צריך את עזרתכם

עמוד 1 מתוך 3
בימים הקרובים אני אעבור פה ושם על המאמרים במאגר המידע, חלקם יערכו, חלקם יימחקו קליל וחדשים יועלו.
על כן אני מעלה רשימה של אותם מאמרים.
אני מבקש מכם בזמנכם החופשי לעבור על המאמרים הנ"ל ולעדכן פה בשרשור מה דורש תיקון בין אם מקצועית או הגייתית כדי שהמאגר מידע יתחיל לתפוס צורה.

מאמרים שהוספו\נערכו:
*פיתון עצים ירוק
*פיתוני שטיח
*צרצרים? 😎
ארי אמיתי

"The one eyed man is king in the world of the blind"

לטאות
לאופרד-הערה בנושא, בתמונה יש לאופרד אלבינו ובתמונה השנייה יש לאופרד במופע ג'אנגל די מרהיב לדעתי.בכל מקרה הייתי משנה אצ התמונות לתמונות של לאופרדים במופע הרגיל,מגדל מתחיל שאין לו מושג מה זה לאופרד וירצה לראות את החייה בתמונה יראה את האלבינו ויחשוב שזה לאופרד סטנדרתי ה-לאסי- כביכול ,אלא אם כן מציינים שזהו לאופרד במופע אלבינו ומוסיפים תמונה של לאופרד רגיל.
איגואנה-לא רע בכלל, אפשר לדייק בפרטים הממש קטנים.

לא הסתכלתי על כולם, זה מה שבלת לי לעין כבר הרבה זמן.

ארי
ארי אמיתי

תודה רבה. יבוצע בהמשך :D

מוזמנים להעלות עוד הערות\מענות. זה לטובת הקהילה.
כפי שדיברנו אתמול, מאמרים מסויימים צריכים להיערך קצת כדי לכלול אזהרה כשמדובר בבע"ח מסוכנים בפוטנציה.
אני חושבת שבמאמר על הטגו הקולומביאני כדאי להדגיש שקיים גם טגו ארגנטינאי- ושלא מדובר באותו מין ושקיימים הבדלים די מהותיים בין השניים. עכשיו כשניתן להשיג בארץ את שני הזנים, אני בהחלט רואה מקום לבלבול.
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
מור! זכית בהזדמנות פז!!!!
אנא ממך נסחי משהו שאוכל לשים במאמרים, בא לך? 😛

אני אקנה לך פחית בהזדמנות בתמורה.
עידכנתי את המאמר על העקרבישים
אם יש מישהו שזה מעניין אותו (פשוט אף אחד מהפורום לצערי לא מגדל את זה 😳 ) אני יוכל להעלות מידע על עקרבשוטאים (כולל מידע על המין הגדול בעולם...)
"העולם בנוי משלושה סוגי אנשים, אלה שיודעים לספור ואלה שלא..."
מגדל:עקרבים,טרנטולות,נדלים,עקרבישים,עקרבשוטים,נחשים,לאופרדים,חלזונות וחרקי האכלה
אם יש כאלה בארץ (אני מצטערת על הבורות, התחום הזה רחוק ממני מאוד כי החיות האלה פשוט מפחידות אותי עד מוות...)- אז אתה יותר ממוזמן להעלות מידע עליהם.
במאמר על השוגר גליידרים יש מלא טעויות בקטע של האיכלוס:

"איזה סוג של אכלוס הגליידרים צורכים?

אכלוס של גליידרים הוא קל יחסית, כיוון שאינם חיות מלכלכות ויש להם דרישות נוחות יחסית.
הכלוב חייב להיות עשוי מרשת!
כלוב רשת הוא חובה, כיוון שהם צריכים משהוא לטפס עליו.
הרבה כלובי ציפורים שמוצאים למכירה היום בשוק פועלים מעולה בשביל הגליידרים, אבל "הכן זאת בעצמך" יהיה הרבה יותר זול ותאים לדרישות שלך.
על הכלוב אסור להיות פחות מ - 20X20X20 בשביל גליידר יחיד."
מצויין, תמשיכו ככה ואל תאמרו נואש, בסופה"ש יהיה לי זמן לעבור על כול הדברים הנ"ל ולתקנם
taltבמאמר על השוגר גליידרים יש מלא טעויות בקטע של האיכלוס:

"איזה סוג של אכלוס הגליידרים צורכים?

