שאלה

בזמן האחרון שאלתי כאן הרבה שאלות כי עוד איזה שבועיים אני צריך להחליט מה אני קונה- או כרכן תירס או לאופרד\זוג לאופרד.
אז מקווה שתענו לי, תודה. :)

האם מנומרת אחת תוכל לחיות בטרריום 40- אורך 30-רוחב ו 40 גובה?

מה המידות המינמליות לשממית אחת ולזוג?

האם יהיה אפשר להסתפק בשני מזונות(זחלי קמח ועוד משהו)?

מה יותר טוב ומתרבה יותר מהר תיקנים אפריקאים או צרצרים?

עדיף זחלי קמח קטנים או גדולים?

תודה :D
אני יכול לענות לך על שתי שאלות כי אני מגדל לטרנטולות..
אז ככה תיקנים מיתרבים יותר מהר מצרצרים והם גם לא עושים רעש כמוהם.
ובקשר לזחלים לדעתי גדולים למרות שיהיה לך קצת קשה להרבות בהתחלה אבל זה שטויות אחרי שלומדים.
שלום ehro :)
א. כן, מנומרת אחת תוכל להסתפק בטרריום בגודל כזה.

ב. לשממית אחת - מעט פחות מכך. (לבוגרת) ולזוג, תגדיל בכעשרה סמ' לכל כיוון.

ג. אם בחרת לגדל שני מזונות אז שיהיו נניח צרצרים ותיקנים, המזינים בהרבה מהזחלים.(אך תמיד הגיוון חשוב ביותר)

ד. צרצרים מתרבים מהר יותר, אך רבייתם מסובכת מזאת של האפריקנים.(חול לח וכו'...)

ה. שני גדלי הזחלים מזינים באותה מידה, הגורם המשפיע הוא גודל השממית, לקטנה- קטנים. לגדולה - גדולים.

בהצלחה :D ואני ממליץ בחום על המנומרות !!! :wink:
כן.
עדיף לך ללכת על תיקנים, יש נצמדים שלא מטפסים על זכוכית
ויש אפריקאים שמטפסים על זכוכית.
לפי דעתי גודל כזה קטן מידי ללאופרד, אני הייתי אומר 50 ס"מ מינימום אורך.
יהונתן. בשלום ehro :)
א. כן, מנומרת אחת תוכל להסתפק בטרריום בגודל כזה.

ב. לשממית אחת - מעט פחות מכך. (לבוגרת) ולזוג, תגדיל בכעשרה סמ' לכל כיוון.
השתגעת?! עוד פחות מ-40 ס"מ לשממית בוגרת? 😲. אפילו 40 ס"מ לשממית בוגרת זה די קטן. אני הייתי מספקת לפחות 50 ס"מ לפרט יחיד, ולפחות 10 ס"מ יותר לזוג.
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
אוקיי..

אז אם אני אגדל זחלי קמח ותיקנים זה מספיק?

ואם יש עוד איזה משהו שכדאי שאני יידע על לאופרדים\ תיקנים-זחלים תגידו לי :)

תודה
כרקע כללי מהש אתה צריך זה:
1)טרריום
2)חימום
3)מזון
4)מסתורים,תא לחות וכו'..
5) מים כמובן
6)אבקת סידן ודי 3
ארי אמיתי

"The one eyed man is king in the world of the blind"

תודה :o

רציתי לשאוול- לאופרדים מתרבים יחסית בקלות?

אני יוכל להרבות אותם או שהם רק למגדלים עם ניסיון?

והאם אפשר לתת להם כמות גדולה של מזון ולא להאכיל אותם כמה ימים..??
לטאות זה לא נחשים- אתה לא יכול לתת להם ארוחה גדולה ואז לשכוח מהן לשבוע. הן דורשות יותר תשומת לב וטיפול מנחש (שהוא לטעמי ה-חיה לעצלנים שבינינו 😄). כך שלא, לא הייתי ממליצה כלל לתת ללאופרדים ארוחה גדולה ואז להזניח אותן כמה ימים. לאופרדים בייביז צריך להאכיל כל יום כמה שהם רוצים (שוב- זה לא נחש, אתה לא מאכיל אותו כמה שאתה רוצה, אלא כמה שהוא רוצה. אתה לא יכול לדחוף לו מעבר למה שהוא רוצה לאכול), ולאבק את המזון בסידן וויטמינים בכל האכלה. לאופרדים בוגרים יותר אפשר להאכיל פעם ביומיים- שלושה, ולאבק כל האכלה שנייה בערך. לגבי הכמות לבוגרים- ישנן כמה וכמה דיעות רווחות, אבל בתכל'ס אף אחד לא באמת ידע להגיד לך את הכמות ה*מדוייקת* שצריך לתת ללאופרד בוגר (אני יודעת, כי לפני שהתחלתי עם לאופרדים גם אני ניסיתי לקבל תשובה לשאלה זו, ועד היום לא מצאתי 😄. כל אחד אומר אחרת). אני באופן אישי מעדיפה לתת להם כמה שהם רוצים, ורק אם הם משמינים יתר על המידה לצמצמם בכמויות (מה שעוד לא קרה אצלי, אני חושבת). כך או כך- גם אם הלאופרד אכל ארוחה גדולה, זה לא אומר שאתה יכול לשכוח ממנו לשבוע.

לגבי רבייה- לאופרדים מתרבים מאוד בקלות, בד"כ. אם אפילו אצלי הייתה בקיעה- אז כל אחד יכול :wink:. אתה רק צריך זכר ונקבה בוגרים מינית, תא הטלה (= תא לחות, אפשר עם כבול לח), כלי פלסטיק שקוף (בלי חורים) להעביר אליו את הביצים מתא ההטלה, וורמיקוליט (כמצע הדגרה). בחורף אתה עלול להזדקק לאמצעי חימום לביצים, אבל בקיץ אפשר בד"כ להניח אותן בכיף על המדף ולחכות לבקיעה.
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".