ד-ח-ו-ף הכרכן משיל בעיה ...

טוב על הכרכן לא ראיתי שהוא בנשל שיחקתי איתו והכל פיתאום הוא מתחיל להשיל עלי ...
עכשיו הוא בטרריום והוא ניכנס למיסתור מה לעשות?!
קופסת מסטיק הגדולה ..מה לעשות!?!
אתה בטוח?!
במידה ותיראה שהוא לא משיל כראוי פשות תכניס אותו לאמבט עם מים פושרים ולאחר 5-10 דק' תוריד לו את הנשל.
בכול אופן זה מה שראיתי שעושים לנחשים שלא משילים כמו שצריך..
LiDoRאתה בטוח?!
נו אתה רציני? אם אתה לא מאמין למה שכותבים לך לך לוטרינר.
עמית
חכה יום יומיים ואם הוא לא מצליח להשיל תעשה לו אמבטיה 10-5 דקות .
.yonatan.Mבמידה ותיראה שהוא לא משיל כראוי פשות תכניס אותו לאמבט עם מים פושרים ולאחר 5-10 דק' תוריד לו את הנשל.
בכול אופן זה מה שראיתי שעושים לנחשים שלא משילים כמו שצריך..
בשום פנים ואופן לא!!!
אל תיגע בנשל לבד ובטח ובטח שלא לנסות להוריד אותו!!!!!!!!!!!!!!!!! זה יכול לגרום לנחש נזק רב,אל תעשה את זה,אם הנשל לא ירד לבד הרבה זמן אפשר לפנות לוטרינר או מגדל פרטי עם נסיון בדברים האלה,אני בטוח שלא חסר כאלה בפורום.
איזה נזק זה יכול ליגרום ?
אני כבר פעמיים הורדתי נשל שלא ירד כמו שצריך לכרכן תירס ולא קרא לו כלום... :?
בכול אופן חכה לתגובה של מישהו יותר מנוסה..
אוקי אם הנשל לא יורד תעשה לא אמבטיה של מים פשרים במשך 15 -10 דקות ואז כך מגבת ותן לו ליזחול בה עד שהנשל הירד
זה שאתה הצלחת להוריד זה יפה מאוד ,אך משתמש די חסר נסיון כמו לידור שעוד לא עשה זאת בעבר יכול לפגוע בנחש כל טעות קטנה עלולה לגרום לנחש נזקים,גם אם אתה המגדל הכי מנוסה שיש,אתה עדיין יכול לעשות טעות,איזושהיא תזוזה לא נכונה א הסחת דעת ואפשר לפגוע בנחש.
ושלא נדבר על הסטרס שזה גורם לנחש,נשל היא תקופה מאוד רגישה לכל בע"ח ולא רק לנחשים ועדיף פשוט לעזוב אותם לבד.
בסה"כ זה כל אחד והנחש שלו והוא יכול לעשות מה שהוא רוצה אני רק נותן את דעתי,אני לא הייתי מנסה לקלף לנחש שלי את הנשל כי אני פשוט לא רוצה להסתכן בכך שאפגע בו,אבל כל אחד וההחלטה שלו,אם מישהו מרגיש שיש לו את הידע והיכולת לעשות זאת לבד אני לא אהיה זה שיעצור אותו :wink:
דרך אגב אם הנחש רק התחיל להשיל תן לו זמן זה לא קורה בצ'יק.
wildlife אתה קצת מגזים,
אם עושים הכל בעדינות,לא יגרם שום נזק לנחש..
כמו שאמרו לפני-
תן לו לנסות לבד,אם הוא לא מצליח-
אמבטיה במים פושרים לכמה דקות,
ואז לתת לו לזחול בתוך מגבת..
כמובן שהכל בעדינות..
בכל אופן אין שום סיבה להכנס ללחץ, שום נזק לא יגרם לו תוך כמה שעות גם אם ההתנשלות לא יצאה מושלמת. אתה צריך לתת לו איזה שעה שעתיים לנסות להוריד את הנשל בעצמו, ואם הוא לא מצליח אז אמבטיה וכו'. נזק מידי לא יגרם ואין צורך להכנס ללחץ.
זה בסדר הצלחתי לתקן הכל הוא הוציא נשל שלם ויפיפה וצימר אני שואל עם הוא בטוח כי לא רציתי ליגרום נזק לנחש סצורה כל שהיא ..
טוב תודה רבה לכולם עבדתי לפי עצותיכם והכל עבר בשלום:)