אכלוס של גליידרים הוא קל יחסית, כיוון שאינם חיות מלכלכות ויש להם דרישות נוחות יחסית.
הכלוב חייב להיות עשוי מרשת!
כלוב רשת הוא חובה, כיוון שהם צריכים משהוא לטפס עליו.
הרבה כלובי ציפורים שמוצאים למכירה היום בשוק פועלים מעולה בשביל הגליידרים, אבל "הכן זאת בעצמך" יהיה הרבה יותר זול ותאים לדרישות שלך.
על הכלוב אסור להיות פחות מ - 20X20X20 בשביל גליידר יחיד."
וואו 😲. חחח להגיד על גליידרים שהם לא מלכלכים ושמספיק להם כלוב כל כך קטן זה באמת מצחיק :?.
מאחר והידע שלי די מצומצם, אני אוכל לסייע רק באיתור שגיאות כתיב...
היה לי זמן רק לעבור חפיף על המאמר של הפיתוני שטיח, והוא דורש תיקונים פה ושם.
מתחת לתמונה הראשונה כתוב:
פיתון שטיח של ניו גיניאה \ איריאן ג'איה פיתון של שטיח של ג'איאן.
אני לא יודע איך אמור להראות התיקון, אבל לדעתי יש פה איזה שיבוש.
בתפוצה:
"גאניאה חדש"- אני מאמין שהכוונה הייתה "גינאה החדשה".
"פיתון השטח"- פיתון השטיח.
בתיאור:
"בדרך כלל יותר מפגינים יותר אגרסיביות"- אפשר לוותר על אחד מה"יותר".

מעבר לזה בזמן המועט שהיה לי לא הספקתי למצוא עוד משהו רציני, אבל שווה לעבור שוב כמו שצריך על המאמר ולמצוא עוד דברים כאלה. אני יודע שאפשר להבין את המאמר גם בלי התיקונים האלה, ויהיו פה כאלה שיחשבו שזה שטויות, אבל בכל זאת מאמר מקצועי לא צריך לכלול את הטעויות האלה.
תיקון שגיאות כתיב מתקבל בברכה, קשה לתפוס את הכול וכמה שיותר עיניים- יותר טוב.
תודה.
הועלה מאמר צרצרים, תוקנו השגיאות כתיב. מאמר על שוגרים אני רוצה שייכתב מחדש.
מעלה תמונות של ליאופרדים ומסגנן את זה מעט אחרת.

אנא מכם, המשיכו עם התיקונים\הצעות- זה מאוד עוזר.

נ.ב.
מור- העלתי את התוספת ששלחת לי בפרטי לכול מאמר עם חיות מסוכנות בפוטנציאל. אשמח אם תוכלי לעבור ולאמר לי אם פספסתי משהו.
באתר החדש שמסתכלים על קטגוריות מאמרים רואים
לטואות
נחשים
.....
.....
.....
.....
ואז יש: ציוד ואביזרים
ועוד פעם ציוד ואביזזרים (רק שהמאמרים פה לא קשורים לציוד ואביזרים.

הערה נוספת,
לדעתי אם באמת רוצים לקדם אתר סנייקס,
צריך להפסיק להיות תלויים באתרים אחרים,
צריך להפסיק לקחת תמונות מהרשת ומאתרים אחרים ולצרף אותן למאמרים של סנייקס. סביר להניח שלפחות אחד מחברי הקהילה מגדל את החייה ואפשר לבבקש ממנו תמונה.
בעיה.
לתשומת לבך אורן.

יום טוב
ארי אמיתי

אני ממש לא מסכים עם עניין התמונות. האתר לא מבסס את עצמו כגלריית תמונות אלא כמאגר מידע.
מעבר לכך שאני לא יודע כמה אני ארגיש נוח לשים תמונות של נחשים שלי למשל במאמר- ההרגשה שלי היא שכאילו אני משוויץ בהם.
זה חמוד לפתוח שרשור פה ושם אבל לשים אותם באופן תמידי במאמר? אני אישית לא ארגיש נוח עם זה.
ואני יודע בוודאות שישנם הרבה מגדלים אחרים שמרגישים ככה.

מגדלים רבים מחו"ל מביאים צלמים מקצועיים כדי לצלם את האוסף שלהם, וגם מאמרים רבים כן מנצלים תמונות מאתרים אחרים.

בקיצור, זה ממש לא הדגש שמעניין אותי- אולי בעתיד המאוד רחוק, אבל כרגע אני לא מתכוון להתעסק בזה, זה שולי בטירוף ביחס לאיכות המאמר.

