תיקנים אמריקאים

עמוד 1 מתוך 2
לאחרונה תפסתי כמה תיקנים אמריקאים (התיקן המצוי בארץ, החומים המגעילים האלה), בודדתי אותם למספר ימים ולאחר מכן האכלתי בהם לטאות גדולות יחסית (מזוקנים בוגרים, דרקוני מים וכו') והן פשוט מתות עליהם.
הייתרון הגדול שלהם הוא בעיקר הגודל כי על כל אחד כזה שהן אוכלות זה חוסך לי איזה 10 צרצרים.

אז עכשיו נשאלת סוף כל סוף השאלה, למה לא מגדלים כאלה להאכלה?
לא יכול להיות שהתשובה תהיה כי הם מגעילים, כי ברור שתיקני גולגולת/נצמדים וכו' לא יותר "מקסימים".

יש למישהוא רעיון?
אתר הבית של reptilez :
http://www.reptilez.co.il/index.asp
כי הם עפים?
לפחות יודעים לעוף
ד"א זה נראה לי גם לא חכם במיוחד להאכיל אותם בזה בגלל שיכולים להיות כל מני רעלים בגוף שלהם, אתה לא יודע מה הוא אכל, למרות הבידוד אני לא חושב שזה יעזור.
בדיוק אתמול קלטתי על הקיר תיקן אפריקאי שברח לי לפני כמה ימים אבל הרגתי אותו כי לא ידעתי איזה רעל הוא אכל בנתיים או אני לא יודע מה.
עמית
אם הבעיה היא לדעת מה עבר על התיקן-אפשר לתפוס כמה ולהרבות,ורק עם התיקנים שבקעו אצלך להאכיל.
אין לי מושג למה באמת לא מאכילים איתם,הם לא שונים בהרבה מהאפריקאים.
אני אבדוק את הנושא היום...
כעיקרון אני ניסיתי לגדל אותם והם הטילו לי שתי שקי ביצים אבל הם נורא נוראמסריחים וזה פשוט גועל נפש אז העפתי אותם הם לא תיקנים כל כך בריאים לעומת זאת ניצמדים ואפריקאים וכל השאר הם נולדו בריאים בלי מחלות אז ככה שאתה מאכיל בהם אז אין בעיה
anolisכעיקרון אני ניסיתי לגדל אותם והם הטילו לי שתי שקי ביצים אבל הם נורא נוראמסריחים וזה פשוט גועל נפש אז העפתי אותם הם לא תיקנים כל כך בריאים לעומת זאת ניצמדים ואפריקאים וכל השאר הם נולדו בריאים בלי מחלות אז ככה שאתה מאכיל בהם אז אין בעיה
קודם כל הם לא מטילים ביצים,דבר שני הם מסריחים באותה מידה כמו האפריקאים,תיקנים לא בריאים? כל התיקנים לא מזינים בגרוש,זה המזון הכי "פושט" שיש. ואם אתה תופס כמה תיקנים אמריקאים ומגדל אותם הרבה זמן והם התרבו אצלך,אני לא רואה סיבה לא להאכיל איתם.
הם מוציאים שקי ביצים ומדביקים אותם על תקרות מקומות חשוכים ולחים חוץ מזה זה תיקן יותר מסריח מאחרים ומניסיון איתם זה סתם באלאגן עם אתה רוצה תיקנים טובים וגדולים שיחסכו לך 10 צרצרים תרבה לוחשים גולגולת מת או ניצמדים
שטויות,תיקנים זה מזון הכי "פושט" שקיים.אני מעדיף להאכיל ב20 צרצרים מאשר ב10 תיקנים אם היו לי את הכמויות האלו.תיקנים זה דבר מסריח,שלא ישלו אתכם פה שיש לזה ריח "מיוחד" שמזכיר שדה פורח ועצי תפוחים. זה מסריח .
בוא ותגיד לי איזה בלאגן זה לגדל תיקנים אמריקאים? במה הם שונים מהאפריקאים בדיוק?
אתה בעצמך אמרת ריח וריח וגם ברחנים ומהירים מעופפים אפילו עם תשים ווזלין הם יברחו
אני לא מבין למה אתם אומרים שהאפריקאים מסריחים. אין להם כמעט ריח, אולי קצת שמתקרבים.
בכל אופן ערכו התזונתי של התיקן האפריקאי לא יורד מזה של הצרצר, ואף עולה עליו בכמה דברים- יש בו יותר בשר יחסית לשלד חיצוני ויש לו קיבה יותר גדולה מה שאומר שאפשר לעשות לו gut load בצורה יותר יעילה. אל תטעה אנשים עם מידע חסר בסיס.
