צריחה המלצות..

עמוד 1 מתוך 2
היי! (אני חדשה בפורום)
אני רוצה לקנות נחש אבל אני לא מכירה זנים, אז רציתי המלצות.
אני רוצה נחש [u]שלא אוכל מחרסמים[/u] :!:
המליצו לאבא שלי על בירית אבל הוא צריך טרריום ענק והוא אמור ליהיות בחדר שלי (בבית של ההורים שלי-אני רק בת 14)

מקווה שתוכלו לעזור :roll:
לא אוכל מכרסמים זה באמת בעיה, בירית היא אכן אחת האפשרויות היחידות, אבל עם ה"יתרון" [בעייני אחדים] של חוסר באכילת עכברים, בא החיסרון של אכילת דגים ובעיית סירחון שניתפסת בעיניי רבים כTurn off של ממש.
מדובר בנחש קטן יחסית, בעל אופי פחדני לרוב וידוע כמפריש חומרים דוחים בעת הרמה, בנוסף לכך הוא דורש וויורריום וטיפול שונה מעט משאר הנחשים.

לפני שתישפטי לגבי נחש זה, הביטי בדף הגידול:
https://www.snakes.co.il/phpBBHeb/cms_view_article.php?aid=18

אלעד.
דבר ראשון שלום, ברוכה הבאה :D

דבר שני דווקא הייתי ממליץ נגד בירית. מדובר בנחש עם צרכים ספציפיים(למרות שהטרריום ממש לא חייב להיות ענק). יש צורך להאכיל בתולעי אדמה ודגים... דיאטה ספציפית וריחו הוא... לא נעים בלשון המעטה.
לעניות דעתי לפחות.

ישנו זעמן ירוק.... אבל גם לא בדיוק נפוצים, זקוקים לתאורת UV וחרקים.
מאוד יפים לדעתי
אישית הייתי ממליץ שלא לרכוש נחש אם יש לך השגות בעניין האכלה במכרסמים. זוהי לא חיה מאוד מתאימה למי שלא מסוגל להתמודד עם הדבר כי הנחשים שלא ניזונים ממכרסמים הינם ספציפיים, לא מאוד מרשימים ולא הכי פשוטים לתחזוקה.
כמובן שזו בחירה שלך אבל לא חסרים זוחלים שניזונים מחרקים ואני חושב שלטאות הינן בחירה מוצלחת בהרבה במקרה הזה... בייחוד כשיש זמינות של חרדונים מזוקנים, קראסטד גאקוז ושאר לטאות חמודות
זעמן ירוק הוא בהחלט נחש מדהים, אבל שוב, עם היתרונות באים החסרונות- צורך בUV.
בירית לא צריכה את התולעי אדמה באופן קבוע, ויטמינים ודגיים מגוונים ולישלושים- רק בחורף לא בעיה ובשאר ה 6 חודשים היא תסתדר בלי.
הטרריום בהחלט צריך להיות מכובד בגודל למרות שהנחש קטן. אבל בהחלט לא ענקי.
הריח... נו...
לאלבום שלי --------->
לי לפחות, ריח מאוד משנה, כי אני מחזיק את בעלי החיים שלי בתוך הבית.
אין לי כוונה או רצון להתמודד עם "ארומות" כאלה ואחרות.
מספיק כדי שאני אראה בזה כשיקול, על כול פנים
זאת רק המלצה שלי
תיקחי נחש שאוכל עכברים
ויש הרבה נחשים למתחילים
כמו קינג סנייק וכרכנים למיניהם
אם הנחש רגיל למזון קפוא זאת גם לא אופציה מבחינתך?
כי אם גם קפוא לא בא בחשבון הייתי יורד לגמרי מעניין הנחש ואולי חושב על איזה לטאה נחמדה.
אתר הבית של reptilez :
http://www.reptilez.co.il/index.asp
מסכימה. הנחשים המומלצים למגדלים מתחילים אוכלים מכרסמים. ניתן להאכילם במכרסמים קפואים, אבל אם גם זה לא בא בחשבון אז כנראה שנחש זו לא ממש החיה בשבילך- האכלה במכרסמים היא חלק בלתי נפרד מגידול של רוב סוגי הנחשים. גם הנחשים שלא ניזונים ממכרסמים- ניזונים מחרקים שאותם תצטרכי לגדל (שלטעמי זה עוד פחות נוח מהאכלה במכרסמים קפואים, אבל איש איש ודעתו).
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
מור אנחנו מנסים להגדיל את התחום בארץ, לא ליזרוק אנשים מן הרעיון לגדל.

