טוב...אז בעיות...

הקינג קלי שלי בן שנתיים פלוס.
עם עבר של בעיות אכילה.
ניכנס לשביתה חדשה...

בהתחלה חשבתי שזה לא רציני, הוא אכל יפה ואז פתאום הפסיק, קוויתי שיעבור לאחר זמן מסויים והמשכתי בניסיונות האכלה, עכבר כול 5 ימים לאחר סירוב.
יש חימום פועל, צד חם וקר כשהטמפ' מצויינות.
יש לחות.
והקינג לא אכל כבר לפחות -חודשיים-...רק עכשיו הוא מתחיל להרזות אבל טבו המצב ממש לא.
אני חושב שאת הניסיון האכלה הבא אני אבצע עם וולדה, מקווה שהוא יאכל, עד עכשיו הישתמשתי בעכברים מיתבגרים, וקטנים, אבל הוא סירב לכולם...

רעיונות?
הקינג שלך סובל מזה המון זמן... כשהוא בילה את זמנו אצלי אכל מעולה.
אם את החימום אתה מספק אז משהו אחר לא תקין כאן- האם הטרריום גדול מדי ללא שום מסתור? האם יש מוזיקה חזקה המון זמן או שאר פקטורים שיכולים לתרום לסטרס?

חודשיים לזעמן בוגר זה עדיין לא כזה סיפור, זה אפילו סטנדרטי בחורף לפעמים.

אישית הייתי ברצינות חושב להכניס לתרדמת (Brumation) במקום שקט לכמה שבועות, בייחוד אם רק עכשיו הוא מראה סמנים של הרזייה ומעבר לכך נראה בריא- זה יכול לתרום באיפוס השעון הביולוגי, ובדר"כ מבטיח התעוררות של נחש רעב ועירני.

תעלה תמונה של הטרריום ותתאר טיפה יותר את רמת העירנות והתגובה שלו.
הטרריום גדול ביותר, יכול להתאים לבואה, הייתי מהמר על 40 עומק, 80 אורך ו60 גובה.

יש סיכוי טוב שהבעיה נובעת ממוזיקה חזקה, כי מערכת הבאסים אצלי פועלת כימעט 24 7, פשוט זה מעולם לא גרם לבעיות בעבר, אני אצמצם את שעות הפעילות של המטאל בחדר.

ישנם 2 מיסתורים בטרריום, אבל הוא לא מישתמש באף אחד מצהם לאחרונה, אלא מעדיף לשבת מיתחת למסילות הטרריום, ולא לזוז אם לא מזיזים אותו.

הנחש לא אקטיבי במיוחד, גם לא על הידיים, וניראה חלש מבד"כ [מובן מאליו עקב מצבו]

אני בספק אם אני אוכל להכניס אותו לתרדמת, צריך טמפ' קבועה של כמה מעלות? סביבות ה16?

וזה לא קצת מאוחר מידיי בשביל להכניס לתרדמת?
זה לא מאוחר וגם התקופה לא חייבת להיות על השעון כי אתה לא מתכוון הרי לזווגו.
עצם העובדה שהוא במסילות יכולה להצביע על כך שהוא מחפש מקום צפוף, אולי המסתורים אינם ממוקמים כמו שצריך.
עצה שלי- תעביר לפלסטיקית של 40X50 כמו שהיה כשהיה אצלי- הוא היה פשוט מאושר בפנים.
טרריומים גדולים מדי יכולים לגרום לסטרס, זה הכניס גם את המתכדר וגם את המקסיקנה הגדולה שלי(שהיא גדולה יותר מהקינג שלך) לסטרס. שניהם מאושרים יותר בכלים יותר צנועים.

ואתה לא יודע אם המוזיקה לא השפיעה בעבר אחי- הוא במצב של בעיות אכילה כבר הרבה זמן, גם אם זה לא רצוף. זה לפעמים גם בא להם בבום, זה לא מפריע להם ואז פתאום כן.

אם הוא חלש אל תכניס לתרדמה אלא תעביר לכלי קטן יותר ותראה איך הוא מגיב- לדעתי הוא יהיה מבסוט.
Kokopelliזה לא מאוחר וגם התקופה לא חייבת להיות על השעון כי אתה לא מתכוון הרי לזווגו.
עצם העובדה שהוא במסילות יכולה להצביע על כך שהוא מחפש מקום צפוף, אולי המסתורים אינם ממוקמים כמו שצריך.
עצה שלי- תעביר לפלסטיקית של 40X50 כמו שהיה כשהיה אצלי- הוא היה פשוט מאושר בפנים.
טרריומים גדולים מדי יכולים לגרום לסטרס, זה הכניס גם את המתכדר וגם את המקסיקנה הגדולה שלי(שהיא גדולה יותר מהקינג שלך) לסטרס. שניהם מאושרים יותר בכלים יותר צנועים.

