קודם כל מה זה "כמו כל דג אחר"? לדגים שונים צרכים שונים, אפילו אם הם כולם דגים.
שנית כל, איך נראו הלובסטרים שהם מכרו? אם הם היו בצבעי אדום ולבן, אני מניחה שמדובר בשרימפס של מים מלוחים, מה שאומר שהם צריכים לחיות באקווריום ריף.
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
אקווריום ריף (או אקווריום מרינה, או אקווריום מים מלוחים או איך שלא תרצה לקרוא לזה) הוא אקווריום שונה לחלוטין מאקווריום מים מתוקים סטנדרטי- בהרבה יותר מטמפרטורת המים. כל התנאים הדרושים לאקווריום כזה שונים לחלוטין.
נתחיל בעובדה שמדובר באקווריום שמדמה סביבה של ריף- מה שאומר שהמים בו צריכים להיות מים מלוחים. ולא, אי אפשר להוסיף מלח שולחן מהמטבח, צריך לקנות מלח מיוחד בחנויות שמתמחות בדגים. בנוסף, זה שטמפרטורת המים צריכה להיות קרה בהרבה מהטמפרטורה באקווריום מים מלוחים זה לא עניין של מה בכך. כדי לשמור על טמפרטורה כזו צריך לקנות מקרר מיוחד שעולה כמה אלפי שקלים. בנוסף צריך גם מפרק חלבונים, שגם הוא לא זול.
בקיצור, כדי להעמיד אקווריום ריף אתה צריך כמה וכמה אלפי שקלים טובים. לא נראה לי שווה בשביל שרימפים.
K
Kokopelli
ראיתי הרבה לובסטרים קטנים שחיים במים מתוקים בחנויות דגים...
רוב החנויות לא ישקיעו בלתחזק אקווריום למים מלוחים... או שאני טועה?
באקוריום מים מתוקים יש מספר סוגי סרטנים(האמת שיש גם סרטנים ממש אבל אלא לא נפוצים בחנויות):
1. לובסטרים - במשפחה זו יש יבוא סדור ורציף של לפחות 6 לובסטרים שונים.
2. שרימפסים- במשפחה זו יש יבוא סדיר ורציף של כ 7 שרמפסים ועוד כ 5 ביבוא יותר ספוראדי.
בלי לדעת על איזה חיה בדיוק מדובר מבין המגוון הנ"ל, אין שום אפשרות יעוץ.
בערך כמו לחזור מחנות חיות ולהגיד ראיתי חיה עם 4 רגליים ופרוה, האם אפשר לקבל יעוץ?
^ אכן.
ואורן, אתה דווקא טועה :wink:. בהרבה מאוד חנויות שמתמחות בדגים ישנם אקווריומי מים מלוחים. למען האמת כמעט כל חנות דגים טובה שמכבדת את עצמה מתהדרת היום לפחות באקווריום מים מלוחים אחד.
K
Kokopelli
אני כנראה לא מכיר חנות שמכבדת את עצמה- משהו שלא ממש מפתיע אותי האמת...
מצב לא משהו כלל וכלל
אוקי לפי התגובות אני מבין שזה לא בשבילי, אני תפרן...
וזה לא שאני מתעניין בדגים כאלה פשוט נחש לא מרשים, טרנטולה לא מרשים, עקרב לא מרשים, לטאה אין לי מושג איך מטפלים ואיזה סוגים יש ואני מניח שאם אני יבקש רשות...לא ירשו
חשבתי להתפשר על משהו קטן ושקט כמו דג ולובסטר זה יוצא דופן אז נדלקתי אבל עם זה הוצאה כזאת ענקית אז אני מעדיף לחיות עם החתול הסורר שלי בשקט 🙄
חתולים זה כייף! לפעמים גם הרבה יותר מחיות אחרות...
אם אתה רוצה לובסטר אז זה ממש לא סיפור יקר.. יניב כתב לך (כמה הודעות מעל) שיש בארץ יבוא סדיר של 6 סוגים של לובסטרים שחיים במים מתוקים. ככה שזו לא הוצאה גדולה.. אתה צריך כולה: פלסיקה (בינונית להתחלה ואח"כ עדיף לעבור לגדולה יותר), לובסטר, מזון ללובסטר, פילטר והמכשיר הזה שמייצר חמצן שאיני יודע מה שמו. הכל ביחד אמור לעלות בין 100-250 שקלות.
רק לוודא, כמובן, שאתה אכן קונה זן של לובסטרים/ שרימפסים שמיועד למים מתוקים ולא למים מלוחים (יש הרבה מאלה והרבה מאלה- אם לא תשאל בחנות לא תדע).
ישנם לובסטרים כחלחלים וחביבים שמוכרים בהרבה חנויות חיות, גודל בינוני והם עולים משהו כמו 30 ש"ח לכל היותר...
אלעד קרעת אותי עם שקלות XD
אני יראה אם יש לי אפשרות לקבל כמה שקלות(XD) יש לי יומולדת עוד כמה חודשים ולא קיבלתי מתנה של גיל 15 גם אז זאת לא אמורה ליהיות בעייה 😈
בנתיים אין לי כסף וגם לא בטוח שירשו לי(למען האמת כמעט בטוח לא ירשו לי אבל אני אופטימי 🙄 ) אני יבדוק בקשר ללובסטרים ואולי בקשר לדגי דולפין ראיתי באקווריום לא פחות מלוכלך ליד בחנות. אז השאלה: לדגי דולפין צריך אביזרים מיוחדיםה שעולים אלפי שקלים או מקסימום של 400 רגיל?