באיזה מצע אתם משתמשים? (יש לי טטריום של אקזוטיקה) באורך של מטר. יש לי בבית גם כבל חימום וגם מנורה כרמית, אבל אני לא בטוח שהכבל חימום יספיק לי בהתחשב בגודל הטטריום ובהספק הכבל (15W). אה..ונקודות התייחסות אחת אחרונה, מצאתם לנכון להוסיף לטרריום קצת אבני טוף בכדי לנסות ו"לחזק" את שיעור הלחות?
שאלה בקשר לפע"י
K
אני יוצא מנק' הנחה שאתה רוצה בייבי. על כן דבר ראשון שאמליץ זה לרדת מהרעיון של האקזוטיקה לפחות לשלב זה. פע"י הוא נחש -מאוד- לא פעיל שמוצא את הנישה שהוא אוהב והוא מבלה שם 99.9% מזמנו ללא תנועה.
אמליץ בשלב ראשון על פלסטיקית בסדר גודל מצומצם... לבייבי צעיר מאוד: 40X40X40 או משהו בסגנון. לספק שני ענפים בגבהים שונים, כלי מים כמובן... ובתור מצע- נייר סופג.
אם אתה הולך על בוגר או סתם בא לך ללכת על מצע אחר(זה סתם יקר ומיותר לעניות דעתי אבל הבחירה שלך)- אז שבבי העץ של אקזוטררה הם אידיאליים כי ספיחת ושימור הלחות שלהם נהדרת.
מן הסתם כאבל בהספק שלך יספיק לפלסטיקיות כאלה ודומות לה עד הגעתו של הפרט לבגרות.
אם בחרת לקנות פרט בוגר(אין לי שמץ אם שמת עין על פרט כבר או לא) אזי הטרריום יתאים(אפילו גדול מדי, לפרט יחיד האמת), הבחינה הכי טובה לגבי הלחות היא כמובן בדיקה. הנח הידרומטר ובדוק את הלחות.
מעגל הלחות המומלץ הוא לרסס פעם ביום ולהגיע לאיזור ה 85% לחות, ובמהלך היום לאפשר לטרריום "להתייבש" ולהגיע לאיזור ה 60-65%
אבקש להשתמש במד לחות דיגיטלי איכותי- לא אנאלוגי. אני מניח שאתה מבין לבד שכאן הפרמטרים חשובים בהרבה ולכן ההקפדה עליהם גם היא חשובה וצריך כלי מתאים.
לפי מדדים אלה תוכל לראות האם הטרריום מאוור מדי או פחות מדי, ובהתאם להתאים את התא(בין אם על ידי כיסוי חלק מפתחי האוורור, שימוש במצע כמו נייר סופג במקום שבבים וכו'.
בהצלחה.
*** לא מנורה קרמית, ממש לא, רק אם זה מופרד בצורה מוחלטת מהנחש. אחרת אתה יכול להיות בטוח שזה מתכון לצרות.
נחש אילני+מנורת חימום-> טוסט עצים שחום 😈
אמליץ בשלב ראשון על פלסטיקית בסדר גודל מצומצם... לבייבי צעיר מאוד: 40X40X40 או משהו בסגנון. לספק שני ענפים בגבהים שונים, כלי מים כמובן... ובתור מצע- נייר סופג.
אם אתה הולך על בוגר או סתם בא לך ללכת על מצע אחר(זה סתם יקר ומיותר לעניות דעתי אבל הבחירה שלך)- אז שבבי העץ של אקזוטררה הם אידיאליים כי ספיחת ושימור הלחות שלהם נהדרת.
מן הסתם כאבל בהספק שלך יספיק לפלסטיקיות כאלה ודומות לה עד הגעתו של הפרט לבגרות.
אם בחרת לקנות פרט בוגר(אין לי שמץ אם שמת עין על פרט כבר או לא) אזי הטרריום יתאים(אפילו גדול מדי, לפרט יחיד האמת), הבחינה הכי טובה לגבי הלחות היא כמובן בדיקה. הנח הידרומטר ובדוק את הלחות.
מעגל הלחות המומלץ הוא לרסס פעם ביום ולהגיע לאיזור ה 85% לחות, ובמהלך היום לאפשר לטרריום "להתייבש" ולהגיע לאיזור ה 60-65%
אבקש להשתמש במד לחות דיגיטלי איכותי- לא אנאלוגי. אני מניח שאתה מבין לבד שכאן הפרמטרים חשובים בהרבה ולכן ההקפדה עליהם גם היא חשובה וצריך כלי מתאים.
לפי מדדים אלה תוכל לראות האם הטרריום מאוור מדי או פחות מדי, ובהתאם להתאים את התא(בין אם על ידי כיסוי חלק מפתחי האוורור, שימוש במצע כמו נייר סופג במקום שבבים וכו'.
בהצלחה.
