שלום לכולם... אשמח ליעוץ...

עמוד 1 מתוך 3
שלום...
אני בת 16
חדשה בפורום והתחלתי להתעניין לאחרונה בנחשים...

אני יודעת שכבר שאלו חלק מהשאלות שאני עומדת לשאול בערך מאה פעמים אבל אשאל בכל זאת....

אני רוצה לקנות נחש (נחש ראשון)...

אני מחפשת סוג שידרוש כמה שפחות טיפול, לא נושך, כמה שפחות גדול אבל שלא יהיה שביר (שיהיה אפשר להחזיק אותו על הידיים בלי לפחד לשבור אותו...), שלא יהיה צורך להשקיע בו יותר מידי זמן (כמובן שכן אקדיש זמן אבל עדיף שזה לא יהיה הרבה...), כמה שיותר איטי...
אין לי כרגע עיניין ברבייה אז זה לא כלכך חשוב לי....

לפי מה שקראתי פה הכי מומלץ הוא כרכן תירס אבל אם למישהו יש הצעות טובות יותר....

וגם מספר שאלות:
יש מישהו שמוכר או מכיר מגדל שמוכר באזור הצפון (חיפה, קריות, גליל מערבי) ?

יש לי כלב ממש קטן - גובה : 25 ס"מ, אורך מקצה אף עד קצה זנב :35 ס"מ ורוחב בבטן של הערך 10 ס"מ. הכלב בוגר - הוא לא יגדל יותר.... האם יש סיכוי שנחש באורך של מטר עד מטר חמישים במקרה ובורח יתקוף אותו וינסה לאכול אותו????? האם יש סיכויאפילו קלוש,שהנחש ינסה לפגוע בו?

כשנחש על הידים הוא כל הזמן יזחל עלי? אין סיכוי שפשוט יתכרבל עלי? יש מצב שבו אני אוכל למשל לקרוא ספר כשהנחש עלי?

אין שום סיכוי לתחליף מזון??? הטיעון הנגדי העיקרי בהתלבטות שלי אם לקנות נחש או לא זה הצורך המגעיל הזה לעסוק בעכברים מתים או הצורך המעצבן וגם היקר למדי כשהנחש בוגר להתעסק עם עכברים חיים... יש פתרון? ואם אין - יש אפשרות להחזיק עכברים מתים גם לא במקפיא?(אמא בחיים לא תסכים....)

מהם המחירים לכל הציוד הדרוש להחזקת נחש (נגיד כרכן תירס) - התחלתי (בית גידול וכ"ו...) וחודשי (אוכל , מצע,אבקה נגד קרציונים וכ"ו...)?

האם לנחש יש תקופת ייחום כמו ליונקים?

פעם בכמה זמן צריך להאכיל נחש (אני יודעת שזה שונה ממין למין... אם אפשר תנו זמנים של נחשים למתחילים....)?

האם תרדמת החורף מועילה לנחש? אם כן - איך? ואם לא- אז למה מגדלים בכל זאת מכניסים את נחשיהם לתרדמה?
כנרתשלום...
אני בת 16
חדשה בפורום והתחלתי להתעניין לאחרונה בנחשים...

אני יודעת שכבר שאלו חלק מהשאלות שאני עומדת לשאול בערך מאה פעמים אבל אשאל בכל זאת....

אני רוצה לקנות נחש (נחש ראשון)...

אני מחפשת סוג שידרוש כמה שפחות טיפול, לא נושך, כמה שפחות גדול אבל שלא יהיה שביר (שיהיה אפשר להחזיק אותו על הידיים בלי לפחד לשבור אותו...), שלא יהיה צורך להשקיע בו יותר מידי זמן (כמובן שכן אקדיש זמן אבל עדיף שזה לא יהיה הרבה...), כמה שיותר איטי...
אין לי כרגע עיניין ברבייה אז זה לא כלכך חשוב לי....

לפי מה שקראתי פה הכי מומלץ הוא כרכן תירס אבל אם למישהו יש הצעות טובות יותר....

וגם מספר שאלות:
יש מישהו שמוכר או מכיר מגדל שמוכר באזור הצפון (חיפה, קריות, גליל מערבי) ?

יש לי כלב ממש קטן - גובה : 25 ס"מ, אורך מקצה אף עד קצה זנב :35 ס"מ ורוחב בבטן של הערך 10 ס"מ. הכלב בוגר - הוא לא יגדל יותר.... האם יש סיכוי שנחש באורך של מטר עד מטר חמישים במקרה ובורח יתקוף אותו וינסה לאכול אותו????? האם יש סיכויאפילו קלוש,שהנחש ינסה לפגוע בו?