השגיאות כתיב בעמוד הראשי אינם חלק ממאגר המידע- האתר עדיין בבנייה והגיוני לחלוטין שדברים כאלה ואחרים יופיעו.
לכשהאתר החדש יהיה גמור, אז להארות הנ"ל יהיה מקום- כרגע זה מובן מאליו שדברים לא יעבדו חלק כי עדיין עובדים על זה.
הסתכלתי עכשיו במאמר על השממיות המנומרות וראיתי קודם כל שהסירטון לא פועל.. :(

וגם יש שם משפט שלדעתי צריך לתקן:
"הלאופורד מתאים מאוד למגדלים המתחילים בגלל שהוא קל לגידול אבל על המגדל להצטייד בידע בסיסי בגידול שממיות מנומרות כדיי לספק ללאופורד שלכם את התנאים הדרושים לגידול "

לפי מה שרשום, אפשר לגדל לאופרד אבל צריך להצטייד ביידע בסיסי של גידול שממיות מנומרות.. :?

ועוד משהו- רשום:
"בשביל לגדל לאופורד יחיד רצויי לספק לו טרריום בגודל 50x40x30 ובשביל לאחסן יותר מלאפורד אחד בטרריום יש להגדיל את הטרריום"
ברור שצריך להגדיל אבל לפחות שיהיה רשום מה המידה המינימלית לזוג..

להגדיל זה יכול להיות גם 50X41X30 :o

וגם-
"שאסור לאחסן שני זכים בטרריום אחד "
לתקן לזכרים
המשפט שאתה רוצה לתקן הוא לוגית נכון- אם אתה רוצה לגדל ליאופרד תצטייד בידע בסיסי טרם הבאתו.
לגבי סרטים... אין לי פיתרון טוב לזה. כדי שסרטונים יישארו זמינים צריך להעלות אותם לשרת לא חיצוני או מאגר קבוע.
נראה מה אפשר לעשות.

ו"צריך להגדיל"- יוצאים מנקודת הנחה שמדברים עם אנשים עם שכל, 1 ס"מ לכול כיוון זה לא הגדלת הנפח.

אני אנסח את הדברים קצת שונה אבל תעכלס, זה לא חיוני.
אורן,
אכן יש מספר דברים שכדי לתקן במאמר על הלאופרד.
1) גודל: כתוב-"גודל הצעירים הוא כ-5 ס"מ וגדול הבוגרים נע בין 15-23 ס"מ ויכולים להגיע לגודל של כ-30 ס"מ"

עוד לא ראיתי לאופרד בוגר ובריא שאורכו הכולל הוא 15 ס"מ כמובן שיש פרטים קטנים יחסית וגדולים יחסית אבל זו הגזמה. צריך להיותר כתוב- גודל צעירים שרק בקעו כ-5 ס"מ וגודל הבוגרים הוא 21 ס"מ פחות או יותר. לגבי ה~"30 ס"מ" יש מוטצה שנקאת Gaint כלומר ענק.תופעה זו אינו קיימת בארץ.

2)מוטציות/מופעים/ דוגמאות:כתוב-"הלאופורד יכול להיות במופעים שונים כגון: jungle, pastel, high yellow, striped, reverse-striped, tangerine, carrottail, blizzard, patternless, patternless-albino, tangerine-albino, hypomelanistic, super hypo, banana ועוד...
"
מיותר לדעתי, יותר מחצי מהמופעים הנ"ל לא רלוונטים לשוק ולתחום בארץ.

3)טרריום- בשורה האחרונה:לספר במקום לספק.

4)מצע-כתוב:"הזול והקל ביותר לניקויי הם עיתונים\נייר סופג אבל מומלץ להשתמש בחצץ מועשר בסידן כי הוא גם מוסיף סידן ללאופורד בזמן שהוא אוכל."
קודם כל זה לא חצץ סידן אלא חול סידן,מוצר שכבר פחות זמין בארץ. לא מומלץ להשתמש בו כי בזמן האכילה הלאופרד עלול לבלוע אותו בנוסף לחרק המאובק בסידן ולסבול מעומס סידן.

5)טמפ' וחימום:"וטמפרטורת הרקע בטרריום צריכה להיות 26 מעלות......"
???

6)"הלאפורד גקו שמגיע מאזורים מדבריים ויבשים יחסית עדיין זקוק ללחות על מנת להשיל את עורו בקלות. לא חייבים לספק לכל הטרריום את הלחות הנדרשת אלה לספק ללאופרד קופסת לחות קטנה ......."
אסור שללאופרד תהיה לחות גבוה בכל הטרריום.
ארי אמיתי

עוד משהו קטן הלטאה עצמה שמה לאופרד ,במאמר רשום לאופורד אז ללתקן את זה בבקשה יום טוב:)