2 כרכנים בטרריום אחד

עמוד 1 מתוך 2
שלום רציתי לדעת אם אני יכול לקנות לכרכן תירס בייבי שלי כרכנית..(כמובן באותו גיל) ולשים אותם ביחד בטרריום...

בקשר להאכלה וזה אני יודע שצריך להפריד אותם והכל...רק רציתי לדעת אם זה בסדר לשים אותם ביחד...

הטרריום הוא 40X20 והכרכן שלי בן כ5 חודשים...

תודה 😛
אמא אומרת שהילדים האחרים לא מבינים, ושאני מיוחד והם מקנאים בי :)
אם הנחשים באותו אורך ובאותו גיל פחות או יותר אני מעריך שאתה יכול לנסות
אני יש לי 2 כלי גידול ובכול כלי אני מאכלס שני כרכנים צעירים...
האם אפשר?
אפשר.
האם מומלץ? דעת הרוב נכון להיום(ואני לא מתייחס רק למגדלים בארץ) היא שלא.

הסיבות לכך הן:
1- פוטנציאל העברת מחלות בין אחד לאחר
2- נחשים בטבע מתוך בחירה הינם בעלי חיים סוליטריים ללא הבנה או רצון בחברה למעט הזדווגות
3- אם מדובר בזוג עלול להיות זיווג בטרם עת, מה שעלול להיות גם קטלני לנקבה בשלבים מוקדמים מדי בחייה
4- יהיה סטרס, ייתכן ברמה גבוהה וייתכן ברמה נמוכה- תחרות של שני טורפים על אותה טריטוריה, אותם מחבואים ומבחינתם גם מזון. הם לא מסוגלים להבין שהם יאכלו תמיד בנפרד, מבחינתם אם עובר עכבר פתאום בטרריום, הם יצטרכו להתחרות עליו.
5- היו מקרי אגרסיביות וביסוס שליטה של כרכן תירס אחד על אחר, במקרים מאוד קיצוניים אפילו היה קניבליזם בין כרכני תירס. יש סרטון ביו-טיוב שמדגים מקרה בו כרכן תירס אחד נשך אחר כדי לבסס מעמד.

לא מחוייב במציאות שאלימות תקרה- אבל בוודאות אתה תשים נחשים בשטח סגור ובטריטוריה אחת- משהו שבטבע הם היו נמנעים ממנו. ומכאן תתעורר תחרות- עד לאיזה רמה ועד כמה זה יבוא לידי ביטוי זה כבר עניין אחר.

יש אחרים שיגידו שמנסיונם לא קרה כלום- ואכן גם אני עשיתי זאת לשבועיים בערך ללא שום פגע(אבל זה היה מאוד זמני). עם זאת האטיעונים הנגדיים מבוססים הרבה יותר.

שכול אחד יפעל כראות עיניו.
ואני יכול לשים איתו עוד זכר..? או שזה בערך אותו דבר..?
שני זכרים זה אותו דבר. רק תוסיף למשוואה תחרות ברורה יותר על טריטוריה וזכויות הזדווגות במקום 😛
קח בחשבון שאנשים עשו את זה בעבר- אני לא מתכוון לפתוח על זה דיון כי מנסיוני זה נוטה להתדרדר.

אני עשיתי את התיחקור שלי במקורות השונים ועשיתי את הבחירה הנ"ל בעודי מתבסס על הסיבות שפירטתי. אתה מוזמן לעשות אותו דבר, אולי תגיע למסקנות אחרות.
אוקיי נראה לי אני ארד מהקטע של שני כרכנים...יש לי עוד כמה שאלות...

שאלה 1:בתור נחש שני..מה כדאי לי לקנות? יש לי תקציב של 1,040 שקל בשביל הכל כולל הכל.

שאלה 2:כדאי לי לגדל עכברים בשביל ולדות? כי אישית אני מעדיף להאכיל אותו חי..אם כן כדאי לגדל, כמה זוגות לקנות?

שוב, תודה XD
1- נחש שני... אישית הייתי הולך על כרכן טקס מופע ליאוסיסטיק, מתכדר או קינג יפה. הנחשים כשלעצמם אינם מורכבים מדי(היוצאי דופן הם הנחשים האילניים ופיתוני הענק למיניהם) ודומים סך הכול ברמת התנאים שצריך לתת. גם גופר זה נחש פנאן, רק מגיע לאורך של 2.5 מ' + אז תתכונן נפשית לזה. בשלב ראשון כול מה שצריך לעניין אותך זה חימום, פלסטיקית פשוטה ששטחה יספיק לחצי שנה הראשונה ככה ומדחום- אלה דברים שאפשר לסכם את עלותם ב300 ש"ח, תלוי איזו איכות ומה... אפשר יותר ואפשר פחות.

