שאלון קצר על לטאות

עמוד 1 מתוך 2
עקב דחיפה של בחור טוב [ :wink: ] אני אעביר לפה כמה שאלות קשות וקלות, ניראה מי יענה:

מהוא מין הלטאה היחיד ששומר על צאצאיו?
מהי השממית שמסוגלת להחליף את צבע עורה להתאמה לסביבה ?
מהן שתי הלטאות הארסיות היחידות בעולם? [דגש: לא מדובר על לטאות בעלי רוק בקטריאלי]
מה סוג הלטאות היחידות שלא ניכללות בקבוצת קשיחי הלשון [Scleroglassa]?
מהי לטאות האוקיינוס היחידה בעולם? ומהיכן היא?
כמה חדרים ישנם בלב הלטאה?
איך נוצרת לטאה בעלת שני זנבות ללא הקשר גנטי? [רמז: קריטת זנב]

הזוכה בעלת כול התשובות הנכונות יקבל את התואר "הזוכה בעל כול התשובות הנכונות". :wink:
אף תגובה?...זה פורום לטאות או פורום תולעות? איפה המיקצוענים? 😄
לטאות עם רוק מסוכן
דרקון קומודו ועוד איזה לטאה ששכחתי את שמה....אני זוכר רק שהיא בצבעים שחור צהוב...

הלטאה הצוללת באוקיינוס היא איגואנה מאיי הגאלפקוס

לגביי מספר החדרים שבלב......עד כמה שאני זוכר
חדר אחד בלבד

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

Ben-Kלטאות עם רוק מסוכן
דרקון קומודו ועוד איזה לטאה ששכחתי את שמה....אני זוכר רק שהיא בצבעים שחור צהוב...

חדר אחד בלבד
טעות,הוא דיבר על ארס,לא על רוק עם בקטריות למינהן וכדומה
הלטאות הארסיות הינן הגילה מונסטר והבידד ליזארד.gila monstar -beaded lizard
Ben-Kלטאות עם רוק מסוכן

חדר אחד בלבד
שמתי דגש שלא מדובר על בקטריות, מה שהרוק של דרקון הקומודו מכיל, תשובה לא נכונה.

הלטאה היא אכן האיגואנה הימית מאיי הגלפגוס

ובלב הלטאה יש יותר מחדר אחד.

2 תשובות לא נכונות.
omer356
Ben-Kלטאות עם רוק מסוכן

חדר אחד בלבד
טעות,הוא דיבר על ארס,לא על רוק עם בקטריות למינהן וכדומה
הלטאות הארסיות הינן הגילה מונסטר והבידד ליזארד.gila monstar -beaded lizard
כול הכבוד עומר! יופי של הפגנת ידע, רוצה לענות על השאר?
גילה מונסטר זה הלטאה ששכחתי......
היא גם לטאה יפה...

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

אם נאי לא טועה, בלב של לטאה יש 3 חדרים.
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
בקשר ללב, אני לא ממש זוכר משיעורי ביולוגיה איך הלב מתפקד, אבל ההגיון אומר שחדר אחד זה לא ממש הגיוני.
2 זה כבר יותר הגיוני.
עמית
Metazoaאם נאי לא טועה, בלב של לטאה יש 3 חדרים.
הצודקת היחידה.

😛
וואלה? טוב לדעת, מישהו יכול להסביר איך זה עובד?
עמית
~אלעד~עקב דחיפה של בחור טוב [ :wink: ] אני אעביר לפה כמה שאלות קשות וקלות, ניראה מי יענה:

מהוא מין הלטאה היחיד ששומר על צאצאיו? תלוי מה אתה מגדיר שמירה (כך לדוגמא תנינים)
מהי השממית שמסוגלת להחליף את צבע עורה להתאמה לסביבה ? (יש 3 סוגים של לטאות כאלו)
מהן שתי הלטאות הארסיות היחידות בעולם? [דגש: לא מדובר על לטאות בעלי רוק בקטריאלי] (כבר נאמר כמובן משפחת ההילודרמה )
מה סוג הלטאות היחידות שלא ניכללות בקבוצת קשיחי הלשון [Scleroglassa]? (אין לי מושג על מה אתה מדבר)
מהי לטאות האוקיינוס היחידה בעולם? ומהיכן היא?(גם פה אין לי מושג למה אתה מתכוון)
כמה חדרים ישנם בלב הלטאה?(3)
איך נוצרת לטאה בעלת שני זנבות ללא הקשר גנטי? [רמז: קריטת זנב] (ענית על זה...)

