל אם תוכל לתרום מזמנך ומנסיונך ולכתוב מאמר בנושא אני אודה לך מאוד.
אני בטוח שזה יהיה לעזר לסקרנים ולאלה שעתידים לגדלן ויעזור לנו לפתח את מאגר המידע באתר.
לא מחייב כמובן, מבקש :)
בוודאי קוקופלי, זה בתכנון , וזה גם מחובתי אם אני מוכר חיה לספק מידע בסיסי , אני מתכנן לכתוב גם על הזקית פנטר וגם על אילניות אדומות עיניים שגם התרבו אצלי , ואני מתכוון לפרסם אותם בקרוב . חג שמח :)
תודה רבה,
אגב השם הוא אורן. אני לא בקטע של "אל תישא את שמי לשווא" חחחח 😛
אם הזיקיות דורשות טרריום שעשוי בעיקרו מרשת, לטעמי לפחות גם טרריום רשת קנוי לא יהיה שיא היופי והאסתטיקה- הראות דרך רשת היא תמיד פחות טובה מאשר דרך זכוכית. למי שעניין הפח חורה לו באמת אפשר גם להשתמש בקופסאת פלסטיק של כתר, או לבנות מסגרת מעץ במקום. אף אחת מהאופציות לא יקרה או מסובכת במיוחד.
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
לא יודע מה נסיונך עם טרריומים מעץ אבל אני יודע שהם לא מגיבים יותר מדי טובות לריסוסים(אני טועה כשאני מניח שהזיקיות הנ"ל זקוקות לריסוס אחת ל...?)
בכול מקרה יש טרריומי רשת של אקזוטררה וזומד שהם מאוד מאוד יפים דווקא.

בכול מקרה אני ממש שמח לראות שהחיות האלה מתרבות פה בארץ... ממש כיף לראות איזה דברים קיימים היום לעומת לפני שנתיים... אולי הם היו זמינים גם אז אבל ממש לא ראיתי אותם בכול מקום.

אני עוד חדש בתחום יחסית, אבל אני די בטוח שהיה זינוק מדהים
אורן, תקרא שוב את מה שכתבתי, לא אמרתי שזה לא מה שהחיה צריכה או שזה רע לחיה, פשוט חיוויתי דעה אישית שלדעתי (ואני לא אמצע בקלות מישהוא שיחלוק עליי) שזה מכוער.
בשום צורה לא אמרתי טרריום זכוכית או טרריום קנוי יקר רק שבלי לפגוע בזכויות היוצרים של דניאל, לדעתי האישית זה מכוער :D

אם אנשים רוצים לגדל חיות בפח אשפה, מצידי שיתחילו לאסוף מהרחוב את הפחי פלסטיק הירוקים ויגדלו בהם מה שהם רוצים (ואני ודניאל מכירים באופן אישי מישהוא שמגדל בכזה פח כח עצים ירוק), עדיין אף אחד (כולל אורן) לא ישכנעו אותי שזה יפה.
אתר הבית של reptilez :
http://www.reptilez.co.il/index.asp
זה טרריום לבייבי איש, אף אחד לא המליץ על זה כמשכן קבע אידיאלי לפרט בוגר.