צריך את עזרתכם

עמוד 2 מתוך 3
זה כבר מתחיל להיות הרבה שיפוצים... המאמר עצמו לקוי.
טוב,
אני אטפל בזה, תודה.
אני מוכן לכתוב מאמר חדש עם אתה רוצה.
ארי אמיתי

"The one eyed man is king in the world of the blind"

בהחלט מוזמן- אבל אני מחפש מאמר מקיף, לא דף גידול.
שמכיל את כול מה שזה צריך להכיל. בקלות יכול להגיע ל4 עמודי וורד.
אם אתה רוצה לקחת את הפרוייקט על עצמך, מצויין
מה מאמר מקיף אמורלהכיל?
1)תנאי גידול
2)?
3)?
....
.....
...
...
ארי אמיתי

מופעים+גנטיקה(מה רסציבי, מה דומיננטי\קו דומיננטי)
תזונה על כול המשתמע(אופציות ותקציר על כול האופציות).
תוספי מזון ומטרתם
תקציר על רבייה
הסבר טקסונומי, פיזיולוגי וכו'...

לא חסר.
Kokopelliמופעים+גנטיקה(מה רסציבי, מה דומיננטי\קו דומיננטי)
תזונה על כול המשתמע(אופציות ותקציר על כול האופציות).
תוספי מזון ומטרתם
תקציר על רבייה
הסבר טקסונומי, פיזיולוגי וכו'...

לא חסר.
על מופעים- אין בעיה
גנטיקה -זה לא אחד התחומים החזקים שלי,אני אנסה לכתוב כמה שורות אבל אני לא יכול להבטיח.
תזונה+תוספי מזון-אוקי
רבייה-גם,אין בעיה
צר לי אך אני לא יודע מה הכוונה שלך ל-"הסבר טקסונומי ופיזיולוגי".
ארי אמיתי

אילן טקסונומי: ממלכה, מחלקה, משפחה... קרובי משפחה של... חיים בטבע בככה וככה...

פיזיולוגי: הסבר כללי על מבנה גוף וכו'.

חלק מהיתרונות בכתיבת מאמר היא שלומדים ממקורות אחרים תוך כדי.
אורן,
המאמר שלי יעלה לאתר?
מה יש לשפר שם כדי שהוא יצא טוב?
"העולם בנוי משלושה סוגי אנשים, אלה שיודעים לספור ואלה שלא..."
מגדל:עקרבים,טרנטולות,נדלים,עקרבישים,עקרבשוטים,נחשים,לאופרדים,חלזונות וחרקי האכלה
עדיין לא התפנתי לכול המאמרים שישנם, אבל ברמה הפרקטית אני לא ראיתי דחיפות במאמר הנ"ל היות ומעט מאוד מגדלים את החיה הזו, אם בכלל, אם לאמר את האמת.
תאפשר לי לאט לאט להשתלט על כול מה שצריך ואז אני אוכל גם את זה לבחון
AAgecko
2)מוטציות/מופעים/ דוגמאות:כתוב-"הלאופורד יכול להיות במופעים שונים כגון: jungle, pastel, high yellow, striped, reverse-striped, tangerine, carrottail, blizzard, patternless, patternless-albino, tangerine-albino, hypomelanistic, super hypo, banana ועוד...
"
מיותר לדעתי, יותר מחצי מהמופעים הנ"ל לא רלוונטים לשוק ולתחום בארץ.

.
אם אני לא טועה, את מרבית המופעים הללו דווקא יש כבר (ברמה כזו או אחרת) בארץ. רק פסטל וריברס סטרייפ עוד לא ראיתי שיש, ואולי גם בננה בליזארד עוד לא.
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
Metazoa
AAgecko
2)מוטציות/מופעים/ דוגמאות:כתוב-"הלאופורד יכול להיות במופעים שונים כגון: jungle, pastel, high yellow, striped, reverse-striped, tangerine, carrottail, blizzard, patternless, patternless-albino, tangerine-albino, hypomelanistic, super hypo, banana ועוד...
"

.
אם אני לא טועה, את מרבית המופעים הללו דווקא יש כבר (ברמה כזו או אחרת) בארץ. רק פסטל וריברס סטרייפ עוד לא ראיתי שיש, ואולי גם בננה בליזארד עוד לא.
אולי אצל מגדלים מקצועיים יש פרט או שניים שלהם, תראי לי מי מוכר קבוע: הייפו,סופר הייפו , היופומלניסטיק,טנג'רין אלבינו,בננה בליזארד וגם פטרנלס לא אחד המופעים הנפוצים בארץ
ארי אמיתי

