זחלי המשי שלי :)

עמוד 1 מתוך 2
התחלתי לאחרונה לגדל זחלי משי (תודה לOH32, או בשמו בישראל עומר)
הבאתי מחו"ל אבקה שמכינים אותה במיקרו עם מים ואפשר לגדל איתה זחלי משי כל השנה, גם שאין עלים על עצי התות.
הנה תמונה שלהם, הם בערך בני שבועיים.
במקרה אתמול מצאתי עץ תות עם עלים, למרות שכבר שבועיים בערך אין עלים על העצי תות אז בתמונה רואים אותם על העלים ואפשר לראות שם גוש או 2 שזה האוכל שמכינים מהאבקה.
עמית
שווה! אני מתה על זחלי משי, הייתי מגדלת כאלה כל הזמן כשהייתי ילדה... רק לאחרונה למדתי שאפשר לגדל אותם כל השנה בעזרת כל מיני חידושים כמו האבקה שבה אתה מאכיל אותם. ניתן להשתמש בהם כמזון בלעדי ללטאות, למשל? (נגיד, קרסטדים?). כי אם כן זה מפתה ביותר...
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
תולעי משי נחשבים למזון טוב מאוד, אם לא הכי טוב, אז אה.. כן :)
אני חושב שהכי מזינים הם:
ארבה
חגבים
תולעי משי הורנוורמס וכאלה
צרצרים.
אבל חובה לעשות גאט לאוד לפני האכלה כי הם לא שווים הרבה בלי זה.
ארי אמיתי

"The one eyed man is king in the world of the blind"

אתה יודע, אני מאמין שגאט לאוד עוזר, אבל לא עד כדי כך.
כלומר הערך התזנותי יגדל אבל לא עד כדי כך שאפשר להגיד: "בלי זה הם לא שווים כלום" מהסיבה שבטבע שצדים אותם (את המזון) הוא לא כל היום יושב בתוך תערובות מזינות, לכל חרק יש ערך תזונתי שניתן לשינוי ע"י גאט לואד.
עמית
גוט לאוד מומלץ אבל לא להגזים ולהגיד שהם לא שוים בלי זה...בכל אופן גוט לואד מוסיף אבל לקנות אבקה של גוט לאוד נראה לי קצת פלצני עדיף להביא כבר בונזו מזון דגים מזון אפרוחים וירקות זה כבר מסדר אותם טוב
חחחח אתה ועמית אמרתם בול אותו הדבר 😄
בכל מיקרה שניכם צודקים :D
Zimerאתה יודע, אני מאמין שגאט לאוד עוזר, אבל לא עד כדי כך.
כלומר הערך התזנותי יגדל אבל לא עד כדי כך שאפשר להגיד: "בלי זה הם לא שווים כלום" מהסיבה שבטבע שצדים אותם (את המזון) הוא לא כל היום יושב בתוך תערובות מזינות, לכל חרק יש ערך תזונתי שניתן לשינוי ע"י גאט לואד.
לא מבין בשיט בלטאות, אז אני מזהיר מראש שמה שאני מעלה כרגע זו טענה המתבססת על לוגיקה ותוא לא.

השוואה לטבע לא תמיד נכונה, זה נכון שהם לא ניזונים בגאט לואד, אבל הסבירות שחיה זקוקה ל-יותר- חרקים בכול מסע ציד בדיוק בגלל המחסור והתזונה הלוקה הוא בהחלט הגיוני.
משהו ששווה לבדוק לדעתי.