כשנחש על הידים הוא כל הזמן יזחל עלי? אין סיכוי שפשוט יתכרבל עלי? יש מצב שבו אני אוכל למשל לקרוא ספר כשהנחש עלי?

אין שום סיכוי לתחליף מזון??? הטיעון הנגדי העיקרי בהתלבטות שלי אם לקנות נחש או לא זה הצורך המגעיל הזה לעסוק בעכברים מתים או הצורך המעצבן וגם היקר למדי כשהנחש בוגר להתעסק עם עכברים חיים... יש פתרון? ואם אין - יש אפשרות להחזיק עכברים מתים גם לא במקפיא?(אמא בחיים לא תסכים....)

מהם המחירים לכל הציוד הדרוש להחזקת נחש (נגיד כרכן תירס) - התחלתי (בית גידול וכ"ו...) וחודשי (אוכל , מצע,אבקה נגד קרציונים וכ"ו...)?

האם לנחש יש תקופת ייחום כמו ליונקים?

פעם בכמה זמן צריך להאכיל נחש (אני יודעת שזה שונה ממין למין... אם אפשר תנו זמנים של נחשים למתחילים....)?

האם תרדמת החורף מועילה לנחש? אם כן - איך? ואם לא- אז למה מגדלים בכל זאת מכניסים את נחשיהם לתרדמה?

לענות על חלק משאלותייך, ועל כמה שלא שאלת ועדיף שתהיי מודעת אליהן:
https://www.snakes.co.il/phpBBHeb/cms_view_article.php?aid=30

לגבי שאר שאלותייך:

1- נחש שהוא פשוט יחסית לגידול ומאוד סטטי(איטי, לא זז הרבה)- פיתון מתכדר. בהחלט ניתן לאפשר לו להתלפף והוא ישאר ככה. אם יזחל זו תהיה תנועה איטית יחסית. הנחשים האחרים המומלצים למתחילים- שזה לרוב זעמנים, פעלתניים מאוד.

2- כרכני תירס\מתכדרים ושאר נחשים בסדר גודל הזה אינם תוקפניים, אלא אם כן הכלב ממש יפריז, אין סיבה בעולם שמישהו ייפגע. הנחש לא מסוגל לפגוע בכלב, לא משנה גודלו. יש נחשים גדולים יותר שכן, יכולים להחזיר עין תחת עין גם לכלב, אבל לא בקטגוריה זו אנו עוסקים.

3- אין תחליפי מזון, אלא אם כן את מעוניינת בנחשי בירית שזקוקים לדגים ותולעי אדמה. נחש שדורש לא מעט התעסקות לטעמי, גם קטן ולא מרשים במיוחד. עניין של טעם. לא ניתן לאחסן עכברים שלא בהקפאה לטווח הארוך, מדובר בבשר שנרקב בטמפ' החדר.
את יכולה לגדל, או לחילופין לקנות חי פעם ב X זמן.
כרכני תירס לרוב יאכלו פעם בשבוע, בתחילת חייהם פעם ב 4-5 ימים ולדה.
שוב, -אין- תחליף אז אבקש לשים לב טוב, אם יש בעיה עם כך אז גידול נחש אינו אופציה. סליחה על הנחרצות, אבל זה לא משהו שאפשר להתפשר עליו.

4- עלויות. מש שצריך לעניין אותך זה:
א. כלי קיבול, לבייבי(פרט צעיר), גם קופסאת פלסטיק או פלסטיקית תספיק בשלב ראשון, כ 30-40 ס"מ אורך. זה יספיק לכמה החודשים הראשונים, לאחר מכן ניתן יהיה להחליף לטרריום זכוכית. בבגרות מומלץ להחזיק מתכדרים\תירסים בטרריום של 80 ס"מ אורך, 30-40 רוחב. תלוי בגודל הפרט.
פלסטיקיות יכולות לעלות 50 ש"ח וטרריומי זכוכית גם 900, תלוי בגודל ובאיכות, לא משהו שאמור להדאיג אותך כרגע על כול פנים. לכי על כלי פלסטיק טוב וזול- רק לוודא שהוא חסין בריחות(נחשים הם אמנים בזה)
אפילו קופסאת פלסטיק של גלידה לחודש-חודשיים הראשונים

ב. מדחום, אפשר להשיג ב 10-40 ש"ח, תלוי בסוג.

ג. אמצעי חימום- משתנה מסוג לסוג, כ 150-200, תלוי במה שתבחרי

ד. מצע- אפשר להשתמש בנייר סופג, אפילו רתוי בשלב ראשון. לאחר מכן תוכלי לקנות אספן או דשא סנטטי... עניין של גרושים בכול מקרה.