*** לא מנורה קרמית, ממש לא, רק אם זה מופרד בצורה מוחלטת מהנחש. אחרת אתה יכול להיות בטוח שזה מתכון לצרות.
נחש אילני+מנורת חימום-> טוסט עצים שחום 😈
I
אה...מעולה..כי זה בדיוק המצע שיש לי. נראה לי שאני אלך על פרט בוגר, עדיין לא סגור על זה - מקסימום יש לי עוד טרריום בצד. השאלה היא אם הכבל הזה יצליח לספק לי את החום הדרוש, ואני יודע שגם ככה חם מספיק במהלך היום אבל הבית שלי די מוצל - אני מניח שרק מתוך נסיון נלמד. ברור שאני אקנה גם מד דיגיטאלי כדי כל האנלוגיים האלו הוציאו לי את הנשמה כבר. כלי מים גדול כבר יש...והרבה ציפייה והתרגשות.
K
קח בחשבון שפרט בוגר צפוי לעלות הרבה יותר מבייבי, ואם לא... אלה לא חיות שנמכרות בזול בלי סיבה.
מה שנקרא "כבדהו וחשדהו".
אישית דווקא הייתי ממליץ בנחש כזה לרכוש בייבי. פע"י שלא טופל כהלכה יכול להגיע עם בעיות או אגרסיבי מאוד...
ואי אפשר יהיה להניא פרט בוגר מכך בהצלחה מרובה מדי.
כמובן שזה לשיקולך בלבד, אבל... תהיה זהיר, זו המלצתי.
לגבי חימום... כאבל כזה יספיק אם תלפף אותו בצורה חכמה(הצמדה ופיתול לאורך מחצית הדופן האחורי של הטרריום
מה שנקרא "כבדהו וחשדהו".
אישית דווקא הייתי ממליץ בנחש כזה לרכוש בייבי. פע"י שלא טופל כהלכה יכול להגיע עם בעיות או אגרסיבי מאוד...
ואי אפשר יהיה להניא פרט בוגר מכך בהצלחה מרובה מדי.
כמובן שזה לשיקולך בלבד, אבל... תהיה זהיר, זו המלצתי.
לגבי חימום... כאבל כזה יספיק אם תלפף אותו בצורה חכמה(הצמדה ופיתול לאורך מחצית הדופן האחורי של הטרריום
I
באמת? אני הבנתי שעדיף ללפף אותו סביב כלי המים בכדי לעלות את שיעור האידוי. דרך אגב יש לך בייבי או בוגר? ועוד דבר, גם עם הפיתון המתכדר, בחיים לא הצלחתי להגיע לרמה של 30 מעלות עם הכבל הזה, לא משנה איך שיחקתי איתו. אני תכננתי להכניס אותו לתוך הטרריום עם הפע"י.
I
רק שתדעו שלמתכדר שלי יש בעיית זהות קלה..הוא מאוד נהנה מקל המטאטא שהכנתי לפיתון עצים ירוק, הוא נכרך סביבו ויושב שם כבר חצי שעה...מצחיק
K
היא... איך תגדיר אותה. היום היא כבר נחשבת Yearling, בת שנה... אז היא לא בייבי כבר.
אל תשים אמצעי חימום בתוך הטרריום אחי, שים מבחוץ. הסיכויים למגע וכוויה אם משהו לא הולך כמו שצריך...
אלה לא נחשים שיעמדו בכוויה... הם פשוט ימותו בטיפול אם משהו לא ילך חלק...
כמו כן שחימום מים יעודד התפתחות בקטריות.
ריסוס חד יומי זו הדרך לשימור לחות... לא דרכים אחרות.
אל תשים אמצעי חימום בתוך הטרריום אחי, שים מבחוץ. הסיכויים למגע וכוויה אם משהו לא הולך כמו שצריך...
אלה לא נחשים שיעמדו בכוויה... הם פשוט ימותו בטיפול אם משהו לא ילך חלק...
כמו כן שחימום מים יעודד התפתחות בקטריות.
ריסוס חד יומי זו הדרך לשימור לחות... לא דרכים אחרות.
K
ilank22רק שתדעו שלמתכדר שלי יש בעיית זהות קלה..הוא מאוד נהנה מקל המטאטא שהכנתי לפיתון עצים ירוק, הוא נכרך סביבו ויושב שם כבר חצי שעה...מצחיקיש להם קטעים, כן
I
אבל רק כאבל לא מצליח לשמור על סביבה חמה מספיק. מה גם שהוא מספק חום רק בעבור רצפת הטרריום ולא לסביבה. אולי אני אנסה מתחת למצע?
K
אמרתי לך גבר- תדביק לדופן הטרריום- ל"רקע" האחורי.
תלפף בצורות S או שמש, ותדביק את זה לדופן הטרריום.
זה יספיק, אישית אני משתמש במשטח חימום 12W ולא רק שזה מחמם נהדר את התחתית, זה מחמם אפילו את שיא הגובה לאיזור ה 30 מעלות.
תלפף בצורות S או שמש, ותדביק את זה לדופן הטרריום.
זה יספיק, אישית אני משתמש במשטח חימום 12W ולא רק שזה מחמם נהדר את התחתית, זה מחמם אפילו את שיא הגובה לאיזור ה 30 מעלות.
I
אוקיי תודה... 😄