2-אם אתה מעדיף להאכיל בחי זכותך- אבל זו העדפה שלרוב היא נחלתם של ילדים קטנים שמתלהבים מדם ותוא לא. זה גם אומר שצריך לגדל או לקנות כול הזמן ומעבר לכך זה מסכן את הנחש- עכברים גדולים מסוגלים לנשוך ולגרום לזיהומים, במקרים קיצוניים זה מוביל לתמותה של הנחש.
כשמגדלים נחש קודם חושבים על טובתו לפני שחושבים על מה נראה מגניב יותר.
אם יש לך שיקולים טיפה יותר ענייניים ממה שאמרתי- זכותך.
באמת רציתי לדעת קצת על הכרכן טקסס כי ראיתי את שלגון (אני לא זוכר של מי הוא) והוא פשוט יפהפה...

ובקשר לחי כשהנחש תופס את העכבר החי כשיהיה להם שיניים אז אני תוקע לעכבר פינצטה בפה עד שהוא מת...

אממ יש לך מאמרים על הכרכן טקסס..?

😛
הוו, הוא שלך 😳
שלגון הוא שלי לצורך העניין 😈
וכן, מדובר בנחש מרשים מאוד אבל עם עמוד שדרה, דהיינו הוא ממש לא כרכן תירס ואם לא תבוא לו טוב אתה תחטוף ביס

הנה הדגמה למה שטקסס עלול להיות:
http://www.youtube.com/watch?v=fSP5bp3xFfo
עם זאת לא חסרים כאלה שהם ממש חתלתולים.

מבחינת גידול... בדיוק כמו כרכן תירס, יש יותר להתעסק עם הידיים ובגלל גודלו- יותר מזון.
אבל סך הכול זהה בגדול
חח חמוד ביותר..

לאיזה גודל הוא מגיע..?
אם כשהוא בייבי אני אתחיל להרים אותו הוא לא ינשך כשהוא יהיה גדול..?אני מתכוון, אפשר להחתים אותו?
וכמה הוא עולה :) ?
למרות הדברים הנכונים שכתב אורן, נסיוני מלמד אותי כי אין בעיה לשכן שני כרכנים בטרריום אחד.
במידה והם זוג (זכר ונקבה) יש להפרידה בגיל 8 חודשים עד שנתיים לפחות, כדי למנוע הריון מוקדם שעלולה לעלות לנקבה בחייה.

http://www.kef-hayot.co.il
החיות שלנו, הכיף שלכם!
תגידו, גם אם מחליטים לשכן שני כרכנים ביחד- פלסטיקית של 40x20 לא קצת קטנה מדי בשביל שניים? או לפחות מגדילה את הסיכוי לחיכוכים?
בכל אופן, אם אתה רוצה עוד כרכן, מה הבעיה לקנות פלסטיקית נוספת? זה לא יקר במיוחד [ובינינו, אם הבעיה היא טרריום שהוא יזדקק לו בעתיד, אז במקומות כמו הום סנטר ניתן למצוא מיכלי פלסטיק גם ברוחב של 80 ס"מ בכמה עשרות שקלים].

ולא ידעתי שגופר גדל לכאלה גדלים מרשימים 😲 . הם לא נוטים להיות קצת תוקפניים?
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
Metazoaתגידו, גם אם מחליטים לשכן שני כרכנים ביחד- פלסטיקית של 40x20 לא קצת קטנה מדי בשביל שניים? או לפחות מגדילה את הסיכוי לחיכוכים?
בכל אופן, אם אתה רוצה עוד כרכן, מה הבעיה לקנות פלסטיקית נוספת? זה לא יקר במיוחד [ובינינו, אם הבעיה היא טרריום שהוא יזדקק לו בעתיד, אז במקומות כמו הום סנטר ניתן למצוא מיכלי פלסטיק גם ברוחב של 80 ס"מ בכמה עשרות שקלים].

א. לזוג בייביס הפלסטיקה תספיק בהחלט.

ב. גופר מגיע לכאלה גדלים רק בתאוריה, במציאות לא שמעתי על הרבה פריטים מעל 2 מטר. אומרים שיש לגופרים נטיה לעצבנות. אצלי הזכר רגוע כמו כרכן תירס והנקבה עושה קצת רוח, אבל זהו...

החיות שלנו, הכיף שלכם!
דבר ראשון: זאת לא פלסטיקה ^^" טרריום, מזכוכית..לא שזה משנה כלכך ><"

אבל ירדתי מהקטע של שני כרכנים (אולי).

תענו בבקשה על הקטע של הכרכן טקסס לאוסיסטיק
Snake i
Metazoaתגידו, גם אם מחליטים לשכן שני כרכנים ביחד- פלסטיקית של 40x20 לא קצת קטנה מדי בשביל שניים? או לפחות מגדילה את הסיכוי לחיכוכים?

בייביס כן, כי הם קטנטנים... אבל בוגרים יותר?
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
Metazoa
Snake i

בייביס כן, כי הם קטנטנים... אבל בוגרים יותר?
עד אורך של 60 ס"מ+ טרריום של 40*25 יספיק בהחלט.

החיות שלנו, הכיף שלכם!
הלווו ?!

בקשר לכרכן ליאוסיסטיק..!!!

XD