זה לא משנה, יש הרבה מאוד דברים בארץ שאינם נפוצים ולא נחלתם של כול מגדל- זה לא אומר אבל שהם אינם קיימים.
מי שממש רוצה בסופו של דבר יוכל להשיג גם. עניין של סבלנות וכסף, בין השאר. אין סיבה שלא יצויינו.
Kokopelliזה לא משנה, יש הרבה מאוד דברים בארץ שאינם נפוצים ולא נחלתם של כול מגדל- זה לא אומר אבל שהם אינם קיימים.
מי שממש רוצה בסופו של דבר יוכל להשיג גם. עניין של סבלנות וכסף, בין השאר. אין סיבה שלא יצויינו.
אחי מגדל מתחיל שיקרא מאמר וינסה להשיג את המופעים הנ"ל לא ימצא למכירה כאלו,צריך הרבה קשרים בארץ וקצת וותק על מנת לדעת איפה או אצל מי לחפש.
גם אם כותבים מופעים כאלו, לא מצוין שום דבר עליהם לא על זמינותם ולא על שום דבר אחר שקשור אליהם. עוד דבר, עם מחליטים לערוך רשימה של כל מיני מופעים גם נדירים וגם כאלו שלא קיימים בארץ אז למה לא לכתוב את כל המופעים כבר? מה יעזרו חלק מהמופעים הקיימים שחצי מהם לא זמינים בארץ לקהל הרחב וחלק נוסף לא קיים בארץ?
ארי אמיתי

באותה מידה על כול בעל חיים תציג רק תמונות של נורמאל.
ארי, מופעים ברוב בעלי החיים זה עסק -יקר-.
זה שאנשים התרגלו לכרכני תירס כי זה נגיש וחביב לא אומר שזה הסטנדרט. ברוב הנחשים\לטאות\מה שלא תרצה המחירים הם בשמיים ומדובר בחיות מאוד יקרות.
כרכני תירס נמצאים עשרות שנים בסבב הרבייה ולכן זה כול כך נפוץ והם מתרבים יחסית כמו שפנים.
תציץ על מתכדרים שהם אולי הנחשים עם הכי הרבה מופעים שישנם- עד היום אלבינו "פושט" עולה הרבה מאוד כסף גם ביחס לנחשים בחו"ל.
מדובר בבעלי חיים שברמה הגנטית הם שונים- זה נדיר, וזה בטח לא זול.

ובוודאי שהוא ירצה את הפרטים היותר יפים, כולם רוצים את הפרטים הכי יפים- ואפשר להשיג אותם אם יש את הכסף.

מה שקיים היום בארץ יהיה נגיש החוצה תוך X זמן- גם אם לא במיידי. לאופרדים יכולים להתחיל לעבוד כבר בגיל 6 חודשים + והתפוקה היא יפה. אין סיבה בעולם שהם לא יצויינו.
מרגיש צורך לפרט על כול אחד? בבקשה.

עובדתית- מגדל רציני עם משאבים בסופו של דבר -כן- יצליח לשים את הידיים שלו על החיה שהוא רוצה. גם אם זה ייקח קצת זמן.
זה קיים בארץ, זה -טוב- שזה קיים בארץ ומבחינתי להפגין ולהראות ש-יש- דברים כאלה גם פה זה מאוד חיובי- התחום מתקדם.

למה אתה חושב שבחו"ל לכול אחד יש כסף למופעים של מתכדרים? המחירים הם פסיכיים שם. או למופעי הקצה של הליאופרדים?

כול אדם שרוצה בעל חיים שהשוק לא רווי בו, יצטרך להמתין בסבלנות ולשלם בהתאם.

בכול מקרה- לגבי המאמר לאתר, זה לא נתון לדיון מבחינתי. אם אתה לא מרגיש נוח עם זה- זכותך לא לכתוב.
תיקון- לאופרדים לא מרבים בגיל 6 חודשים... הלוואי, אבל לא.
AAgecko
Metazoa
AAgecko
"

.
אולי אצל מגדלים מקצועיים יש פרט או שניים שלהם, תראי לי מי מוכר קבוע: הייפו,סופר הייפו , היופומלניסטיק,טנג'רין אלבינו,בננה בליזארד וגם פטרנלס לא אחד המופעים הנפוצים בארץ
נערך*
Metazoaתיקון- לאופרדים לא מרבים בגיל 6 חודשים... הלוואי, אבל לא.
נזרום, שנה?
גם אם זה היה קיצוני, 3 שנים- זה עדיין לא היה איום ונורא כלל.
גם יותר משנה עבור הנקבות. זה לא נורא, אבל פחות אידיאלי מחצי שנה הייתי אומרת 😄. באיזו מהירות היינו משלימים תוכניות ריבוי ומופעים חדשים אם זה היה הקצב... 😈
לציפיייה יש יתרונות.
זה גם זמן לרכישת נסיון טרם ההטלה וכו'... זה טוב :D
לאופרד מוכן לרבייה בגיל שנה ושמונה חודשים.(לא חצי שנה ולא שנה)
אורן,הרעיון שלי למאמר היה לכתוב את כל המופעים הקיימים ברשימה כך:
היי-ילו
בליזארד
אלבינו בל
....
....
....
וכו'....

ולעשות שכל פעם שלוחצים על שם של מופע זה מוביל לתמונה שלו וכך זה יותר מסודר ומועיל.
ארי אמיתי