להפריח קצת מיטוסים לגבי קרסטד

חברה, לא יודע מי כתב שנקבה לעולם לא תיזדווג עם זכר ללא זנב, אבל מעניין מאיפה זה לקוח. רוב הקרסטדים שלי מקורם מזכר ללא זנב, והוא היה האבא של כל הדור הראשון של הקרסטדים. חוץ מזה , יש לי ספר מאוד מקצועי , לא מאיזה מאמר באינטרנת , והם מדברים שבטבע , כל הקרסטדים הבוגריים שנצפו היו ללא זנב, ואפילו מעלים סברה שהזנב כבר לא חשוב לבוגרים והופף אולי למעמסה כשהם מקפצים בין העצים. על כל פנים , נשירת זנב אצלם הוא רק פגיעה אסטטית, הזנב אינו משמש כמאגר מזון, כמו אצל הלאופרד. ובוודאי לא מפריע בכלום שאין זנב לצורכי רבייה . גם לגבי המושגים " הטרו לבלוד" צריך להזהר כי כל הנושא של הגנטיקה אצל הקרסטד, ובימיוחד אלה שבארץ , לא ידוע כל כך . לא כל מופע חיצוני הוא בהרכח גנטי. גם הדור הקודם , של הסבים, משפיע על הצאצאים, ואתה יכול לקבל הפתעות לכאן או לכאן. :( :o
אני חושב שהעלית כמה דברים ממש ממש חשובים-כי הם סותרים דברים שהרבה כאן אני מניח קבלו כעובדות(ואני ביניהם). קשה לי להאמין שאני אגדל לטאות, אבל בהחלט לא אתנגד לקרוא מאמר מעמיק על הלטאות הנ"ל.
בייחוד בכול הנוגע לגנטיקה, כדי למנוע טעויות שיכולות להוביל לקונים מאוד לא מרוצים.

תודה על העדכונים, ובכלל אני בטוח שרק טוב תעשה לאתר אם תיקח את הזמן ותשקיע במאמר בעניין.
ח"ח על המידע 😎
>-<>~~~~~~~~~~~if your not a member in snakes you crawl~~~~~~~~~~~<>-<
מעולה לשמוע- הקטע של הזכר ללא זנב די ביאס אותי, אני חייבת לציין (הרי בלטאה שלא מגדלת בחזרה את זנבה זה רק עניין של זמן עד שמישהו יאבד את הזנב...)- טוב לשמוע שזה מיתוס :) . תודה רבה על המידע!
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
בבקשה, שמח שזה הרגיע כמה אנשים. גם תחשבו שהטבע או בורא העולם, תלוי בהשקפה , לא עושה סתם דברים ככה. והזנב של הקרסטד נופל גם הרבה פעמים לנקבות כתוצאה מחיזורים אלימים של זכר, גם בטבע כנראה בגלל קרבות בין זכרים. ואם היה בו תועלת כנראה שהיה צומח מחדש כמו אצל רוב הלטאות שאנו מכירים. בגלל זה החוקרים שראו את כל הפרטים הבוגרים בטבע ללא זנבות העלו את ההשערה שאולי כך רוצה הטבע ולבוגר הכבד , הזנב רק מסרבל כשהוא מזנק בין הענפים, אז אים יש לכם פרט ללא זנב, אל תתיחסו אליו כאל פגוע. הוא רק פחות יפה. אבל גם זה עניין סובייקטיבי. אגב המאמר שלי גמור ואני יכול למי שלחוץ לשלוח אותו במייל.
תעלה אותו בפורום מאמרים
הם חמודים גם בלי זנב..כמו שימפנזים קטנים חח ומשונים.....בכל אופן העובדה הזו הרגיעה אותי לגמרי