הזוכה בעלת כול התשובות הנכונות יקבל את התואר "הזוכה בעל כול התשובות הנכונות". :wink:
>-<>~~~~~~~~~~~if your not a member in snakes you crawl~~~~~~~~~~~<>-<
L&S
~אלעד~עקב דחיפה של בחור טוב [ :wink: ] אני אעביר לפה כמה שאלות קשות וקלות, ניראה מי יענה:

מהוא מין הלטאה היחיד ששומר על צאצאיו? תלוי מה אתה מגדיר שמירה (כך לדוגמא תנינים) -תנינים לא ניחשבים כלטאות, כך הוכחה: דרקון הקומודו הוא הלטאה הגדולה בעולם, והוא קטן מן תנין הנילוס המצוי, תשובה לא נכונה, מדובר במין של חומט אם אתה צריך רמז.מהי השממית שמסוגלת להחליף את צבע עורה להתאמה לסביבה ? (יש 3 סוגים של לטאות כאלו)- פרט? אני מודע רק לאחת.מהן שתי הלטאות הארסיות היחידות בעולם? [דגש: לא מדובר על לטאות בעלי רוק בקטריאלי] (כבר נאמר כמובן משפחת ההילודרמה )
מה סוג הלטאות היחידות שלא ניכללות בקבוצת קשיחי הלשון [Scleroglassa]? (אין לי מושג על מה אתה מדבר) - אז למה אתה עונה?...תשאיר ריק, העובדה שאתה לא יודע לא עוזרת בדבר..מהי לטאות האוקיינוס היחידה בעולם? ומהיכן היא?(גם פה אין לי מושג למה אתה מתכוון) וגם פה- זה לא מעניין שאתה לא יודע, פשוט תשאיר ריק..כמה חדרים ישנם בלב הלטאה?(3)
איך נוצרת לטאה בעלת שני זנבות ללא הקשר גנטי? [רמז: קריטת זנב] (ענית על זה...) -תסביר את התהליך אם אתה יודע... :?

לשאלה הראשונה=ויטטוס{גקו פס לבן}
לשאלה השנייה אם אני לא טועה זה הטוקאי גקו{גקו גקו}
.yonatan.Mלשאלה הראשונה=ויטטוס{גקו פס לבן}
אממ...לא ולא..אולי בקשר לטוקאי, אני לא שמעתי על דבר כזה שהטוקאי מחליפה צבעים בדומה לזיקית, אני מדבר על החלפה כללית של כול צבע העור להתאמה מושלמת, אם השממית הנ"ל תשב על עץ עם פסים בגוונים שונים היא תאמץ את הגוונים על עורה ואם תשב על דף היא תהפך כולה לבנה.
אם תסתכל במה שרשמת,הייתה מגלה שגקו gecko ,שממית.זה לא סוג של חומט skink
אלעד,
לא יודע למי בדיוק התכוונת אבל ויטטוס ללא ספק שומר על הצאצאים.
ההורים ממקמים את הצאצאים בניהם וכל הזמן דואגים להיות מהצדדים שלהם ומחפשים איומים בשטח.
אתר הבית של reptilez :
http://www.reptilez.co.il/index.asp
Zimerוואלה? טוב לדעת, מישהו יכול להסביר איך זה עובד?
רק עכשיו ראיתי את השאלה... בעקרון הלב עובד פחות או יותר אותו הדבר כמו אצלנו, רק שהדם עובר דרך חדר אחד גדול, במקום דרך שניים קטנים [אצלנו אותו חדר גדול מחולק לשניים קטנים יותר]. קיימת מחיצה המחלקת את החדר באופן חלקי, כדי למנוע ערבוב בין דם עני בחמצן לדם עשיר בחמצן, אבל החדר עדיין נחשב לחדר אחד בלבד.
מחזור הדם בשלושה חדרים הוא כזה: דם עני בחמצן מוזרם מהחדר דרך עורקי הריאה אל הריאות והעור, שם הוא עובר חימצון [העשרה בחמצן]. לאחר מכן הוא זורם לעלייה השמאלית, ובחזרה לחדר. מהחדר הוא זורם שוב לכל רחבי הגוף. לאחר מכן הדם [ש"התרוקן" ברחבי הגוף מהחמצן שקיבל מקודם בריאות וחזר להיות עני בחמצן] חוזר מרחבי הגוף דרך הורידים אל תוך העלייה הימנית, משם לחדר- וכל התהליך חוזר חלילה...
הדם בעצם עובר מחזור כפול: הדם מוזרם שוב דרך החדר לאחר שהוא מאבד לחץ בנימי הריאות והעור. דבר זה יוצר לחץ דם גבוה יותר. המחזור ה"ראשון" הוא מחזור העובר דרך הריאות, והמחזור ה"שני" עובר דרך שאר מערכות הגוף.