ה. כלי מים- לא צריך להשקיע, פקק לא בשימוש, כלי פלסטיק, קופסאת חומוס... הכול תופס.

עלויות של נחשים מפורטת במאמר ששמתי שרשור אליו

5-לא, שום תקופת ייחום. זוחלים שונים מהותית מיונקים.

6- תרדמת חורף יעילה, אבל רק לנחשים הנמנים עם משפחת ה"זעמנים". הירידה בטמפ' מאפשרת להם לייצר תאי זרע ותורמת להבשלת תאי ביצית ביתר יעילות. נחשים ממשפחת הבואות והפיתונים לא זקוקים לשינה זו למרות שמומלץ להנמיך מעט את הטמפ' לקראת זיווג. על כול פנים זה אאמור לעניין רק את אלה המתכוונים לזווג את נחשיהם. בשלב ראשון זו לא המטרה שלך ועל כן אל תתעמקי או תדאגי. אלה המרבים, יכניסו את נחשיהם לשנת חורף
היי כנרת :). ברוכה הבאה.

אורן ענה לך פחות או יותר על הכל, ברשותכם אני חשה צורך לחדד כמה נקודות-
קודם כל, הנחש היחידי בערך שתוכלי להאכיל במזון שאינו עכברים (חיים או מתים) הוא בירית. בעקרון, כמו שאורן אמר, מדובר בנחש קטן ודק ולא מאוד מרשים- למרות שכרגע ראיתי שמישהו מציע למכירה ביד2 נחש מסוג בירית סן-פרנסיסקו שהוא דווקא יפה למדי לטעמי (ומחירו סביר בהחלט).

את שאר סוגי הנחשים חובה להאכיל במכרסמים חיים או מתים (אין חובה לעבור להאכלה במכרסמים חיים כשהנחש מתבגר- נחש שרגיל לאכול טרף מופשר מגיל צעיר יוכל להמשיך ולאכול טרף מת גם בבגרותו). את יכולה לגדל עכברים ולהאכיל אותו בהם כשהם חיים (עניין שלהרבה אנשים קשה לעשות, כולל אני עצמי- מה גם שתלוי אם יש לך זמן וכוח להתחיל לגדל גם עכברים). אפשרות נוספת היא ללכת לחנות חיות ולקנות עכבר (או עכברים, תלוי כמה הנחש שלך אוכל) חי בכל פעם שאת צריכה להאכיל את הנחש- יכול להיות פעם בשבוע ויכול להיות גם פעם בחודש, תלוי בנחש שאת בוחרת. לטעמי זה לא פתרון נוח במיוחד, היות ומלבד הטרטור של ללכת כל פעם לחנות יש גם תמיד סכנה שבמקרה יהיה מחסור בעכברים בחנות החיות, ואז תיתקעי בלי אוכל לנחש. חיסרון נוסף הוא, שוב- הצורך לתת לנחש עכברים בעודם בחיים.
באופן כללי הפתרון הנוח והפרקטי ביותר לטעמי הוא עכברים קפואים- אבל כמו שאמרת, הרבה אימהות לא שמחות מעצם הרעיון של עכברים מתים במקפיא שלהם. את יכולה לנסות ולשכנע אותה שהעכברים יהיו סגורים היטב בתוך קופסאת גלידה שנמצאת בתוך כמה וכמה שקיות, כך שאין סכנה שהעכברים יבואו במגע עם המקרר עצמו או פריטי מזון אחרים שנמצאים בתוכו.

אם אף אחת מהאופציות הנ"ל ^ לא נראית לך, לצערי לא תוכלי לגדל נחש.

לגבי נחש ראשון- אם כרכן תירס לא נראה לך, פיתון מתכדר הוא אכן אופציה לא רעה בכלל.
חשוב לזכור שעניין ה"קטן" מאוד נתון לפרשנות אישית- כשבאתי לקנות נחש ודנתי בכך עם קרובי משפחה וחברים, הופתעתי לגלות שמה שנראה לי כגודל "סביר- בינוני" לנחש נשמע לאחרים עצום ומפלצתי. כך ש"כמה שפחות גדול" יכול להיות 60 ס"מ (אבל תביאי בחשבון שנחש כזה יהיה, סביר להניח, גם דקיק, עצבני וחמקן), ויכול להיות גם מטר וחצי אך רגוע יותר ופחות שברירי.

