הייתי אומרת שבגודל של 50-60 ס"מ (פלסטיקה ברוחב 60 ס"מ לא תמצא כנראה, אבל יש פלסטיקות ענקיות שרוחבן 50 ס"מ)- לא פחות מ-50 ס"מ, זה בטוח. פלסטיקה של 30-40 ס"מ קטנה מדי גם ללאופרד בוגר יחיד, אז בטח ובטח שלזוג היא תהיה פצפונת.
אם אתה מתעקש על פלסטיק אתה יכול לקנות ארגזי אחסון מפלסטיק (החסרון שלהם הוא שהם די שקופים, אבל אי אפשר לראות דרכם הרבה) של "כתר" שבאים במגוון גדלים, גם כאלה גדולים מ-50 ס"מ. הייתי ממליצה על פלסטיקה של 60 ס"מ לפחות, אני אוהבת כשלחיות יש קצת מקום לזוז ולבחור לעצמן נקודה מועדפת.
ההוצאות הכלכליות על לאופרדים משתנות. תלוי איזה ציוד אתה קונה, מאיפה כמה ולמה. בעקרון תצטרך מיכל לגידול, אמצעי חימום ומזון עבורם (זחלי קמח קטנים ותיקנים אפריקאים, למשל, קלים למדי לריבוי בבית. זאופובס פחות, אבל אפשרי). תלוי כמובן גם במופע של הלאופרד שאתה רוצה לקנות, מחירם יכול לנוע בין 100 ש"ח לפרט לכמה מאות טובות. בד"כ ההוצאה הראשונית (כולל החיות והוצאות חד פעמיות התחלתיות כמו הציוד, שבעולם אידיאלי צריך לקנות רק פעם בכמה שנים טובות) עומדת על כמה מאות שקלים.
ההוצאות השוטפות (מעבר להוצאה הראשונית על ציוד והחיות עצמן) האחרות לא יקרות מדי- חרקי האכלה אתה יכול לגדל בעצמך, עם קצת רצון והשקעה. כמצע אתה יכול להשתמש בנייר סופג שהוא זול מאוד. תאי לחות וכלי שתייה ואוכל אתה יכול להכין מקופסאות פלסטיק ריקות של טייק אווי ובקבוקי פלסטיק חתוכים. מאלתרים.
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".