מבנה גוף של התוכי

מבנה גוף
לכל תוכי מבנה גוף שונה, תלוי בזן שבו מדובר. ישנם תוכים ארוכים (כגון הארות למיניהן) , תוכים בינוניים (ג'אקו, אמזונס) וכמובן תוכים קצרים (תוכון, קוקטייל, ציפורי אהבה). אורכם של התוכים נע בין 20 ס"מ (תוכונים אוסטרליים) ל100 ס"מ (תוכי הארות היקינתונית), ויש לציין שאורכם של התוכים הגדולים נובע בעיקר בגלל נוצות הזנב הארוכות שלהם. גם משקל התוכים אינו קבוע ומשתנה בין הזנים- החל מ300 גרם ועד לשני קילו. לתוכי יש כמובן גוף של ציפור, המאפשר לו יכולת תעופה. בגוף הציפור, העצמות חלולות ולכן הן קלות יותר ומאפשרות לציפור לעוף.

המקור:
למקור תפקידים רבים. התפקיד הראשי הוא כמובן ליקוט מזון ושתייה, אולם מן הצד מיוחסת לו חשיבות רבה. המקור מתפקד ככלי עזר בזמן טיפוס-ביערות הגשם ובג'ונגלים התוכים מרבים בטיפוס על עצים. הם עושים זאת בעיקר בעזרת טופריהם אך נתמכים גם בעזרת מקורם, ע"י כך שהם תוקעים אותו בנקודות אחיזה בגזע העץ. המקור לוקח גם חלק בניקוי הנוצות של אותו התוכי, בגירוד וכמובן נוטל חלק בהאכלת גוזלים וצאצאים. יש לציין, שלתוכי יש לשון.

לשון התוכי מסיעת לו בפיצוח גרעינים ואגוזים.
העיניים: עיני התוכי ממוקמות משני צדי ראשו ולא בחזית, כמו אצל בני אדם, חתולים וכלבים וזהו דבר המקנה לו שדה ראייה גדול הנחוץ לתעופה
הנחיריים: לתוכי יש זוג נחיריים הממוקמים מעל המקור.
אוזניים: אוזניי התוכי חבויות מאחורי עיניו .
הציצית מטרתה הראשונית לחזר

הציצית שעל ראש התוכי,הציצית מטרתה הראשונית לחזר!
הציצית היחידה במופיעה בצבעים"מרהיבים" היא של הקאקדו מייג'ור מיטשל השאר מופיעות בד''כ רק בצבע אחד.כמו ורוד חלש,צהוב או לבן .
כנפי התוכי:
אורך כנפי התוכי הוא בערך כפול 2 מרוחב הגוף.
כנפי התוכי משמשות לתעופה. תפקידן המשני הוא לשמור על גוף התוכי בזמן שינה ולכסות אותו.

נוצות התוכי:

נוצות התוכי מכסות את כולו פרט לרגליים. הן אטומות למים ומשמשות בעצם כמחסה, כמו פרווה מבודדת.

רגלי התוכי:
רגליי התוכי אמנם נראות חלשות, אך די בכוחן להחזיק את כל משקלו של התוכי.
הטפרים שברגליים הם אלו שמחזיקים את התוכי כאשר הוא יושב על ענפים, ובנוסף ממלאים תפקיד חשוב בזמן הטיפוס על עצים וגזעים.
לתוכי ארבע ציפורניים, שתיים פונות לאחור ושתיים לפנים.

זנב התוכי:
הזנב בנוי ממספר נוצות זנב, אשר גודלן משתנה ביחס למשקל ואורך גוף התוכי עצמו. כמו בכל כלי תעופה, תפקידו של זנב התוכי הוא ניווט. הזנב מהווה מעין הגה המכוון את כל התוכי לכיוון הרצוי .