מעט חרקים עם תזונה גבוהה לעומת הרבה חרקים עם תזונה נמוכה.
לפי דעתי גיוון טוב בחרקים אני משתמש ב(תיקנים/תולעים/צרצרים)
ואני חושב שזה גיוון טוב ותזונה טובה לפי דעתי כל מי שמגוון טוב והאוכל
מוזן כמו שהוא צריך להיות לא צריכות להיות שום תוספות
זאת דעתי
התולעי משי אחלה תולעים כמה יש לך?
אחי,לא התכוונתי שהם לא שווים =כלום=, הערך התזונתי עולה פי כמה וכמה ממה שהוא.
לדעתי לקנות אבקת גאט לאוד זה בכלל לא "פלצני" כמו שאתה אומר.. אני אישית משתמש במלפפון גזר,תפו"ד סיליקה גל ואבקת גאט לאוד של חברת FLUKERS ואני מרוצה מאוד החרקים בריאים וטובים.

טוב כנראה שאתה מגדיר אותי כ-"פלצן" רציני אההה? 😄
ארי אמיתי

הוא התכוון שהוא חושב שזה פלצנות לקנות את זה בכסף.
ד"א מעניין אותי, באמת כתוב על זה sillica gel?
עמית
מזה כלל הסיליקה גל הזה? גם ראיתי את זה בסרטוני הסברים האלה באנגלית במאמרים אבל אין לי אנגלית הכי טובה אז לא ממש הבנתי...
זימר מחר אני יבדוק אני קצת עיף...

בלהרד זה מי שתייה לצרצרים בצורת גל בתוספת קלציום.
זה בצורת גל כדי שהצרצרים לא יטבעו.
ארי אמיתי

ואגב לגבי ה-פלצנות-
לדעתי אתם עדיין טועים מבקשים עבור מוצרים אלה סכום סימלי בלבד של 7 דולר לקופסא
ארי אמיתי

אני קניתי את שלי בקנדה כך שלא הייתי צריך משלוח...
בכל זאת למי שמעוניין אני יפנה אותו לדף "חנות" שמזמינים באינטרנט עם משלוח מחו"ל כל מיני מציאות שאין בארץ (תוספי מזון וכו'...)

בדר"כ משלוח של כמה מוצרים יעלה 17-30 דולר.

ארי
ארי אמיתי

אחי תאמין לי שאם אתה מאכיל בפירות ירקות וכמה תערובות הגוט לאוד לגמרי לא נצרך כאן.משמע-פלצני :wink: .....אתה בכלל לא פלצן רציני אתה אחלה....הגוט לאוד לדעתי לא הכי צריך...אני אישית מאכיל בגזר מקולף תפו''א מקולף כרוב ועוד כמה שטויות של פעם ב...פלוס מזון דגים ,מזון אפרוחים,מזון מכרסמים,וובמשא ומתן עם אבא שלי להוסיף גם מהאוכל של הכלבה כי הוא חושב שזה יהיה מסריח ברמות...מה שדי נכון מדי פעם ....בכל אופן את כל התערובות אני מקבל בחינם אז אני מגוון להם..אבל גם לקנות את זה אתה מקבל פי שבע כמות באותו מחיר..אותו ערכים...אז למה סתם כי זה אבקה עם "שם"...
סבבה, אני חושב שזה טוב.
כרגע אין לי הרבה מהגאט לאוד של החברה אז אני משתמש רק לנימפות שלי.
אבל אםחינם זה מה שאתה מחפש אתה מוזמן לבוא לקבל קופתיות לצרצרים מתכון ביתי שלי : :)
ארי אמיתי

אם אתה חושב שזה עוזר, אחלה.
אשמח לקבל את האתר שאתה מדבר עליו, או יש שם מציאות מעניינות.
חוץ מזה, לא יודע מה ההבדל בערך התזונתי של כלבים וחתולים, אבל מצאתי שאוכל חתולים הרבה פחות מסריח והרבה אבל הרבה יותר קל לטחון אותו.
עמית
כן זימר אתה צודק.....אני יכול להשיג דוגמיות חינם....אבל קיבלתי בחינם שק ומשהו של אוכל כלבים עוד מלא שקיות של אוכל אפרוחים מכרסמים ודגים חינם...אז מי אני שאגיד לא?חחח