שאלה בקשר למצע לבואה...!!!

אני רוצה להחליף תמצע שיש לי כרגע לבואה תציעו לי מבין שני האפשריות:

1.forest bark
2.אספן.
מה יותר טוב ??........ואם המצע היותר טוב הוא "forest bark" אז האם זה גם מתאים למיתכדרים??....
אני גם רוצה משהו שיראה יותר יפה...
אספן.
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
גם אני מציע אספן עם אתה רוצה יש סיקור שעשיתי הוא הסיקור השני... 😄
אם הבואות קטנות עדיף אספן אבל לגדולות הפורס בארק לא יכול להזיק אז הוא עדיף כי הוא פי אלף יפה, אוגר לחות(מה שחשוב לבואות)והרבה הרבה יותר זול.
אחרי איזה שנה וחצי שלא התחברתי עכשיו חזרתי 25.2.2010
יותר זול??.??.........זה בהרבה יותר יקר מאספן.....!!!
ומזאת אומרת יכול להזיק לבואות קטנות??.....הבואה שלי בן שנה זה בסדר לא???...
לא יכול להזיק, אבל באספן הסיכון נמוך יותר מכיוון שהוא הרבה יותא דק ומתמוסס בבליעה אבל בואות בוגרות הן גדולות כך שכך או כך יש סיכון הרבה יותר נמוך.

ואספן הרבה יותר יקר, סתכל אצל יובל אוסמן.
מה הקשר סתכל אצל אוסמן אולי הוא מוכר ככה אבל ראיתי בכמה חנויות forest bark יותר יקר.....
באיזו חנות ראית אספן חוץ מבבית החיות? ששם זה עולה 190 ל16קג'
אין שום סיבה שforest bark יפגע בבואה,צעירה או בוגרת..המצע הוא שבבי עץ שמעורבבים עם סיבי קוקוס גרוסים{נראה כמו אדמה,אך זה לא}. ככלל על מצעים בעלי שבבים כאלו אני לא מאכיל{אלא בכלי נפרד,או על משטח קרטון}

בנוסף-אין שום סיבה שסביבת מחייה של bci תהיה לחה,לכן בכלל אין צורך במצע זה.

אני מחזיק את 2 סוגי המצעים למכירה אך אמליץ על האספן בגלל יכולת הספיגה שלו{ובגלל שעליו אין שום בעיה להאכיל}.

ומבחינת מחיר..צור ת'צודק,אין מה להשוות -האספן זול משמעותית. דוגמא למחירים מאצלי-

15.9 ק'ג אספן - 160 ש'.

26.4 ליטר {אסחף אם אומר שזה שוקל 3 ק'ג}-120 ש'.

חישוב קליל - אספן=כ10 ש' לק'ג.
פורסט - כ40 ש'{+-} לק'ג.

שבת שלום

ממוקם בכפר סבא.
ניתן להשיג אותי טלפונית ברוב שעות היממה בין הימים א' לה'.
פלאפון-0507224264
[email protected]

נסיון בגידול זוחלים משנת 1992!
הדרכה ותמיכה לכל אורך הדרך...
mr.snakes אמרתי לך ואני ראיתי בכמה חניות חלק בפתח תקווה...לא רוצה לנקוט בשמות...
אני עשיתי תטעות וקניתי אספן 16 קילו וזה פשוט המון ומיותר כיאלו לנחש אחד זה באמת המון ניראה לי שיש לי הספקה לכול החיים אם לא יותר
youness
^ לא חושבת שזו טעות, אבל אוקיי...

ומיסטר סנייקס- זה לא השרשור הראשון שאתה מצהיר בו בכזה בטחון שלבואות BCI חשוב שתהיה לחות גבוהה. אני לא יודעת מאיפה הקרצת את זה, אבל זה לא נכון וחבל שאתה מטעה משתמשים אחרים פעם אחר פעם. בואות BCI לא זקוקות לשום תנאי לחות מיוחדים, ובטח שלא ללחות גבוהה במיוחד. לכן מצע שאוגר לחות יכול אפילו להזיק לה במקום להועיל (לחות גבוהה מדי יכולה לגרום לשלל בעיות בריאותיות). וטעות שנייה- אספן הרבה יותר זול מפורסט בארק.
לגבי כל החישובים על מה יכול לגום לחסימת מעיים ומה לא- פשוט לא מאכילים על מצע שבבי עץ מכל סוג שהוא. מעבירים למיכל נפרד לזמן ההאכלה, ואחרי שהנחש מסיים לאכול מחזירים בעדינות לטרריום.
younessאני עשיתי תטעות וקניתי אספן 16 קילו וזה פשוט המון ומיותר כיאלו לנחש אחד זה באמת המון ניראה לי שיש לי הספקה לכול החיים אם לא יותר

מצע יעיל, בכמות גדולה ובזול... כן... ממש טעות! הרי תמיד עדיף לשלם פי כמה ושיהיה צורך לחדש את המלאי כול חודשיים...

ולגבי האגירת לחות, זה יכול להיות חשוב לבואות מסויימות... פשוט לא לBCI. אבל אם כבר כותבים דבר כזה אז להיות נקודתי כי כמו שמור כתבה BCI לא זקוקים לתנאי לחות מיוחדים
בשרשור זה מדובר בפירוש על BCI, היות ומדובר בצור שמחפש מצע לבואה שלו- שהוא BCI. בכל מקרה הצהרות גורפות כמו ש"בואות" זקוקות לרמת לחות גבוהה הן לא רק מטעות, אלא גם חסרות אחריות.
Metazoaבשרשור זה מדובר בפירוש על BCI, היות ומדובר בצור שמחפש מצע לבואה שלו- שהוא BCI. בכל מקרה הצהרות גורפות כמו ש"בואות" זקוקות לרמת לחות גבוהה הן לא רק מטעות, אלא גם חסרות אחריות.
מסכים ב100%