זהירות חפירה רצינית!

אין לי מושג מאיפה להתחיל בכלל...
אני בן 17 והחלטתי שאני רוצה לגדל איגואנה. אתם בטח חושבים " הנה עוד ילד שחושב שאיגואנה מגניבה והיא בטח אוכלת שוקולד". אז לא.
אני מודע לגמרי לצרכים של החיה הזאת ואני יודע שבהשוואה להרבה זוחלים ובעיקר נחשים היא חיה קשה לגידול.
קראתי כבר בהיסטוריה של הפורום על אנשים שרוצים לגדל איגואנה והחיסרון הגדול שהצגתם בפניהם הוא האורך/גודל. זה לא מרתיע אותי אלא ההפך זה מה שמושך אותי באיגואנות.
אני לא רוצה לפגוע במגדלי השממיות למיניהם אבל לדעתי שממית היא זוחל קטן וחמוד מדי ואני מעוניין בזוחל כבד משקל יותר. תרתי משמע.
בקשר לכלוב אני מתכנן לבנות כלוב רשת די פשוט אורך ורוחב של כ מטר וגובה של כמטר וחצי.
על המצע יהיה האוכל ובריכת המים ובעזרת עצים וענפים היא תוכל לטפס לראש הכלוב בו תהיה נורת החימום. במצב כזה רצפת הכלוב תהיה ה"צד הקר" ולמעלה הצד החם. כמעט כמו טרריום בעל 2 קומות.

אז מה דעתכם על תכנית הכלוב שלי? גובה יפריד בין טמפרטורת.

ועוד כמה שאלות:
א. כשאני הולך לכל מיני חנויות בארץ ואני רואה איגואנות הצבע שלהם אף פעם לא ירוק "חלק". תמיד יש עליהן כתמים שחורים אפורים וחומים. האם זה טבעי או שזה כוויה/נשל?

ב.עד כמה האיגואנה פעילה בתוך כלוב ועד כמה היא פעילה מחוץ לכלוב? למשל אם אני מוציא אותה מחוץ לכלוב ושם אותה על הספה היא תתחיל להתרוצץ? אני מדבר על פרט צעיר כמובן.

ג. קצת לא קשור. אני אוהב גם טגואים וספייני טיל. מה מחירם והאם קל להשיג אותם בארץ?

תודה לעונים ובמקרה הזה גם לקוראים.
עד כמה שאני יודע איגואנה היא לא כל כך מסיבית וכבדה.
היא אומנם יכולה להגיע לכ-2 מטר,אבל מתוך זה 2/3 זה זנב.
במקומך הייתי הולך הולך על חומט(צלחת,כחול לשון),על מזוקן
ואם אתה ממש רוצה חיה מסיבית אז על טגו.
בשאר השאלות אין לי את הידע או הניסיון לענות לך,
וגם מה שאמרתי כאן זה בעירבון מוגבל.
בהצלחה בכל מקרה.
הכוונה במסיבית זה משקל..ופרט בוגר שוקל כ 9 קילו. זה מסיבי לפי החישוב שלי...
אתה יודע כמה שוקל טגו? ונראה לי שהוא יותר קשה לגידול מאיגואנה.

חומט כחול לשון לדעתי פשוט לא יפה. חוץ מהלשון.
וגם המזוקן קוצני כזה ואני לא חולה על לטאות מדבריות.

ומה לגבי שאר השאלות שלי?
ארצה להפנות את תשומת ליבך למשהו אחר- גילך עלול להיות בעייתי כי אוטוטו צבא. במסגרת הצבאית בדר"כ כמות הזמן שתהיה לך כדי להשקיע בחיה היא מאוד נמוכה.
חשבתי גם על זה. ההורים שלי מוכנים להאכיל אותו ולהחליף לו מים. השאר לא כל כך קריטי.
מוכנים זה לא אומר שבאמת יעשה... צר לי אבל זה קורה.
מעבר לכך שצריך בקרה על UVB, טמפ' וכו'. לסמוך על אחרים זה לא כזה מומלץ.
אתה עושה רושם בוגר, אם אתה בוגר מספיק כדי להחליט עם רמה כזו של אחריות, אני חושב שתסכים איתי שלהמתין בסבלנות לפחות עד אחרי השלב של הטירונות בו לא רואים בית- זה ההחלטה האחראית יותר, עבורך ועבור החיה
נראה לי שלא הבנת..או אני לא הבנתי...
עכשיו אני מסיים יא ויש לי יב שנה הבאה. אחרי זה כנראה שאני הולך למכינה..אולי לא. טוב זה לא משנה.
אז לחכות שנה וחצי בגלל כמה חודשים של טירונות? חוץ מזה בטירונות חוזרים הביתה יותר פעמים בשירות סדיר שהממוצע הוא פעם בשבועיים.

ואני חושב שאני יכול לסמוך על דימרים וכל מיני אביזרים אלקטרוניים יותר ממה שאני יכול לסמוך על עצמי.

ואני אשמח אם תגיבו גם על ההצעה שלי לטרריום והאם זה יכול לעבוד והשאלות שלי גם לגבי הטגואים.
טגואים וספייני טייל קשים מאוד למציאה.
לטאה גדולה ומסיבית שאפשרית למציאה בארץ היא כח סוואנה.

עכשיו נעבור לאיגואנה:
תכנון הכלוב נשמע בסדר גמור, יכול להיות שהוא יהיה קצת צפוף לפרט גדול בוגר אבל דיה צרה בשעתה.

לאיגואנות יש כתמים שחורים גם כתוצאה מנשל וגם מכוויה, צריך לדעת להפריד בין ה"כתמים".
אתר הבית של reptilez :
http://www.reptilez.co.il/index.asp
איגואנה ספייני טייל גם קשה למציאה בארץ, ולפי מה שהבנתי היא גם מאוד אגרסיבית. נחשבת להרבה פחות "חביבה" מהאיגואנה הירוקה הנפוצה.
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
יש דרך/מדריך כלשהו לדעת להבדיל בין כתמים שהם בסדר לכוויות/מחלה?
לי ידוע שלפני חודש נוירז הציע את זהבי(טגו קולומביאני) למכירה,אולי הוא עדיין מוכר אותו.
לטעמי טגואים גם יפים הרבה יותר.
אני מבין למה התכוונת במסיבי,הנחתי שאיגואנה שוקלת הרבה פחות.
בכל זאת אני חושב שטגו בוגר ישקול הרבה יותר מ9 קילו,
ולפי הדף באתר אין לא תנאי גידול קשים כלכך.
אני חושב שאני די סגור על האיגואנה כי הן נפוצות וזה לא בעיה לקנות אחת+הן עולות איזה 200 שקל.
טגו נראה לי כמו איגאונה שרופה אבל באמת לטאה יפה.

אם היו כואחים (או איך שלא כותבים את זה) או כמה טגואים קולומביאנים נפוצים אז אולי הייתי בוחר בהם אבל מאחר שיותר קל למצוא חייזר בארץ מלטאה רצינית כנראה שאני הולך על האיגואנה.
אם היית מחפש היטב היית יודע שבכלל לא סיפור להשיג כרגע כוח סוואנה...
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
השם המדעי שלו זה Varanus exanthematicus, מגיעים לגודל של 120 ס"מ.
כוח סוואנה?? הבנתי שאסור להכניס אותם לארץ.
ואתה יכול לרמוז לי איפה יש מקום בארץ שאפשר פשוט להשיג אותן בלי בעיה?

טגו קולומביאני גם אפשר להשיג יחסית בקלות?