לתיפאורת מדינת ישראל!....או שלא?..

רציתי רק לשתף אותכם עם עבודה שביצעתי לא מיזמן, בחווה חלקאית שתישאר אנונימית, שיראה לכם את רמת התיחזוק של בע"חים במקומות גידול שכאלה.

ביום ראשון, סביבות 4, אני ו2 חברים התחלנו לנקות את כלוב השרקנים בחווה החלקאית, כחלק מפרוייקט היתנדבות אישית..
הכול התחיל כשהפכנו את המחבוא הראשון.

8 כדוריות אדומות, בוגרות, מיסתובבות להן עם עוד לא מעט מינים של עכבישים, בניהם גם מיספר לא מבוטל של שישנים חומים וכ2 אלמנות שחורות, אבל חפיף..

הקטע הבא באמת שמזעזע, רק למי שמוכרח ליקרוא:

הפכנו את המחבוא הגדול, שהיה קופסאת עץ -גדולה- ומאוד כבדה, ומיתחת, ממש על הקצוות, מצאנו 3 גופות של שרקנים שנימחצו למוות מיתחת למחבוא!!!
בעוד שאנחנו נידהמים מהעיניין, מתחתית המחבוא יוצאות כדורית אחרי כדורית, בקצב מטורף!
ניקינו את העיניין, והתחלנו לנקות את הריצפה, שבתור אדמה היה צואה על גבי צואה, והיתכוננו למלא עלייה שבבי עץ...ומה אנחנו מוצאים?

שלד של שרקן.
אבל העיניין נהיה מוזר יותר, כיוון שהשלד -מעוקל טיבעית-, מה שגורם לך להרהר...כמה זמן זה כבר קבור שם?!

לאחר מיכן מצאנו עוד 2 גולגלות של שרקנים שהיו קבורות באדמה, אבל הכי ריחמתי?
על השרקן שהיתחבא בכד, שכאשר הפכנו אותו יצא לא רק השרקן, אלא גם עוד גווית שרקן...

לא יודע מה איתכם, לדעתי זה פשוט מזעזע.
זה ממש מזעזע אבל למה זה נישמע כמו תחילה של סרט אימה
קודם כל-גועל נפש מה שרוקה בפינת החי הזאת,
אני הייתי מדווח לרשויות.
צריך לזכור שבקור המטורף שיש עכשיו ובלי חימום נאות-שרקנים מתים מאוד מהר,
אבל זה לא מסביר את השלדים הישנים יותר..
גם אני הייתי מדווחת לתנו לחיות לחיות בכיף. פשוט מזעזע!
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
אני שוקל את העיניין, אבל אני חושב שכמו שפעלנו לשיקום השרקנים אנו יכולים גם ליפעול יותר טוב מהרשות לשיקום בע"חים אחרים שחיים בתת-תנאים בחווה.
זה לא רק בשביל שיפעלו לשיקום החיות- אלא שיפעלו בצורה חוקית נגד מנהלי החווה. יש את חוק צער בע"ח שאוסר על התעללות בבע"ח- ומי שמחזיק בע"ח בתנאי כאלה בהחלט מתעלל בהם לדעתי. בנוסף, יכול להיות שימצאו מקום טוב יותר להעביר אליו את בע"ח הללו, ושיפעלו לשיפור התנאים בחווה.
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
אני לא אוהב את הגישה הזאת של מגדלים כל מגדל בין אם הוא מגדל דג זהב או גן חיות שלם זריך לקחת אחריות על החיות שלו. :?
ארי אמיתי

"The one eyed man is king in the world of the blind"