הלב של רוב הלטאות ובע"ח האמפיביים בנוי משתי עליות וחדר אחד. ככל שחיה גדולה ומבנה גופה מורכב יותר, לליבה יהיו יותר חדרים [כך, למשל, לכרישים יש 2 חדרים בלב, ללטאות ודו-חיים יש 3 חדרים, וליונקים יש 4- זוחלים מורכבים יותר מדגים ויונקים מורכבים יותר מזוחלים]. הסיבה לכך היא שבבע"ח גדולים ומורכבים יותר קיים צורך באספקה יעילה יותר של דם לכל איברי הגוף, ולכן על ליבם להיות מפותח יותר. ככל שמס' חדרי הלב רב יותר- כך היכולת להוביל יותר חמצן לתאים עולה. כמו כן מס' חדרים רב יותר מספק הפרדה טובה יותר בין דם מחומצן לדם עני בחמצן [למרות שאצל דו חיים, למשל, עדיין ייתכן ערבוב ברמה כלשהי בין דם מחומצן לדם עני בחמצן- אבל לא ייתכן ערבוב מוחלט]. מבחינה אבולוציונית העלייה במס' חדרי הלב משקפת את המעבר מ"דם קר" ל"דם חם".
בע"ח פשוטים יותר משתמשים בדיפוזיה לסירקולציה, ולכן הם לא צריכים לב מפותח.
בע"ח מסובכים וגדולים יותר לא יכולים לספק חומרי הזנה לכל התאים בגופם ע"י דיפוזיה בלבד, ולכן הם צריכים לב ומערכת כלי דם מסועפת, שתוכל להוביל דם לכל חלק וחלק בגוף החיה.

חשוב לציין שאצל קרוקודילים הלב מחולק ל-4 חדרים כמו אצלנו, ולא כמו אצל זוחלים אחרים.
וסתם פיסת מידע נחמדה: למרות שציפורים ובני אדם שניהם התפתחו מאבות רפטיליים שונים, והלבבות שלהם התפתחו בצורה עצמאית וללא קשר אבולוציוני אחד לשני- עדיין שניהם הגיעו, בסופו של דבר, ללב בעל 4 חדרים. מה שאומר שכנראה שאכן מדובר במבנה אופטימלי למדי ;).

זהו... כנראה יותר מידע ממה שציפית לקבל, אבל אני חושבת שתמיד עדיף יותר מדי מידע מאשר פחות מדי.
"I want to live like animals, careless and free...
I want to run through the jungle, the wind in my hair and the sand at my feet".
~אלעד~
אממ...לא ולא..אולי בקשר לטוקאי, אני לא שמעתי על דבר כזה שהטוקאי מחליפה צבעים בדומה לזיקית, אני מדבר על החלפה כללית של כול צבע העור להתאמה מושלמת, אם השממית הנ"ל תשב על עץ עם פסים בגוונים שונים היא תאמץ את הגוונים על עורה ואם תשב על דף היא תהפך כולה לבנה.
חצי ממיני הuroplatus משנים את צבעיהם בהתאם לצבע העץ שהם נמצאים עליו. חצי מהשאלות שלך הם כלליות,ויש עליהם יותר מתשובה אחת.