צ'אקי האיגואנה

היום בבוקר התעוררתי ונסעתי לפתח תקווה (כן כן.. שמעתם נכון פתח תקווה) להביא את צ'אקי
האיגואנה שקניתי דרך יד 2
צ'אקי הוא הוא האיגואנה הראשונה שלי ובכלל הלטאה הראשונה הוא קטן מהרגיל הוא בן שנה וחצי אך הוא נראה כבן חצי שנה!
הוא אחלה של דבר
אכילה 001.jpgאכילה 002.jpg
""
תתחדש!
ניראה נהדר, אני רק מקווה שאתה יודע את כל הצרכים, UV ויטמנים וכו'.
בהצלחה! :D
אני רק צריך לקנות מנורה בינתייים אני ישב איתו חצי שעה בשמש
""
מצטער להגיד לך, אבל היית צריך לחשוב על זה לפני זה, אני במקומך הייתי הולך מייד לחנות חיות הכי קרובה לבית וקונה מנורת יו-וי...
זה שהוא נראה קטן מהרגיל לא אומר שהוא קיבל תנאים לא טובים בבית הקודם כמו טרריום קטן מידי או שלא שמו לו UV ? אני שואל רק את מי שיודע.

אהה ותתחדש! :D
בדיוק הסתכלתי על המודעה הזאת ביד 2!
יש לך מושג למה הוא גדל מעט ולא בקצב שאמור להיות?
או שזה כל אחד בקצב שלו?
עריכה:תתחדש חח שכחתי! :D :D
לא... המוכר גידל אות ו יפה וסיפק לו את כל התנאים... הוא נראה טוב ומתנהג טוב
בקשר למנורה ... לא הספקתי לקנות יצרתי איתו קשר ביום חמישי וכידוע כל החנויות סגורות בשבת
ואתמול לא היה לי זמן
""
דבר ראשון זה שהוא לא גדל מראה על טיפול לא נכון של הבעלים הקודמים..!!!...או שאולי הוא באמת בן חצי שנה והוא סתם אמר...הוא הראה לך הוכחות??.....הייתה בפתח תקווה יכלתה לנסוע לזו ארץ....ולקנות מנורה ....
ציוד זה דבר שעושים לפני שקונים את אותה חייה...תשיג מנורה כמה שיותר מהר...
חוץ מזה האיגואנה ממש יפה...
דרך אגב חצי שעה בשמש לא תספיק, עד שתקנה נורה תצתרך לתת לו לפחות 3-4 שעות בשמש.
ארי אמיתי

"The one eyed man is king in the world of the blind"

תיתחדש:)
קודם כל תתחדש ותיהנה ממנה.
אני מציע לא להיכנס לפאניקה בגלל מנורת ה UV. באופן כללי אני משתדל להכין את הטרריום לפני שאני מביא לטאה חדשה, אבל אם מחר אני מגלה מישהו שמוכר את לטאת חלומותי אני קודם כל קונה אותה ואח"כ מתארגן.
לא יקרה לאיגואנה שלך שום דבר אם היא תהיה ללא מנורת UV למשך יום, שבוע או חודש למרות שזה מיותר למשוך את הזמן.
לגבי גודל הלטאה, לא הייתי קופץ למסקנה שהיא עברה הזנחה או טיפול לא נכון. ישנם מספר גורמים שיכולים להשפיע על קצב הגדילה. ייתכן שהיא קיבלה מעט מזון באופן יחסי ולאחר פיטום הדרגתי היא תגדל בקצב מהיר ותצמצם פערים.
הכי חשוב זה שהיא נראית בריאה, עירנית ופעילה. ללא קפלים או יובש בעור.
מהתמונות היא נראית נהדר.
תקפיד לתת לה שפע מזון מגוון ואל תשכח קלציום וויטמינים שמאוד חשובים להתפתחות של איגואנות.
בכלל אם יש לך אפשרות תוציא אותה לשמש כמה שיותר, זה עדיף על כל נורה.
תיהנה :-)
תודה :] הייתי איתה במרפסת שעה - שעה וחצי... מחר אני קונה את הנורה
מישה מכיר חנות שמוכרת כאלה בראשון?.. או לפחות באיזור?
""
חודש אני חושב שזה יכול להיות כבר לא בריא, גם אם רק במעט, בייחוד לאיגואנה בגיל גדילה שכזה...
על כול פנים אני מסכים בגדול עם זה שלא צריך להתחרפן ולקנות -הכול- לפני אם הרכישה היא "בהפתעה".
מנורת UVB אפשר בהחלט לספק בהקדם לאחר מכן... כנ"ל לגבי הרבה חיות.

חשוב ורצוי, וצריך שיהיה מקור- אבל לא הכול חייב להיות כול כך מיידי.
כמעט בטוח שיש בבית החיות, אבל זה בסביבת רחובות..
תתקשר אליהם ותשאל.
בית החיות זה איזה 50 דק' נסיעהממני ואין לי אוטו שאני יכול לנסוע לשם....
""