בעניין המחירים- המחיר משתנה לפי סוג הנחש שאת בוחרת לקנות וגילו. בד"כ נחשים בוגרים יעלו יותר מצעירים. מתכדר צעיר ("בייבי") עולה בסביבות ה-600 ש"ח, כמובן שייתכנו סטיות במחיר לכאן או לכאן בהתאם להחלטת המוכר. כרכן תירס צעיר יכול גם לעלות 250-350 ש"ח.
כמו שאורן אמר, בהתחלה כשהנחש קטן עדיף לגדלו בפלסטיקה (מיכל פלסטיק קטן שיש ברוב חנויות החיות במגוון גדלים). המחיר לפלסטיקה נע בד"כ בין כמה עשרות שקלים ל-100 ש"ח (לפלסטיקה גדולה). מאוחר יותר, כשהנחש גדל מספיק, כדאי להעביר אותו לטרריום זכוכית בגודל שיספיק לו לשארית חייו. טרריום כזה יכול לעלות, בהערכה גסה מאוד, בין 500 ש"ח או אפילו קצת פחות (אם את מזמינה מבית מלאכה) ל-1000 ש"ח (אם את קונה טרריום מוכן של אחת החברות הגדולות, כמו אקזו-טרה למשל).
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
אורן אני לא מסכים לחלוטין עם הטענה שפיתון מתכדר הוא נחש טוב למתחילים.
הסיבה היא אחת ויחידה, "בעיות אכילה".
אני לא אומר שזה רעיון גרוע להתחיל עם מתכדר כנחש ראשון (אני בעצמי התחלתי עם מתכדר)
אבל בעיות האכילה הנפוצות מאוד אצל נחש זה עלולות להיות לא נעימות למגדל מתחיל.
לדעתי כרכן או קינג יתאימו בהרבה כנחש ראשון.

http://www.kef-hayot.co.il
החיות שלנו, הכיף שלכם!
לדעתי מתכדרר דווקא יתאים.
כנרת צריכה לדעת מראש שזה נחש שיכול פתאום לצום לאיזה חצי שנה- שנה ואז היא לא תהיה לחוצה לגבי זה כי זה טבעי לגמרי.
רוב המגדלים שנכנסים ל "סטרס" בגלל מתכדרר לא מודעים שזה טבעי לגמרי ולא מזיק.

ארי
ארי אמיתי

"The one eyed man is king in the world of the blind"

Snake iאורן אני לא מסכים לחלוטין עם הטענה שפיתון מתכדר הוא נחש טוב למתחילים.
הסיבה היא אחת ויחידה, "בעיות אכילה".
אני לא אומר שזה רעיון גרוע להתחיל עם מתכדר כנחש ראשון (אני בעצמי התחלתי עם מתכדר)
אבל בעיות האכילה הנפוצות מאוד אצל נחש זה עלולות להיות לא נעימות למגדל מתחיל.
לדעתי כרכן או קינג יתאימו בהרבה כנחש ראשון.
אני יחסית מסכים עם רועי,אני התחלתי עם מתכדר גם כן,נחש מדהים שקט ורגוע אבל
הוא כבר ניכנס לצום חורף של כ-שולושה עד ארבע חודשיים אני לא מודאג כי אני יודע שליפני שהוא ניכנס לצום הוא דפק כמה עכברים בוגרים,אבל כרכן וקינג אין את בעית הצום הזאת
וזה הופך אותם ליותר נוחים בתור נחש ראשון.

reptilekid12לדעתי מתכדרר דווקא יתאים.
כנרת צריכה לדעת מראש שזה נחש שיכול פתאום לצום לאיזה חצי שנה- שנה ואז היא לא תהיה לחוצה לגבי זה כי זה טבעי לגמרי.
רוב המגדלים שנכנסים ל "סטרס" בגלל מתכדרר לא מודעים שזה טבעי לגמרי ולא מזיק.

ארי
נכון מאוד.

זה עניין שמאוד מאוד מהר מתגברים עליו אם טורחים לקרוא ולשאול. אני יוצא מנקודת הנחה בסיסית שכנרת קוראת את המאמרים שהצעתי בהם רשום מפורשות שהנחשים הנ"ל נוטים להכנס לצום ושמדובר ב"התכוננות נפשית" מסויימת. זה לא קשור אגב ל"בעיות אכילה". זה התנהלות מאוד רגילה ותקינה של פיתונים מתכדרים, גם בטבע. הם אוכלים אחת לתקופה.
כלכלית אין זה משנה, נכון שזה כואב לזרוק עכבר מופשר לפח במקום שהנחש אוכל, אבל גם ככה באותו שבוע היה הולך עכבר, לכאן או לכאן.

