מישהו קרא את הכתבה על הצפע בידיעות אחרונות?

עמוד 1 מתוך 2
סתם רציתי לדעת מה אתם חושבים על כך שעיתון כזה מכובד מפרסם כזאת כתבה שמשבחת את גבורתו ואומץ ליבו של מי שרודף אחרי צפע של 10 ס"מ והורג אותו? פשוט מגוחך לגמרי מה שכתוב שם! חבל שאנשים שלא מבינים יחשבו שמעשה כזה הוא חשוב ומעיד על אומץ.
סתם רציתי לדעת מה דעתכם... 🙄
אני חושב שזה טימטום כתבו עלייה כאילו שהיא גיבורה או משהו כולה הרגה נחש איזה גיבור צריך להיות כבר ..
לא קאתי את הכתבה ,אבל לפי התגובות שלכם אני כבר מבין מה הסיפור.
ככה זה בני אדם בהכל,מה שהם לא מבינים או מפחדים ממנו יש נטייה אוטומטית לפגוע בו.
זה מה שקרה ..
הילדים בגן ישבו בחצר פיתאום צץ צפע והכיש את אחד הילדים..
עכשיו הגננת "הגיבורה" (ככה היה רשום) הביאה עט חפירה וחיכתה כמו גיבורה ליד השיח שהנחש ברח אליו .
ואחרי שהנחש הוציא תראש נתנה לו מכה והרגה אותו..היה כתוב שהיא הייתה אמיצה וגיבורה
וכל זה ..אחחח כמה דפוקה המדינה שלנו..
מה יש לכם אתם לא חושבים בהיגיון הנחש כן הכיש מישהו מה אתם רוצים שהיא תעשה
תסתכל עליו מהצד שאולי הוא יכיש עוד ילד
youness
younessמה יש לכם אתם לא חושבים בהיגיון הנחש כן הכיש מישהו מה אתם רוצים שהיא תעשה
לא היתכוונתי לזה ..
אני היתכוונתי שלא צריך להיות גיבור בישביל להרוג נחש כולה לקחה עט חפירה ונתנה לו בראש עשו אותה שם גיבורה כאילו היא נילחמה בדרקונים..
אולי יכלה לקרוא ללוכד נחשים...
זה כמו להרוג חתול ששרט אותך זה לא יתן שום דבר.
אבל זה לא נכון זה יכול לנגיע למצב של הרג!
younessמה יש לכם אתם לא חושבים בהיגיון הנחש כן הכיש מישהו מה אתם רוצים שהיא תעשה
לאחר ההכשה הנחש ברח לאיזה שיח והתחבא, ואז הגננת לקחה עט חפירה וחיכתה שהוא יצא ("המתינה בסבלנות של ציד מיומן"), במקום לקרוא ללוכד נחשים. וכל זה לאחר שההכשה בוצעה והילדים הורחקו מהמקום. לא הייתה עוד סכנה.
עוד נכתב שהגננת שומרת על צניעות ואומרת שהיא לא גיבורה והעיקר שהגן בטוח.
ממש הופתעתי למצוא כתבה כזאת בעיתון הזה, זאת כתבה שאופיינית לכל היותר לעיתון מקומי.
גיבורה גדולה היא בטח לא, והתיאורים הדרמטיים של "ציד הנחש" מיותרים לחלוטין. אבל אני מסכימה שצפע שנמצא בחצר של גן ילדים ועוד הכיש את אחד הילדים- יש להעביר אותו משם במהירות הבזק (כאילו שאם הילדים הורחקו מהמקום אין סיכוי שהוא ימצא את דרכו גם אל תוך הגן)- אם זה למקום מרוחק ואם זה לעולם שכולו נחשים. גם אני לא הייתי לוקחת סיכונים, ובטח שלא מחכה ללוכד נחשים כשמדובר במקום כמו גן ילדים ולאחר שאחד הילדים כבר הוכש. עם כל הכבוד לנחש, קצת סדר עדיפויות. להשאיר נחש כזה בתחומי גן ילדים אפילו דקה נוספת זו סכנת חיים, כאילו שאחרי שאחד הילדים בגן שלה הוכש ע"י צפע היא תלך לשבת ולחפש טלפונים של לוכד נחשים באיזור שלה שגם יכול להגיע בתוך דקות.
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
מסכים עם מור, אין פה ליגיטימציה לכאלו שבחים, אבל גם אני במקומה הייתי מכה בצפע ולא צופה בו מכיש עוד ילד צעיר.
רגע, מה קרה לילד שהוכש?
ארי אמיתי

"The one eyed man is king in the world of the blind"

אוי :?. זה מסוכן במיוחד כשמדובר בילדים קטנים...
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
שיהיה בריא.
במחשבה שניה באמת הגננת פעלה כמו שצריך, לא משום שלדעתי הייתה סכנה ממשית אלא מתוך מחויבותה לילדים שבהשגחתה ואחריותה למנוע מהם כל סכנה. ממפגשיי המעטים עם צפעים בחצר פשוט הברחתי אותם בלי לפצוע או להרוג אותם וגם לא קראתי ללוכד נחשים, פשוט כי אין טעם, ולכן חשבתי שלכל היותר יש לקרוא ללוכד נחשים. אבל בעצם לא ניתן להשוות בין המצבים. בכל אופן טענתי לא הייתה כלפי הגננת אלא כלפי העיתון.
וד"א היום הוכש גבר ע"י צפע באותו ישוב (פרדס חנה).
הכל קורה באזור שלנו אה?
שהילד יהיה בריא, ואני חושב שהגננת ביצעה את אחת המטלות החשובות, לשמור על הילדים שלה.
מובן שיש לשמור על נחשים ועל כל חייה אחרת בארץ אבל לאנשים יש נטיה ליחס לחיות לפעמים עליונות אחרת ובנוגע לחתול אם הוא ישרוט אותי אני לא אהרוג אותו כי חתול לא יכול להרוג בשריטה ונחש כן אז קצת פרופורציות לדברים
youness
^ אז איתך אני ממש לא מסכים.
בעל חיים אחד לא עליון לאחר- אם החתול הוא שלך, אז הוא שלך. כמו שאם נחש שלך ייתן לך ביס אתה לא תהרוג אותו(אני לפחות מקווה ככה).

נחש ארסי שמהווה סכנה זה משהו אחר- אבל אם נוכחותו לא מסכנת אף אחד באותו רגע אין שום סיבה להרוג אותו. זה סתם להרוג בשביל הלהרוג