בניית טרריום מעץ?

קודם כל, לא ידעתי כל כך איפה לשים את האשכול הזה אז כתבתי פה(מצטער אם זה לא המקום המתאים).

ראיתי את המדריך על בניית טרריום- https://www.snakes.co.il/phpBBHeb/cms_view_article.php?aid=64
קודם כל, תודה למי שכתב אותו!

רציתי לשאול אם אני יכול לעשות כמו שבמדריך, רק שיהיה טרריום אחד כביכול ולא שלושה?

אם כן, באיזה עובי צריך להיות העץ?

האם בחורף כששמים חימום החימום עובר דרך העץ(אם שמים מת לטרריום)?

האם כשאני יילך לנגר הוא יוכל להבוא לי את המידות והדברים שאני צריך או שיש נגרים מיוחדים?

מאיפה אני יכול להשיג את המסילה לזכוכית?

עם מה מדביקים את העץ(דבק סופר גלו?)?

כמה כסף יכול לעלות כל הבנייה של זה כולל הזכוכיות?(בערך אורך- מטר ורוחב 40 )

מצטער על החפירה ומקווה שתעזרו 😄
ehroקודם כל, לא ידעתי כל כך איפה לשים את האשכול הזה אז כתבתי פה(מצטער אם זה לא המקום המתאים).

ראיתי את המדריך על בניית טרריום- https://www.snakes.co.il/phpBBHeb/cms_view_article.php?aid=64
קודם כל, תודה למי שכתב אותו!

רציתי לשאול אם אני יכול לעשות כמו שבמדריך, רק שיהיה טרריום אחד כביכול ולא שלושה?ברור...

אם כן, באיזה עובי צריך להיות העץ? לבחירתך ובהתאם לתנאי החייה אני חושב שס"מ אחד-1.2 יספיק
האם בחורף כששמים חימום החימום עובר דרך העץ(אם שמים מת לטרריום)?בדר"כ כן תלוי באמצעי החימום ובעובי העץ.
האם כשאני יילך לנגר הוא יוכל להבוא לי את המידות והדברים שאני צריך או שיש נגרים מיוחדים?כל נגר
מאיפה אני יכול להשיג את המסילה לזכוכית?להזמין אצל הנגר :wink:

עם מה מדביקים את העץ(דבק סופר גלו?)כנראה שיש כמה אפשרויות,אני ממליץ על דבק נגרים.(שאל כבר את הנגר הוא ימליץ לך..)
כמה כסף יכול לעלות כל הבנייה של זה כולל הזכוכיות?(בערך אורך- מטר ורוחב 40 )שאל את הזגג למחיר מדויק אבל אני מניח שבסביבות ה400
מצטער על החפירה ומקווה שתעזרו 😄
ארי אמיתי

"The one eyed man is king in the world of the blind"

כל נגר יכול לחתוך לך עצים בכל גודל שתרצה וגם את המסילות רק תגיד לו את המידות של הזכוכית
ואצלי יש טרריום זכוכית שיושב על מדף עץ והפלטת חימום מחממת גם את המדף יופי....
אני לא יכול לעזור לך עם כל השאלות ששאלת, אבל אני הייתי ממליץ לך לבנות טרריום מזכוכית ולא מעץ.
אני יודע שיש מגדלים רבים שבנו ומשתמשים בטרריום מעץ, אבל מטעמי היגיינה ובטיחות הזכוכית עדיפה.
לא תוכל להשתמש בעץ חשוף מכיוון שתהיה לך בעיה במקרה של רטיבות כתוצאה מהפרשות, לחות, מים שנשפכו ובעת נקיון הטרריום. במקרה כזה, העץ עלול להיות כר פורה לחיידקים ובקטריות שיאיימו על בריאות הנחש שלך.
לכן תהיה חייב לצפות את העץ בחומר כלשהו (לכה, פורמייקה וכו'). הבעיה עם ציפוי כזה יכולה להתעורר בשילוב עם אמצעי החימום שתשתמש בחורף. יכול להיות מצב שבו חימום יתר במקום כלשהו בטרריום יביא לטמפרטורות שישחררו מהציפוי או מהדבק שמחבר אותו, חומרים רעילים שעלולים להזיק לנחש.
כמובן, שאפשר לבנות טרריום מושלם מעץ אבל אני לא בטוח שזה יהיה כל כך זול ופשוט. ראיתי הרבה טרריומים בעבודה עצמית מעץ ורובם לא ניראו מי יודע מה. מצד שני לנגרים מקצועיים אין הרבה מושג מה נדרש מטרריום.
אם בכל זאת תחליט ללכת על טרריום מעץ, אני יוכל להמליץ לך על מישהו שכבר בנה כמה טרריומים שכן נראים טוב וגם עונים על כל הנדרש עבור הנחש.
בואו לבקר בתירסים - www.TIRASIM.co.il
Mikeyאני לא יכול לעזור לך עם כל השאלות ששאלת, אבל אני הייתי ממליץ לך לבנות טרריום מזכוכית ולא מעץ.
אני יודע שיש מגדלים רבים שבנו ומשתמשים בטרריום מעץ, אבל מטעמי היגיינה ובטיחות הזכוכית עדיפה.
לא תוכל להשתמש בעץ חשוף מכיוון שתהיה לך בעיה במקרה של רטיבות כתוצאה מהפרשות, לחות, מים שנשפכו ובעת נקיון הטרריום. במקרה כזה, העץ עלול להיות כר פורה לחיידקים ובקטריות שיאיימו על בריאות הנחש שלך.
לכן תהיה חייב לצפות את העץ בחומר כלשהו (לכה, פורמייקה וכו'). הבעיה עם ציפוי כזה יכולה להתעורר בשילוב עם אמצעי החימום שתשתמש בחורף. יכול להיות מצב שבו חימום יתר במקום כלשהו בטרריום יביא לטמפרטורות שישחררו מהציפוי או מהדבק שמחבר אותו, חומרים רעילים שעלולים להזיק לנחש.
כמובן, שאפשר לבנות טרריום מושלם מעץ אבל אני לא בטוח שזה יהיה כל כך זול ופשוט. ראיתי הרבה טרריומים בעבודה עצמית מעץ ורובם לא ניראו מי יודע מה. מצד שני לנגרים מקצועיים אין הרבה מושג מה נדרש מטרריום.
אם בכל זאת תחליט ללכת על טרריום מעץ, אני יוכל להמליץ לך על מישהו שכבר בנה כמה טרריומים שכן נראים טוב וגם עונים על כל הנדרש עבור הנחש.
אוקיי...
קודם כל תודה לכולם..!

