האם זה נחש שלכדת?
נחשים ארצישראלים מוגנים עפ"י חוק,
אם זה נחש שלכדת או מישהו לכד-עלייך לשחרר אותו הכי קרוב למקום שבו הוא נלכד,
עדיפות למקום "ללא" סכנות (כביש סוען וכד')..
בכל מקרה תעלה תמונה של הנחש,אם הנחש חוקי-נעזור לך להתאים לו את המזון שמתאים לו..
אגב,הקנס היום על אחזקת בע"ח מוגן הוא מאוד גבוהה-עדיף לא לקחת סיכון מיותר..
K
Kokopelli
בלי להיכנס לזה שיכול להיות שהוא ארסי אם הוא נלכד...
תמונה, ואם מקורו בטבע לשחררו במיידי
E
eyal_mal
מצאתי את הנחש בחדר שינה שלי
באותו יום השכנים שלי מצאו עוד 2 נחשים אחד כמו שאני מצאתי והשני
באורך של מטר ויותר
אין סיבה שאני ישחרר אותו פה באיזור מגורים שלי כי הנחשים לא יצאו חיים מהגינה של השכנים
אני יעלה תמונה שלו בקרוב ותגידו לי אם אני יכול לגדל אותו
גם בלי תמונה אפשר להגיד לך שאתה לא יכול לגדל אותו, ודווקא יש סיבה שתשחרר אותו באיזור המגורים שלך, והיא פשוטה מאוד: החזקה של נחש מהטבע הארצישראלי בשבי היא עבירה על החוק שיכולים לעלות עליה בקלות (תתפלא עד כמה... ידה של הרט"ג ארוכה) ולעלות לך בקנס של הרבה כסף (והחרמה של הנחש, כמובן). מעבר לכך שאתה לא יכול לדעת אם מדובר בנחש ארסי שאתה מסכן את עצמך ואת הסובבים שלך כשאתה מחזיק בו.
שחרר את הנחש בחזרה לטבע (אתה לא חייב בגינה- לך לשדה הקרוב ושחרר אותו שם), ואל תשחק אותה אלוהים. אם אתה רוצה לגדל נחש- תפתח את הכיס ואל תפגע בטבע של ארצנו.
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
K
Kokopelli
ברגע זה אתה עובר על החוק ידידי. והחוק הזה נאכף בקנאות מטורפת.
לא משנה שהנחשים הנ"ל סביר להניח שיסבלו וימותו בשבי בגלל הסטרס העצום שחיה כזו עוברת כאשר שובים אותה.
עשה לעצמך ולהם טובה, שחררם.
E
eyal_mal
אתה חושב שאני בורח מכול מיני רשויות, משחק אותה אלוהים או סתם מתקמצן?
סך הכל מצאתי נחש בחדר שלי ושאלתי מה ואיך כי לי אין מושג בנחשים .
במקום לדרוך לו על הראש באותו רגע (כמו שהרוב עושים) רציתי לעשות קצת טוב ואולי אפילו לגדל אותו.
K
Kokopelli
תגיד לי מה נסגר איתך? אך אחד לא אומר שאתה פושע או לא יודע מה- אתה כרגע מחזיק בבעל חיים ארץ ישראלי וללא היתר הדבר הוא חד משמעית לא חוקי. אני מכיר אנשים שעל אחזקת ושימור -גופה- של בעל חיים ארץ ישראלי חטפו קנס.
שאלת, ענו לך, אני לא מבין מאיפה שלפת את התגובה הלא נעימה הזו.
eyal_malאתה חושב שאני בורח מכול מיני רשויות, משחק אותה אלוהים או סתם מתקמצן?
סך הכל מצאתי נחש בחדר שלי ושאלתי מה ואיך כי לי אין מושג בנחשים .
במקום לדרוך לו על הראש באותו רגע (כמו שהרוב עושים) רציתי לעשות קצת טוב ואולי אפילו לגדל אותו.
תקשיב חבר, העיניין הוא שונה.
אף אחד לא בא לפה בשביל ליתקוף אותך, אנחנו מיסתכלים על טובת הנחש ועל טובתך.
הכנס לגילוש זוחל ארצישראלי הוא עצום, ואין לרט"ג שום בעיה להגיע אלייך, שיחרור הפרט הוא הפיתרון הכי הגיוני כרגע, ושוב, אנחנו לא פה בשביל ליתקוף אלא בשביל לעזור.
אם אתה מיתעניין בתחום גידול הזוחלים יש לא מעט זוחלים -חוקיים- בארץ שאפשר ליקנות ממגדלים פה בפורום, אתה מוזמן להיתעניין, אבל אתה עדיין צריך לשחרר את הנחש...