קרדיט לי ורק לי:)
מאיפה אתה מביא את המידע ? על מה אתה מסתמך ?
כי ראיתי דפים דומים לזה באתרים אחרים
לידור כל הכבוד על היוזמה אבל צר לי להגיד לך שהמאמר בכלל לא מדויק,לא מלא ולא נותן את נקודת המבט הנכונה.וזה לא מבוא זה יותר מבנה גוף.תעבור עליו שוב אתה תראה מלא טעויות,חוסרים וכו'....אני מקווה שאתה מקבל את הודעתי בנקודת המבט הנכונה אני לא בא להטיף לך או לקטול את המאמר -אני מעיר על מנת לשפר ולמנוע אי הבנה
ברור אני יעבוד עליו שוב (רק עם תוכל לומר לי איפה הטעיות שאני יבין.?:))
מגלןמאיפה אתה מביא את המידע ? על מה אתה מסתמך ?
כי ראיתי דפים דומים לזה באתרים אחרים
זה שלי ורק שלי (פירסמתי את זה מיזמן בפורום אחר לא של בעלי חיים בלבד אבל זה המאמר שלי וכל הקרדיט שייך רק לי!
כמובן שנעזרתי במידע מהאינטרנט אבל אני הרכבתי את המאמר הנ"ל
שמע לא חסר.כמו הקטע על הציצית של התוכים שאתה חייב לציין שאין אותה לכולם וגם בתפקיד בציינת זה לא הכל ולא כתבת את זה בדיוק הדרוש...לא חסרים עוד קטעים כאלו במאמר והוא די בסיסי ושטחי.תעבור עליו שוב :wink:
בסדר תודה על הביקורת הבונה :) 🙄
אבל הוא אמור ליהיות די בסיסי כי הוא בעיר למי שרוצה רק לדעת גדלים שימושים עיקריים וכו'
אשמח עם תגיד מה עוד להוסיף עי לי לא עולה בראש :)
בתודה מראש לידור :wink:
"הציצית שעל ראש התוכי, מטרתה לעזור בעת סכנה. כאשר התוכי
פותח את הציצית ופורש אותה לעיני אויבו הוא נראה גדול ומרשים, וכך מפחיד את האויב. הציצית מופיעה בצבעים מרהיבים וססגוניים. "

הציצית היחידה במופיעה בצבעים"מרהיבים" היא של הקאקדו מייג'ור מיטשל השאר מופיעות בד''כ רק בצבע אחד.כמו ורוד חלש,צהוב או לבן.

הציצית מטרתה הראשונית לחזר אתה בחיים לא תראה קאקדו עומד מול איזה פע'י עם ציצית פתוחה.הוא פשוט יעוף משם על נפשו.ציצית ישנה לרוב רק למשפחת הקאקדואים.אומנם חלק מהתוכים יכולים "לנפח" את נוצותיהם במקרים מסוימים כמו מריבות בין פריטים או כשתוכי חולה והוא מנסה להסתיר זאת(נושא טוב להרחבה-איך תגלה שהתוכי שלך חולה).אבל ציצית רצינית יש רק לקאקדואים.אולי יש משהו שדי מזכיר לראש נץ (משפחת הנאוטרופיקלים) אבל חוץ מזה אין יותר מדי ואריאציות של זה בשאר משפחות התוכים.

אז יש מה לתקן ואני בטוח שאחרי תיקון כהוגן המאמר יראה וייצג אותך הרבה יותר טוב
תודה אני מתקן עכשיו:)
עריכה:תוקן:)
אין כ''כ פורש אותה לעייני אויבו.אמרתי כבר כשיהיה אויב הוא פשוט יתעופף לו.קח את כל מה שאמרתי ותכניס את זה בצורה עניינית לתוך המאמר והחלק יראה יותר טוב.פשוט לערוך את זה במילים שלך ושיתאים לכתבה ואתה לא חייב לתת לי קרדיט כל עוד זה נמצא בשרשור הזה.אבל תודה בכל אופן ומקווה שעריכה הבאה תשנה את פני הדברים כמו שצריך :wink:
בסדר הורדתי את החלק ההוא ורשמתי אר לחזר ושלקקדו יש צבעים מרהיבים:)
כול מאמר עתידי נא להעלות לפורום מאמרים, זוהי מטרתו.
מעבר לכך שאני מבקש שלא לעשות שימוש באתר שאינו קיים יותר בלי לציין את שמו- למרות שהוא לא קיים.
אם המידע לקוי, אז תדאג להשלים את החסר ממאמרים אחרים.
בקיצור, בלי עבודות חצי אפויות 😈
זה שלי אני כתבתי:)
ובקשר למאמר השני שלקחתי מאתר שלא קיים אני היית מנהל בו ושמרית את כל הקבצים של המאמרים פשוט לא היה להם עוד כסף לשלם ..:)
ואני לא זוכר זה היה אני חושב parrot2u אני לא בטוח אבל:)
אז עוד יותר גרוע- להעתיק מאמרים עם מידע שגוי בלי לדעת את מקורם.
בקיצור, זה חודל מהרגע.
אם אתה מעוניין להשקיע- תשקיע.
זה לא נקרא השקעה.
אבל את זה אני כתבתי... 🙄
לאורן יש נקודה.פשוט תן קרדיט לאתר וזהו.
בכל אופן יש עוד מלאא לעבוד על המאמר הזה אם לא להרכיב כזה מחדש בכלל..דבר שיהיה הרבה יותר קל.בעיקרון גם הקטע על הציצית לא כ''כ גמור אבל שיהיה.
בסדר
אוקיי סליחה, חשבתי שאמרת שזה לא אתה כתבת.
בכול מקרה- המידע לקוי- נא לעדכן ולהעביר גרסא מסודרת לפורום מאמרים
בכיף:)