לפי מה שאני יודע - בניית טרריום מזוכיכית יקרה מאוד, וגם קשה יותר..

יש לך אולי מישהו שיבנה לי טרריום מזכוכית?

הבאת לי את כל החסרונות בבניית טרריום מעץ, אבל מה עם טרריום זכוכית?

ובטרריום מעץ, לפי מה שהבנתי שמים שתי מסילות מעץ ועליהן זכוכיות.

איך עושים זאת עם טרריום זכוכית?
ומשהו אחרון- כמה יכול לעלות טרריום פשוט(וטוב) אורך של מטר?

תודה :)
פרספקס זה אחלה פיתרון לעניות דעתי
אני לא אעבור שאלה שאלה אבל אני אנסה לענות על חלק מהן.
פרפסקס- יש לו נטייה גדולה מאוד להישרט החומר עצמו בכלל לא זול למרות שהוא סוג של פלסטיק.
עץ- מייקי כבר התייחס.
זכוכית- ליד בית החיות אם אתה מכיר יש מפעל שנקרא "קלמי" שהוא מייצר טרריומים לפי הזמנה, לפי דעתי טרריום בגודל שכתבת יעלה בערך 500 ש"ח, ואתה לא צריך לדאוג למסילות ואל לכלום.
רק שאתה לוקח את הטרריום ממנו לשאול אותו איך לשים את אמצעי החימום (בהנחה שהוא תחתי) מכיוון שהוא שם לך קלקר בתחתית.
עמית
זכוכית יכולה גם להישרט, וכבדה מאוד... לא יעילה להערמות...
לכול דבר יתרונות וחסרונות.
בהצלחה עם הבחירה! :D
תראה אם אתה קצר בכסף אתה יכול לעשות דבר מאוד פשוט וזה לקנות אקווריום מלבני רגיל ...ולבנות לו דלתות הזזה מפרספקט זה מה שאני עשיתי ואני מאוד מרוצה מהעניין....
אם תרצה אני יכול לשלוח לך תמונות איך זה יצא [/img]
גם לבנות דלתות הזזה מזכוכית זה לא כזה סיפור... אני במשהו כמו 150 ש"ח קניתי חומרים מזגג לדלתות הזזה מזכוכית 6 מ"מ + מסילות + גלגלים (אלה דלתות הזזה עם גלגלים, לא הרגילות) + מנעול לדלתות הזזה.
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
גם לא חייבים דלתות הזזה.. אם יש אפשרות לשים את הטרריום במקום שאפשר לפתוח אותו מלמעלה כמו אקווריום רגיל זה גם אפשרות ואז זה הרבה פחות מאמץ.. רק שבמקרה ששמים טרריום על טרריום זה בעייתי.
berlad217גם לא חייבים דלתות הזזה.. אם יש אפשרות לשים את הטרריום במקום שאפשר לפתוח אותו מלמעלה כמו אקווריום רגיל זה גם אפשרות ואז זה הרבה פחות מאמץ.. רק שבמקרה ששמים טרריום על טרריום זה בעייתי.
איך עושים את זה? :?
אתה יכול לעשות כמוני...
במקרה אבא שלי תחביבו הוא לבנות דברים מעץ וברזל (הוא בנה לי את כול החדר והוא לא נגר)

אתה יכול לעשות מה שאבא שלי עושה לי זה מסגרת מעץ וככול קיר ,תקרה או רצפה תעשה מזכוכית ואז עושים במסגרת חריץ מכניסים את הזכוכית ומדביקים! וככה הכול מצויין

יותר זול (נראה לי) ויותר יפה לדעתי
אבל אם מישהו יכול לעזור לי לבחור בין מסגרת עץ לברזל (ד"א הברזל או העץ חיצוניים הנחש לא נוגע בהם!!)
kashyאתה יכול לעשות כמוני...
במקרה אבא שלי תחביבו הוא לבנות דברים מעץ וברזל (הוא בנה לי את כול החדר והוא לא נגר)

אתה יכול לעשות מה שאבא שלי עושה לי זה מסגרת מעץ וככול קיר ,תקרה או רצפה תעשה מזכוכית ואז עושים במסגרת חריץ מכניסים את הזכוכית ומדביקים! וככה הכול מצויין

יותר זול (נראה לי) ויותר יפה לדעתי
אבל אם מישהו יכול לעזור לי לבחור בין מסגרת עץ לברזל (ד"א הברזל או העץ חיצוניים הנחש לא נוגע בהם!!)
זה זול יותר
אולי בכמה שקלים,מה כבר אתה חוסך כאן? כמה ס"מ של זכוכית?
אני לא אמרתי שזה יותר זול ... אמרתי שאני מניח!
ולדעתי זה יותר יפה פחות שביר ויותר קל לבנייה (עצמית כמובן)
לא יודע זה היה רק רעיון