בקיעת משי בסוף יוני

אהלן לכולם,
כפי שכמה מכם יודעים, אני עובד כבר למעלה מחודש על בקיעה של משי מחוץ לעונה הסדירה שלהם, למען האמת עמוק מחוץ לעונה הסדירה שלהם שבדרך כלל בוקעים בתחילת מרץ עד אמצע אפריל ( מה שמתברר כמשימה לא קלה כלל). אני אקצר את הסיפור בכך שהצלחתי להבקיע כמה עשרות במהלך השבועות האחרונים ולמעשה למעלה מ 85% (בחישוב מהיר) שורדים !!!
אני עובר את כל ה"סבל" הזה כדי שששון המזוקן שלי יוכל להנות מהזחלים ,העסיסיים והמזינים האלו, לאורך זמן ממושך יותר מחודש וחצי שזה אורך הזמן שבו הזחלים נשארים במצב זחל עד התגלמותם. בכל מקרה אני מצרף מספר תמונות להלל את הישגי :) :wink:
לכל הסקרנים.
לצערי אין לי עדיין כמות מסחרית אבל אני עובד על זה במרץ 😎
IMG_0112.JPGIMG_0116.JPGIMG_0118.JPG
וואו כל הכבוד! אתה יכול לפרט את התהליך של מה אתה עושה עם הביצים שמוטלות (כאילו כמה זמן משאיר אותן בלי כלום ואיך אתה מדגיר אותן שיבקעו אם בכלל אני לא מכיר את זה 😛 )

עידן!
תודה לכולם על התגובות הנחמדות 😛 😎
berlad - אחרי שהביצים מוטלות אתה צריך לתת להן להיות לפחות 10-14 ימים בחוץ לפני שמכניסים אותן לקירור, הן צריכות להיות (לפי הנסיון שלי) בקירור בסביבות 4-5 חודשים וגם אז צריך להוציא אותן ולספק להן בין 23-29 מעלות חום יותר מזה או פחות והן לא יבקעו. בנוסף צריך שתהיה רמת לחות מסויימת ומחזור של אור וחושך. זה בכלליות מה שצריך לעשות כמובן שעם בקיעת הביצים צריך ישר להעביר את הזחלים למצע של אוכל שכן הזחלים בוקעים בגודל של פחות מחצי ס"מ ומאוד עדינים ופגיעים. כמובן שצריך לדאוג לזחלים הקטנים שזה עתה בקעו לאספקה של עלי תות צעירים (שהם הרבה יותר רכים) על מנת שהזחלים הקטנים יוכלו לכרסם. בקיצור זו עבודה שצורכת המון זמן וסבלנות... אני אעדכן בהמשך לגבי התקדמות הפרוייקט
ייייייייישששששששששששששששש סופסוף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 :o 😄 :) :D :wink:

בהצלחה בהמשך!

לא זז!
OH23תודה לכולם על התגובות הנחמדות 😛 😎
berlad - אחרי שהביצים מוטלות אתה צריך לתת להן להיות לפחות 10-14 ימים בחוץ לפני שמכניסים אותן לקירור, הן צריכות להיות (לפי הנסיון שלי) בקירור בסביבות 4-5 חודשים וגם אז צריך להוציא אותן ולספק להן בין 23-29 מעלות חום יותר מזה או פחות והן לא יבקעו. בנוסף צריך שתהיה רמת לחות מסויימת ומחזור של אור וחושך. זה בכלליות מה שצריך לעשות כמובן שעם בקיעת הביצים צריך ישר להעביר את הזחלים למצע של אוכל שכן הזחלים בוקעים בגודל של פחות מחצי ס"מ ומאוד עדינים ופגיעים. כמובן שצריך לדאוג לזחלים הקטנים שזה עתה בקעו לאספקה של עלי תות צעירים (שהם הרבה יותר רכים) על מנת שהזחלים הקטנים יוכלו לכרסם. בקיצור זו עבודה שצורכת המון זמן וסבלנות... אני אעדכן בהמשך לגבי התקדמות הפרוייקט
תודה! עידן - לא ברלד 😎
עומר המלך!! :D נראה טעים ביותר...
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
מור את הורגת אותי :) 😳 :wink: אם אני אצליח להבקיע 500 זחלים החודש אז יהיה אפשר לקרוא לי בשמות תואר נחמדים שכאלו :)
יפה יפה אבל תכלס זה דיי בעיה כי מה קורה והחרדון שלך או הלאופרדית מיתמכרים לזה ואין לך אז זה דיי בעיה ולפי דעתי זה טוב שיש אותם כולה בתחילת האביב איזה חודש חודשיים כי ככה החיות לא יכולות להיתמכר אליהים ואפשר גם לתת להם צרצרים או זחלי קמח
לא חושבת שיש קטע של "התמכרות". ברור שהחיות מעדיפות לאכול מה שיותר טעים ומפנק בשבילן, אבל אם הן בריאות ורעבות הן יאכלו גם דברים אחרים (ואם לא- אז כמה ימים בלי אוכל אמורים "לגמול" אותן מהפינוק :wink:).
אוקיי
מסכים עם מור, בנוסף אין שום בעיית התמכרות אל זחלי המשי, זה מזון כמו שאר סוגי המזונות.
אין סיבה שהחרדון יתמכר לזה יותר מאשר לחרקים אחרים. בנוסף הוא מקבל גיוון.
עוד משהו חשוב... בארצנו הנהדרת שטופת השמש (ב 9 חודשים מהשנה, במיוחד באיזור שלי, איזור המרכז) יש טמפרטורות נוחות ושמש בשפע. לכו אני מנצל עת העובדה שיש עלים על עצי התות לפחות 9 חודשים בשנה ( אני מדבר מנסיון ומעקב במשך השנה החולפת)ולכן אני עובד על הפרוייקט של להרבות משי ברוב ימות השנה. מי ייתן ויצלח לי הנושא ויהיה לששון זחלי משי שמנמנים ובריאים מתי שיחפוץ בהם, אני לא רוצה להבטיח הבטחות, אבל אני גם מקווה שאני אצליח להרבות בכמויות יותר רציניות וגם שאר חברי הפורום יוכלו להאכיל את הזוחלים שלהם בזחלי משי לאורך רוב ימות השנה ולא רק במשך חודש וחצי באביב.... :wink:
נ.ב. - מור, יש כמה זחלים שמשמינים במיוחד לחבר'ה שלך :)
אני ממש מקווה להצליח להגיע לחולון בקרוב ❗
גרה 10 דקות נסיעה ממני :)
או, ירחם השם 30 דקות בקו 1 של דן :wink: