המלצה לתכנית שקיבלתי במייל על דרקון קומודו :)

דרקונים קטלניים
חמישי, 26/6/08, 23:00
נשיונל ג'יאוגרפיק.
דרקון הקומודו – כך נקראת הלטאה הגדולה ביותר בעולם.
לטאה זו הנה תוקפנית ביותר ובעלת כוח עצום, אך מחקר חדש גורס כי זהו רק קצה הקרחון.
תגליות אחרונות מראות כי כמה מלטאות הקומודו הן בעלות אינטליגנציה גבוהה, הרבה יותר מזוחלים אחרים. נראה כי המוח שלהם דומה יותר לזה של יונקים מאשר ללטאות.
ולבסוף, לטאת דרקון הקומודו מגבה את כוחה הקטלני, תוקפנותה ואת חכמתה ביתרון נוסף -
הארס שלה.

לקוח מהאימייל שלי :)
התגלית של הארס עדיין מעט שנוייה במחלוקת הבנתי.
ההסבר הקלאסי הוא נוכחות בקטריות אלימות בלוע הלטאה... אבל ב2005 גילו נוכחות של ארס כזה או אחר בבלוטות בלסת התחתונה שלהם...
ולא, לא ידעתי את זה, פשוט קראתי עכשיו.
סתם לא זכרתי שיש להם ארס...
זה לא ארס. פשוט ברוק שלהם יש הרבה מאוד בקטריות וכשהן נושכות יצור כלשהו הבקטריות מזהמות לו את הפצע והדם והיצור מת מזה. כל נשיכה של דרקון קומדו זה גם מריחת רעל על אותו מקום ואם הפצע פתוח היצור ימות תוך שעות/ימים.

לדרקון קומודו אין בלוטות ארס.
מה שאתה אומר לא סותר את מה שאורן אומר. הוא אמר שמצאו ארס בבלוטות בלסת התחתונה של דרקון הקומודו- אם אין לו ארס אז מה מצאו שם (בנוסף לבקטריות שקיימות בפה שלו, שני דברים נפרדים)?

ותודה על ההמלצה על התכנית- אבל באיזה ערוץ היא משודרת? :wink:
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
אופס לא שמתי לב חחח פשוט העתקתי את זה ישר מהמייל,זה בנשיונל ג'יאוגרפיק.
CreAtivEזה לא ארס. פשוט ברוק שלהם יש הרבה מאוד בקטריות וכשהן נושכות יצור כלשהו הבקטריות מזהמות לו את הפצע והדם והיצור מת מזה. כל נשיכה של דרקון קומדו זה גם מריחת רעל על אותו מקום ואם הפצע פתוח היצור ימות תוך שעות/ימים.

לדרקון קומודו אין בלוטות ארס.
הנה חכמולוג... בגלל זה בדיוק בדקתי וכתבתי... למה להגיב בלי לבדוק או לפחות לקרוא את מה שרושמים עד הסוף?
-כן- יש בלוטות ארס, ולאלה אין קשר לנוכחות הבקטריות. זיהום גורם לנזק בטווח ארוך יחסית, הארס משמש ככלי עזר לניטרול בטווח המיידי יותר.
גש תקרא ואל תפסול לפני שאתה בודק 😛
עוד עובדה מעניינת לתנינים גם יש בקטריות בפה ,אני לא יודע אם אלה אותן בקטריות כמו בפה של הקומודו אבל הן שם,בגלל זה פעם אמרתי שאפילו שריטה קטנה משן של תנין עלולה לגרום לזיהום קשה.
קוקופלי אתה נדמה לי אמרת לי שזה בגלל הסביבה שבה הוא חי ושכחתי לציין שזה לא רק בגלל הסביבה ,אלא גם בגלל הדרך שבה תנין אוכל.
לגבי הקומודו לפי מה שאני יודע זה שיש בלוטות ארס והארס מופרש כאשר יש לקומודו בפה ריר,ולכן הריר שלו הוא ארסי.
אתה עושה סלט רציני.
דבר ראשון הבקטריות שם הן תוצאה של סגנון חיים- מקום(איזור מחייה) לא סטרילי, אכילת בשר רקוב ופגרים לעיתים- כול אלה מהווים גן עדן לבקטריות אלימות. היחשפות לבקטריות אלה יכולה לגרום לזיהום קשה.
-בלי- קשר לבקטריות הנ"ל(שיש להרבה לטאות טורפות בטבע-ברמה כזו או אחרת), ללטאות כוח קומודו יש -גם- בלוטות ארס שמן הסתם מופרשות לחלל הפה.

הסיבה שהסכנה מלטאות כוח ותנינים היא גדולה יותר היא שהנשיכה עצמה חודרנית יותר והבקטריות יכולות להיכנס ביתר קלות למחזור הדם- סדר גודל ההיחשפות גדול יותר בהרבה.
דבר ראשון הבקטריות שם הן תוצאה של סגנון חיים- מקום(איזור מחייה) לא סטרילי, אכילת בשר רקוב ופגרים לעיתים- כול אלה מהווים גן עדן לבקטריות אלימות. היחשפות לבקטריות אלה יכולה לגרום לזיהום קשה
לא אמרתי שלא,פשוט הוספתי שזה לא רק בגלל אזור מחייה אלא גם מנהגי אכילה.
-בלי- קשר לבקטריות הנ"ל(שיש להרבה לטאות טורפות בטבע-ברמה כזו או אחרת), ללטאות כוח קומודו יש -גם- בלוטות ארס שמן הסתם מופרשות לחלל הפה.
לגבי הארס אמרתי בדיוק כמוך שלפי מה שאני יודע יש בלוטות ארס והארס מופרש כשיש כמות מסויימת של ריר בפה.
עניין הארס נאמר ל Creative
לגבי הרגלי אכילה- זה גם נאמר בדיון אותו אתה זוכר. הרגלי מחייה כוללים בתוכם + - כול דבר שבעל חיים עושה.
אחלה :)