ואתה לא יודע אם המוזיקה לא השפיעה בעבר אחי- הוא במצב של בעיות אכילה כבר הרבה זמן, גם אם זה לא רצוף. זה לפעמים גם בא להם בבום, זה לא מפריע להם ואז פתאום כן.

אם הוא חלש אל תכניס לתרדמה אלא תעביר לכלי קטן יותר ותראה איך הוא מגיב- לדעתי הוא יהיה מבסוט.
אז המלצה שלך:

להעביר לפלסטיקה\טרריום קטן יותר, להשאיר חימום, לנסות האכלה עם וולדה?
אחי לדעתי זה הרבה יותר מדי גדול, גם לגובה וגם לאורך.
זה שטח שאין לו "שליטה" עליו והוא עלול להרגיש חשוף- המוזיקה לא עוזרת לטובה כי סביר להניח שהתנודות מגיעות לעץ והוא חש בהן.
תנסה ותעדכן- אני יכול להגיד לך שאצלי הוא ישב ליד המחשב, היה סאונד אבל ברמה סבירה והוא שהה בכלי קטן- הוא היה די מבסוט, אפילו היה מתעניין ובוהה כול פעם שהייתי מתיישב לידו :D

אחלה קינג יש לך, שמור עליו :wink:
עידכונים:
הנחש כבר נימצא זמן מה בכלי קטן יחסית בשבילו, כמו שיועץ למעלה, עם חימום ומחבוא, הכול תקין אך הוא עדיין מסרב לאכול.
לא רק זאת, כאשר העברתי אצבע לאורך הקשקשים שלו הוא כרגיל ניכנס לתגובות מוזרות, לוחץ את כול גופו כנגד לגירוי האצבע, אפילו כשזה כורך בדחיקה שלו עצמו ע"י חלק אחר בגופו אל תוך הקיר, אבל הפעם משהוא חדש קרה:
הנחש היסתובב אחורה, היתקרב למקום האצבע עם ראשו, הזזתי את האצבע, הוא נעצר, היסתכל, ופיתאום נשך את עצמו!
לפני שהוא בכלל הספיק לסגור את הלסת על עצמו הקפצתי את היד והזזתי אותו, ככול הניראה הרגישות-יתר שלו לגירויים מיתאצמת בהדרגתיות, כיוון שהוא התחיל -לקפץ- מפעם לפעם כשמעבירים לאורך צד גופו אצבעות וכדומה... :?
נשמע כמו הירתעות סטנדרטית של נחשים בוגרים ממגע, לא הרבה מבסוטים מזה במיוחד...
מעבר לכך אם אכן הקפדת ומקפיד על טמפ'- יש להמתין, אם הוא כבר רזה הרבה זמן, יש לגשת לוטרינר.

כמו כן תהיה יצירתי עם ההאכלה, תשפשף ולדה על העכבר לפני ההאכלה, עוד שיטה היא לשפשף את העכבר בנסורת של מכרסמים אחרים שחיים בה- הריח לפעמים עושה את ההבדל.

להשאיר את זה בחושך בשקט או לנסות לגרות אותו לנשוך על ידי ניעור העכבר מולו...

אם המצב הגופהי שלו מתדרדר צריך לראות וטרינר, אין 0
עוד עצה (אם אתה מאכיל רק במופשר) אתה יכול גם לנסות לתת לו חי, יכול להיות שאולי הוא יעדיף את זה...מי יודע :o
אמא אומרת שהילדים האחרים לא מבינים, ושאני מיוחד והם מקנאים בי :)
אמתין מעט ואנסה האכלה חוזרת לשעות לילה, שמתי לב אתמול בסביבות 12~1 בלילה, כשנקשתי על צד הפלסטיקה הוא היה בפעיל בזמן זה והיתקרב ליבדוק אם מקור הנקישות הוא אכיל [לפי דעתי, הוא הפלקי הרבה בלשון ויצר צורת התקפה עם הגוף, שם הפסקתי עם הנקישות כיוון שהוא היה עלול לנסות ולינשוך את הפלסטיק.]
ברוך השם!!
בשעה טובה, לאחר כחודשיים וחצי של שביתת רעב, נחשחש [הקינג קלי שלי] -סוף סוף- אכל!

אכל עכבר בוגר, ככול הניראה אתמול בלילה, במיקריות לגמריי!
כיוון שניראה שמה שהיה שונה הפעם היה שמעיוו של העכבר היתפוצצו לי על היד, מה שכמובן פיזר ריח חזק יותר וגרם ליותר היתענייות אצל הנחש!
בהתחלה הוא היתעניין אך לא אכל, וניראה שלאחורך הלילה הוא סיים את המלאכה 😛
תודה לכול העצות והטיפים, ושבוע טוב! 😛
מזל טוב חח 😄
אמא אומרת שהילדים האחרים לא מבינים, ושאני מיוחד והם מקנאים בי :)