בשעה טובה , ריבוי של אילנית אדומת עין

עמוד 1 מתוך 2
בשעה טובה ומוצלחת , ולאחר הרבה נסיונות כושלים בעבר , התרבו לי ברוך השם , אילניות אדומות עיניים מניקאראגוה. יש בזה בשורה של ממש, כי בארץ היו עד כה מעט אילניות כאלה, ולרוב , רובן ככולן היו תפיסת טבע והברחה, ולכן רובן לא שרדו כי מין זה רגיש מאד כשהוא תפיסת טבע ואינם מתאקלמים טוב , כי הם עמוסים בטפילים . אך הפעם היה לי ריבוי קטן, ואני מצפה בקוצר רוח להתפתחות הראשניים ה" צברים " ראשונים בארץ. התמונות מראות את הזוג בהזדווגות, וגם התפתחות הביצים. ניתן להבחין בעוברים הקטנים :)
רד אייס ראשנים בוקעים.JPGred eyed pair in amplexus.JPG
איזה יופי!!
באמת מרשים דניאל!
ארי אמיתי

"The one eyed man is king in the world of the blind"

לאיזה גודל הצפרדעים האלו מגיעות?
הן אוכלות הרבה?ניתן לגדל אותם בקבוצה?
oferh123לאיזה גודל הצפרדעים האלו מגיעות?
הן אוכלות הרבה?ניתן לגדל אותם בקבוצה?
Agalychnis callidryas
הצפרדעים מגיעות לגודל של כ6-7 ס"מ.
אוכלות הרבה ביחס למה? בעיקרון הן לא אמורות להיות מתחנות.
כן ניתן לגדל בקבוצה.
יום טוב,
ארי אמיתי

הנקבות גדולות מהזכרים והן מגיעות לבערך 6 ס"מ , הזכרים קטנים יותר, משהו כמו 4 ס"מ, לפעמים פחות. הן אוכלות צרצרים 2-3 צרצרים בוגרים פעם ביומיים בערך לנקבה , הזכרים אוכלים עוד פחות, גם פעם ביומיים
חובה צרצרים ?או שאפריקאים וזחלי קמחח וזחלי עשנור הקמח הם גם יאכלו?
עוד רגליים אין להם ואתם כבר שואלים שאלות על איך לגדל?
יעברו אי אילו ימים לפני שהשאלות יהיו רלוונטיות, לא יודע, אומנם לא שאלתם מפורשות אם יש למכירה, אבל זה נראה לי לא רחוק מזה.

שיהיה בהצלחה וכול הכבוד :D
דניאל מדובר במין: Agalychnis callidryas ?
לפי מאמר שכראתי הן גדולים יותר.
ארי אמיתי

כל הכבוד דניאל, ותודה שאתה מרחיב בכל פעם את המגוון בארץ.
וואו, אני מלאת התרשמות... לא ציפיתי שתהיה התרבות שלהם בארץ בעתיד הקרוב, וככה בשקט בשקט הצלחת להפתיע :wink: (בפעם המי-יודע-כמה...).
וגם אותי מעניין אם הן אוכלות גם חרקים אחרים, נראה לי הזוי אם בטבע הן אוכלות רק צרצרים.
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
בטח שזה לא רק צרצרים..אפשרי לגוון תמיד ואפילו רצוי
^
אכפת לך לבסס את זה במאמר, כי בוודאות לא יצא לך לגדל כאלה :wink:
אני לא אומר שאתה חד משמעית טועה, אני פשוט אומר שמי שלא מגדל לא צרך לקבוע עובדות כאלה בלי לאמר על מה הוא מתבסס
המזון שלהם בשבי הוא רק צרצרים מזל טוב דניאל מקווה לעזור לך תמיד :wink:
v.i.p-reptiles
נועם.
אתה התעלמת לחלוטין ממה שאמרתי?
מבחינתי דניאל הוא היחיד עם איזשהי סמכות בעניין אז בואו נשאיר את התשובות לו או לכול הפחות להביא מאמר שמבסס את הטענה?
במיקרה הורים עם שלי והזיווגים התחילו אצלי לפני שבועיים ואז עברו לדניאל אז בגידול ומזון אני די בטוח יש הוכחות בשטח!ובקשר למזון גם זבובים יכולים ליכנס לתפריט בתאבון!
v.i.p-reptiles
נועם.
אז תציין את זה במקום לזרוק חצאי משפט בלי לאמר מה מי ומו :wink:
לדניאל היו כמה אילניות ולי היה כמה לפני שבועים אתחיל להיות לי זיווגים וחשבתי ואמרתי שהמקום והידיים הכי טובות להם זה דניאל וכמו תמיד צדקתי כי לי לא יהיה זמן לטפל בהמון תינוקות רעבים ולדניאל יש את זה הזמן והיכולת למרות שאני מאוהב בהם חשבתי איפה הכי טוב להם ולא לי!
v.i.p-reptiles
נועם.
אף אחד לא בא אליך בטענות, גם עשית מעשה אחראי ולא פשוט.