היא מחפשת נחש קטן יחסית, וממה שהבנתי ממנה לפי שאלתה, נחש פחות תזזיתי מזעמנן- זעמנים מתרוצצים וזוחלים לא מעט.

נחש אידיאלי להחזקות נטו בלי שהוא יזדחל לפה ולשם- מתכדר.

אישית אני מעדיף את האופי הסקרן של הזעמנים, בייחוד של האלה היותר אסרטיביים(שדוחפים את הראש לאוזן כדי לבדוק מה הולך שם וכאלה 😛 ) אבל לפי הספציפיקציות שהיא העלתה, מתכדר נשמע לי אידיאל- בייחוד למגדל מתחיל המודע לדברים לפני הרכישה. עובדה היא שואלת

מעבר לכך, עניין של חילוקי דיעות, כול הדיעות כשרות
המודעות לבעיית האכילה של המתכדר אומנם עוזרת, אבל זה עדין לא נעים.
אני מכיר כמה מגדלים ותיקים שלא מגדלים מתכדרים בגלל הסיבה הנ"ל ואני בטוח שהם יודעים שזה טבעי ובלתי מזיק לנחש.

http://www.kef-hayot.co.il
החיות שלנו, הכיף שלכם!
כבר עניין של טעם... ניסיתי להתאים את הנחש לדרישות שהיא הציבה, לכאן או לכאן.

אישית אני מעדיף נחש פעיל יותר.

הקטע של התיאבון מרגיז, אבל אם עושים סוויץ' במוח, זה לא נורא... בייחוד שאני פולני, כאילו... לפולנים -מאוד- קשה לקבל את העבודה שמשהו נשאר בצלחת 😛
מוסיף שתי שאלות...
טרריום של 70*43*45 (אורך*עומק*גובה) טוב למתכדר בוגר?
אפשר להרגיל מתכדר בייבי לאכול גם עכברים חיים וגם מופשרים כדי שיהיה לי את שתי האופציות כשהוא יגדל?
berlad217מוסיף שתי שאלות...
טרריום של 70*43*45 (אורך*עומק*גובה) טוב למתכדר בוגר?
אפשר להרגיל מתכדר בייבי לאכול גם עכברים חיים וגם מופשרים כדי שיהיה לי את שתי האופציות כשהוא יגדל?
1- טרריום סביר למתכדר זכר

2- תלוי. מתכדרים זה עם קשה בעניין האכלות וייתכן מאוד שיתרגלו ויעדיפו רק חיים.
עם הרבה נחשים אחרים הייתי אומר שכן, עם מתכדר... תלוי מאוד בפרט.
לא צריכה להיות בעיה. אבל קח בחשבון שסרבנות לאכול הינה חלק שגרתי ביותר בגידול של מתכדרים. לפעמים צריך למצוא שיטות מסויימות.

לי יש בייבי שעשה צום של חודשיים, אכל ועשה עוד צום של 3 חודשים.
חילוף החומרים שלהם איטי מאוד ובחורף הם צמים לתקופות ארוכות מאוד.

אם אתה מוכן לזה נפשית, זה נחש חביב מאוד
בתקופה של הצום כל כמה זמן צריך להציע לו אוכל? נראה לי פשוט אם הוא יכנס לצום אז את העכברים שהוא יסרב לאכול אני אציע לטרנטולות שלי 😄
מתכדרים אוכלים עכברים בוגרים מגיל חודש-חודשיים כבר אם לא מבקיעה.
לא יודע כמה טרנטולות יתמודדו עם עכבר בוגר, מבחינת מסת מזון.

מעבר לכך... אני מנסה להאכיל פעם בשבועיים... תלוי, יש לי שיטה מסויימת.

יש לי נחשים שאני יודע בוודאות שלא מבינים את המושג "לא" כשמדובר באוכל. למשל הפיתון עצים ירוק.
אז כשאני יודע שאני צריך להאכיל אותה(אחת לשבוע-שבועיים) אני מציע למתכדר.

אם אוכל- אחלה. אם לא, הפע"י בהחלט תזלול
לפי דעתי טרנטולה בוגרת תוכל לאכול עכבר בוגר, מקסימום היא תשאיר ואת מה שהיא תשאיר אני אזרוק, ומי יודע אולי אם אני אהנה מנחש אחד אני ארצה עוד אחד ואז אני אוכל לפעול כמוך :wink:
נחשים זה מחלה- חבר מביא חבר.

אני הגעתי ליובל אוסמן ואמרתי לו שנחש אחד מספיק לי... ובכלל, שאני לא מבין למה אנשים מחזיקים יותר מאחד.

הוא אמר לי שזה לא האחרון, אוי כמה שהוא צדק :?