לפותחת השרשור- ניתנו פה כמה רעיונות אפשריים, ודעת הרוב היא שתיפני לתחום הלטאות בהנחה שאת לא רוצה להאכיל במכרסמים, את השיקולים את צריכה לחשב, ותודיעי לנו מה החלטת.
ובכול מיקרה, באתר יש לא מעט דפי גידול, תעפי מבט ותשכילי.
אלעד.
~אלעד~מור אנחנו מנסים להגדיל את התחום בארץ, לא ליזרוק אנשים מן הרעיון לגדל.
אלעד- לדעתי ההערה שלך לא במקום.
לא מקומך או מקום אף אחד כאן לחנך, בטח ובטח כאשר לא נאמר פה שום דבר פוגע או שגוי. להביע דיעה עדיין מותר.
מור לא אמרה משהו שונה מדעת הרוב
אלעד, המטרה היא להגדיל את התחום בארץ עם אנשים שמסוגלים להעניק לחיות את התנאים שהן מצריכות ולגדלן כהלכה. צר לי להשמע גסת רוח, אבל אם היא לא יכולה/ מוכנה להעניק לנחשים את התנאים ההכרחיים לבריאותם- אז כן, נחש הוא לא החיה בשבילה ואין לה סיבה להכנס לתחום. אני מצטערת, אבל "איכות עדיפה על כמות", לפחות לדעתי ואני די בטוחה שגם לדעת רוב החברים האחרים בתחום.
ל- השחרהעולה,
החבר'ה כאן תותחים אחד אחד ובדרך כלל, גם מבינים אחד את השני.
אז רק כדי למנוע אי הבנה - כאשר החבר'ה כאן כותבים "מכרסמים קפואים" הם לא מתכוונים לשלגון עכבר, אלא לעכברים שהוקפאו והופשרו לפני שהפכו לארוחה.
בואו לבקר בתירסים - www.TIRASIM.co.il
קודם כול, מיצטער אם פגעתי בך בדרך כולשהיא.
ולעיניין, טענת שגידול חרקים הוא מסובך יותר, ציינת שזו דעתך אבל מדובר במגדלת מתחילה שתיקח את דעתך כאמת לאמיתה, אז אני מציע שניתן את הפאשרויות ולא ניקבע בשבילה לגביי מה היא יכולה או לא יכולה לעשות.

ל-שחרהעולה- המלצת המישתמשים בפורום היא לנסות וליבדוק אם דבר כולשהוא בתחום הלטאות מעניין אותך, כיוון וזו ההצעה ההגיונית ביותר, ולמרות זאת- הבחירה בידייך.
חברים, הבחורה התעניינה בנחש עם ספציפיקציות מאד מיוחדות, היא לא בקשה המלצה על גידול בע"ח או זוחל כלשהו אחר אלא על נחש! אם אין נחש מתאים לדרישותיה (וברגע שהדרישה היא לא להאכיל במכרסמים ולו גם קפואים) אז אין צורך להציע לה תיקן מזמר, לטאה כחולת לשון (יש כזה דבר), דולפין בורמזי (אני יודע שאין כאלה זה רק לצורך ההלצה) או גואנקו. תמוה בעיני מדוע אנשים מרגישים את הצורך להציע מגוון רחב של בעלי חיים אחרים כאשר בעל השאלה התעניין בסוג מסויים. אין צורך למכור את החיות האלטרנטיביות, אנחנו לא בחנות. אני משוכנע שאם השחר העולה היתה מעוניינת בלטאה שאינה אוכלת מכרסמים היא היתה שואלת על לטאה ולא על נחש....(ואז היינו ממליצים לה פה אחד על komodo monitor 😄
^ מיילים כדורבנות.
Kudos to you.
Komodo Dragon*, אם אתה כבר אומר את שמה של הלטאה המדהימה בעולם, Then say it right!
אני לא רואה אף המלצה על לטאה ספציפית, מעבר לכך שהנחת היסוד שבן אדם מגיע לפה עם ידע מוקדם היא לא תמיד נכונה,
אני חושב שמאוד היה לזה מקום, בייחוד שאף אחד לא ניסה לדחוף במורד גרונה שום דבר.
נתנו שמות של שני נחשים, שניהם ספציפיים מאוד ושניהם לדעת הרוב כאן לא ריאלי, אין שום דבר רע בלתת ערך מוסף ולהציע התעניינות בלטאות.
ולא חסרים אנשים שלא חושבים על כול האופציות בשלב הראשון, בגלל זה הם מלכתחילה שואלים, כדי לברר.
עד שחשבתי שאני יודעת מה אני רוצה בחיים.......

טוב, אני אדבר עם ההורים שלי ואני יחליט, אמא שלי מקירה רפאל-מישהו שלוכד נחשים אז גם אתו אני התייעץ..

....עם לא זוחלים אז ארנבת....

תודה על כל התגובות!!!!!