מלאכיאני לא מבין למה אתם אומרים שהאפריקאים מסריחים. אין להם כמעט ריח, אולי קצת שמתקרבים.
בכל אופן ערכו התזונתי של התיקן האפריקאי לא יורד מזה של הצרצר, ואף עולה עליו בכמה דברים- יש בו יותר בשר יחסית לשלד חיצוני ויש לו קיבה יותר גדולה מה שאומר שאפשר לעשות לו gut load בצורה יותר יעילה. אל תטעה אנשים עם מידע חסר בסיס.
תיקן אמריקאי אינו מזין כמו צרצר.
בלי שום קשר לגט לוד או כל השטויות האלו. אני מדבר על נטו צרצר ונטו תיקן.
בארץ ובחו"ל מאכילים בכיף במקום צרצרים בתיקנים, אז ערכם התזונתי של שניהם כנראה דומים.
מלאכיבארץ ובחו"ל מאכילים בכיף במקום צרצרים בתיקנים, אז ערכם התזונתי של שניהם כנראה דומים.
הדיון לא היה על מה מאכילים בארץ או בחו"ל.ערכם התזונתי לא דומה-צרצר יותר מזין מתיקן. פעם אחרונה שאני רושם את זה.. אין הרבה טעם בשרשור שחוזר על עצמו.
באמת שאין על מה להתווכח, תעשה קצת בירורים ותבין שערכם התזונתי דומה מאוד.
מלאכיבאמת שאין על מה להתווכח, תעשה קצת בירורים ותבין שערכם התזונתי דומה מאוד.
עשיתי בירורים עם חבר.צרצר אכן מזין יותר מתיקן. אפילו האכלה מתונה בזחלים עדיפה על פני תיקנים.
על אפריקאים לא מצאתי מידע אבל דווקא על נצמדים כן:
http://doubleds.org/contactus.html
אתה יכול לראות פה שיש לנצמדים יותר חלבון, טיפה פחות לחות וכל השאר כמעט אותו דבר.
"האכלה מתונה בזחלים עדיפה על פני תיקנים" ?!?
זחלים זה המזון הגרוע ביותר שאפשר להאכיל בו, יש להם ערך תזונתי על הפנים והם יכולים לגרום לסתימת מעיים.
מלאכיעל אפריקאים לא מצאתי מידע אבל דווקא על נצמדים כן:
http://doubleds.org/contactus.html
אתה יכול לראות פה שיש לנצמדים יותר חלבון, טיפה פחות לחות וכל השאר כמעט אותו דבר.
"האכלה מתונה בזחלים עדיפה על פני תיקנים" ?!?
זחלים זה המזון הגרוע ביותר שאפשר להאכיל בו, יש להם ערך תזונתי על הפנים והם יכולים לגרום לסתימת מעיים.
נכון,זחלים מסוימים עדיפים בהרבה על פני תיקנים למינהם. אם אני לא טועה אז זחלי עגבנייה(תרגום ישיר מטומטו וורמס שמאכילים איתם בחו"ל) נחשבים למזון מעולה גם כן.
אין להם ערך תזונתי על הפנים,והם מעולים בתור מזון.
חשבתי שמודבר על זחלי קמח, כמובן שתולעי משי ותולעי קרן ( horn worm ), טובים כאוכל קבוע.
Horned worm נקראת גם tomato worm ו tobacco worm למיטב ידעתי.
הן ממש ענקיות!
לתולעי משי יש יותר אחוזי שומן מאשר לתולעי קמח קטנות אבל אחוזי חלבון גבוהים, ולא קשות לעיכול.
עמית
ZimerHorned worm נקראת גם tomato worm ו tobacco worm למיטב ידעתי.
הן ממש ענקיות!
לתולעי משי יש יותר אחוזי שומן מאשר לתולעי קמח קטנות אבל אחוזי חלבון גבוהים, ולא קשות לעיכול.
כי יש הבדל אחד זחל משי הופך לעש וזחל קמח הופך לחיפושית אצל זחלי פרפרים ועשים יש אחוזי חלבון מאוד מאוד גבוהים מכיןן שהזחלים של כל הפרפרים עסוקים כל היום בהאכילה והיתנשלות וקח למשל זחלי טוואי משי עם כבר אתה מדבר עליהים הם כל היום אוכלים אוכלים ואוכלים ומיתנשלים 5 פעמים ואז מחפשים מקום להיתגלם זחלי קמח מיתנשלים יותר מחמש פעמים