שם עברי:תוכי נזיר
שם אנגלי:Monk Parakeet
שם לטיני:Myiopsitta M.Monachus
תאור:במבט מלמעלה-הגב ירוק והעורף בירוק בהיר,נוצות התעופה כחול כהה-ירוק הזנב,הזנב ירוק בהיר כחול.במבט מלמטה-הגרון,הסנטר והבטן לבנים,החזה לבן-אפור,ומאזור איבר המין בערך מתחיל ירוק מאוד בהיר שמתכהה בהדרגתיות עד לסוף הזנב.
אורכו הממוצע הוא כ30 ס"מ
מוצא:דרום מזרח ברזיל,אורוגוואי,מזרח פרגוואי,צפון מזרח ארגנטינה,ויש גם אוכלוסיה קטנה בבוליביה.
איזור מחיה:אזורים פתוחים עם עצים,ואזורי מרעה.
סטאטוס:נפוץ ברוב אזורי מחייתו למעט אזורים שבהם הוא נרדף.
תזונה:תערובת זרעים (כמו חיטה,אורז טחון גס שיבולת שועל),גרעיני חמנייה,ותערובות דוחן,פירות(כמו אפרסק,תפוז,תפוח),ירקות(כמו גזר,מלפפון,פלפלים),עלים ירוקים(כמו חסה וכרוב),כופתאות,לחם,ביצה מרוסקת עם הקליפה,תולעי קמח(עשירים בחלבונים).
אופי:הקוואקר נמנה עם משפחת הקוניורים וכמו רוב הקוניורים הוא רועש.אופיו של הקוואקר הוא אקטיבי ויצירתי,וכלל לא ביישן,הוא מאוד חברותי,וניתן לגדלו בוואלירים בתור להקה.קולו מזכיר צליל של חריקה צווחנית.הקוואקר מצוין בהאכלת יד ומאוד מתאים למתחילים,אך גם טריטוריאלי.חייב שיהיה בכלובו באופן קבוע ענפים שיוכל ללעוס ואם לא הוא ישחית את הציוד בכלובו.הקוואקר אוהב מקלחות ויכול לשהות בכלוב עם סוגי תוכים שונים אך מחוץ לעונת הרבייה.
תנאי גידול(המלצה):וואליר בגודל של 250 על 200 על 400 (מידות בס''מ) יספיק מגורים טובים ל כ-3 זוגות,יש לספק מים טריים ואוכל טוב.
רבייה:עונת הרבייה מתחילה לרוב באפריל אבל יכולה להתרחש כל השנה,רבייתו של הקוואקר איננה קשה,רצוי להרבות מספר זוגות כי מעודדים זוגות אחרים להתרבות.צריך לספק הרבה ענפים בשביל לבנות את הקן,וכאשר מרבים מספר זוגות באותו הכלוב אז הזוגות ייקחו אחד לשני ענפים מהקן(במידה ואין מספיק ענפים).לאחר ההטלה יש לספקי מעט ענפים,ואם לא הגוזלים יכולים להיקבר תחת הענפים שהוריהם שמו.מספר ביצים להטלה:4-8 זמן דגירה::22-24 יום.ניתן להרבותם בתאי הטלה רגילים אבל היא איננה מוצלחת.
נכתב על ידיXDD
שם אנגלי:Monk Parakeet
שם לטיני:Myiopsitta M.Monachus
תאור:במבט מלמעלה-הגב ירוק והעורף בירוק בהיר,נוצות התעופה כחול כהה-ירוק הזנב,הזנב ירוק בהיר כחול.במבט מלמטה-הגרון,הסנטר והבטן לבנים,החזה לבן-אפור,ומאזור איבר המין בערך מתחיל ירוק מאוד בהיר שמתכהה בהדרגתיות עד לסוף הזנב.
אורכו הממוצע הוא כ30 ס"מ
מוצא:דרום מזרח ברזיל,אורוגוואי,מזרח פרגוואי,צפון מזרח ארגנטינה,ויש גם אוכלוסיה קטנה בבוליביה.
איזור מחיה:אזורים פתוחים עם עצים,ואזורי מרעה.
סטאטוס:נפוץ ברוב אזורי מחייתו למעט אזורים שבהם הוא נרדף.
תזונה:תערובת זרעים (כמו חיטה,אורז טחון גס שיבולת שועל),גרעיני חמנייה,ותערובות דוחן,פירות(כמו אפרסק,תפוז,תפוח),ירקות(כמו גזר,מלפפון,פלפלים),עלים ירוקים(כמו חסה וכרוב),כופתאות,לחם,ביצה מרוסקת עם הקליפה,תולעי קמח(עשירים בחלבונים).
אופי:הקוואקר נמנה עם משפחת הקוניורים וכמו רוב הקוניורים הוא רועש.אופיו של הקוואקר הוא אקטיבי ויצירתי,וכלל לא ביישן,הוא מאוד חברותי,וניתן לגדלו בוואלירים בתור להקה.קולו מזכיר צליל של חריקה צווחנית.הקוואקר מצוין בהאכלת יד ומאוד מתאים למתחילים,אך גם טריטוריאלי.חייב שיהיה בכלובו באופן קבוע ענפים שיוכל ללעוס ואם לא הוא ישחית את הציוד בכלובו.הקוואקר אוהב מקלחות ויכול לשהות בכלוב עם סוגי תוכים שונים אך מחוץ לעונת הרבייה.
תנאי גידול(המלצה):וואליר בגודל של 250 על 200 על 400 (מידות בס''מ) יספיק מגורים טובים ל כ-3 זוגות,יש לספק מים טריים ואוכל טוב.
רבייה:עונת הרבייה מתחילה לרוב באפריל אבל יכולה להתרחש כל השנה,רבייתו של הקוואקר איננה קשה,רצוי להרבות מספר זוגות כי מעודדים זוגות אחרים להתרבות.צריך לספק הרבה ענפים בשביל לבנות את הקן,וכאשר מרבים מספר זוגות באותו הכלוב אז הזוגות ייקחו אחד לשני ענפים מהקן(במידה ואין מספיק ענפים).לאחר ההטלה יש לספקי מעט ענפים,ואם לא הגוזלים יכולים להיקבר תחת הענפים שהוריהם שמו.מספר ביצים להטלה:4-8 זמן דגירה::22-24 יום.ניתן להרבותם בתאי הטלה רגילים אבל היא איננה מוצלחת.
נכתב על ידיXDD