אני לא מצדד אף אחד משני הצדדים אבל גם התגובות שלכם לא היו הכי נעימות כי זה היה ניראה כמו היתנפלות ומי שמחזיק נחש התשובה היא ברורה שעדיף להחזיר אותו לטבע אף אחד לא מכריז עליך כפושע או גנב סך הכול הסבירו לך יכול להיות שזה הובן אחרת שנחש זה מקומו בטבע זה הכול
youness
K
Kokopelli
יונסאני לא מצדד אף אחד משני הצדדים אבל גם התגובות שלכם לא היו הכי נעימות כי זה היה ניראה כמו היתנפלות ומי שמחזיק נחש התשובה היא ברורה שעדיף להחזיר אותו לטבע אף אחד לא מכריז עליך כפושע או גנב סך הכול הסבירו לך יכול להיות שזה הובן אחרת שנחש זה מקומו בטבע זה הכול
אין פה שום קשר להתנפלות.
זה לא -חוקי-. דהיינו פשע. לא ברור לי איך הפכתם את זה לדיון אם מקומו בטבע או לא מקומו בטבע.
אני לפחות לא נכנסתי לזה בכלל. יש חוק, כרגע הוא עובר עליו- לא ביודעין אומנם, אבל עדיין עובר על החוק.
קודם כל-הוא עובר על החוק ביודעין-הרי כבר אמרנו לו שזה לא חוקי ומקומו בטבע.
דבר שני-אייל,אתה כרגע עובר על החוק,אנחנו בתור אתר שומר חוק מחוייבים להגיד לך
לשחרר את הנחש בחזרה לטבע,כמו-כן בתור מנהל ראשי כאן אני מחוייב להודיע לרשות הטבע והגנים שאתה מחזיק נחש ארצישראלי מוגן.
יש מספיק נחשים חוקיים שאפשר ומותר לגדל בבית,לא צריך להרוס את הטבע,
עשית מעשה טוב בזה שלא הרגת את הנחש והמעשה הבא זה לשחרר אותו בחזרה לביתו.
אני ממליץ לך בחום לשחררו כי אם לא תיפגוש את אריה קלר-וזה לא הבן-אדם הכי נעים שקיים..
E
eyal_mal
חדל אש!
הנחש נתון לחסדיו של הטבע עכשיו
לא ידעתי דברים שעכשיו אני יודע
ואני ממצליץ שבפעם הבאה שמישהו שואל שאלת נחשים אל תקישו אותו
כותבים אל תכישו,לא "אל תקישו"..
אם תראה למעלה-רשמתי לך יפה מאוד שזה לא חוקי ושאתה צריך לשחרר אותו,
אתה החלטת להתווכח שאתה רוצה לגדל אותך אז "תקפו" אותך וסיפרו לך את האמת.
במקום להתגונן-תנסה להבין למה כל זה קרה,תתחיל לקרוא את השרשור מהתחלה ועד הסוף..
לבחור [שאני בספק אם עוד יכנס לכאן], קודם כול תודה ששיחררת את הפרט, דבר שני חבל שלקחת את התגובות כניסיון תקיפה, הצורה שבא אתה בוחר ליקרוא ולתווח את טון הכותבים הינה בחירתך.
ושוב, תודה על שהחזרת.
התגובות התוקפניות באו מהסיבה הפשוטה שאתה הודעת שאין בכוונתך לשחרר את הנחש אחרי שכבר הודיעו לך מספר אנשים שלא חוקי להחזיק בנחש ארץ ישראלי בשבי.
לו זו הייתה הפעם הראשונה שהעניין מוזכר- הדברים היו נאמרים בצורה הרבה פחות תקיפה. אבל היות ונראה ולא "הבנת את הרמז" בפעם הראשונה והנעימה, כנראה שהפעם השנייה והפחות נעימה לא הייתה מן הנמנע.
בכל אופן, מצטערת אם נפגעת ותודה ששחררת את הנחש לטבע כפי שנכון וחוקי לעשות. מבחינת החוק בין אם היית הורג את הנחש ובין אם היית מחזיק בו בשבי היית עושה לו עוול, כך שלצערי גם לגדל אותו לא היה נחשב כ"מעשה טוב" מבחינת החוק, וייתכן שגם מבחינת הנחש.
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
שלום איל,
זה שחשבת לגדל את הנחש, מצביע על כך שהנושא מעניין אותך.
אז אחרי שנסגר הנושא של ההחזקה בנחש ארצישראלי, בוא תעיף מבט במאמר הזה. אולי תמצא שם משהו שיעניין אותך.
אני בטוח שכולם כאן ישמחו לענות לך על שאלות (אם יהיו).