מזון יבש- שאלה... חשוב!

עמוד 1 מתוך 3
אחי זה בכללי אמור להיות מזון בסיסי רגיל כמו שכלב אוכל בונזו......אני לעומת זאת מעדיף מזון חי כי זה הרבה פחות מעובד ויותר טבעי.וברוב הפעמים גם יותר בריא.על איזו לטאה חשבת?....מה בעייתי במזון?...
אולי לאיגואנות.....אבל לחרדונים רשום שהוא מספק הכל
אני חשבתי על לאופרד, או על חרדון מזוקן.
וקצת בעייתי לגדל מזון, בעיקר לחרדון מזוקן שצורך המון המון המון חרקים..
ומלאכי אתה בטוח? כי דבר ראשון במודעה רשום שזה ץחליף לחרקים,וגם זה לא רק לאיגואנות.
זה גם לחרדונים וצבים... צריך תשובה 100%
אני לא סומך על האוכל הזה.....הכי טוב מזון חי.....אחי לחרדון זה לא בעיה...שיטה קלה:קנה 400 תיקנים זרוק בכלי כתר תוך כמה זמן יהיו לך כמויות עצומות...לא תצתרך לקנות יותר...כמובן שעדיף שתקנה חרקי האכלה חודש חודשיים לפני
אה לא ראיתי גם את הזה לחרדונים. בכל אופן זה לא יותר מתוסף, עדיין יש צורך לסלט ולאוכל חי.
וכמה עולים 400 תיקנים? אגב לאופרד בייבי יכול לאכול תיקן? (לא קצת גדול עליו?)
לי יש בייבי וכרגע הוא אכל 2 צרצרים קטנים (הם בוגרים הצרצרים, אבל קטנים יחיסת)
אוכל אותם בכיף.
עמית
תשמע, הנימפות של התיקנים בגודל של שמינית צפורן של זרת בערך.
חחח אפילו פחות הם ממש קטנים.
אבל גוקים יותר רכים מצרצרים עושה רושם
עמית
אני לא מבין למה להציע לו לקנות 400 תיקנים?!..
ללאופרד\חרדון תצטרך גרעין ריבוי של תיקנים\צרצרים\ותולעי קמח..
ועזוב תאוכל הייבש.. חודש,חודשיים לפני הקנייה תתחיל את הריבוי אם תהייה
אצלך תזונה מגוונת לא תצטרך את כל המאכלים היבשים האלה שכן לא הכי מומלצים תמיד האוכל החי הכוונה צרצרים\תיקנים תולעים וכו'...
אם זה לאופרד\חרדון בייבי אז לתזונה מגוונת תתחיל עכשיו גרעין ריבוי של 100 צר'
100 תיקנים (האפריקאים די מסריחים אבל מתרבים די טוב)
ו100 תולעי קמח את כל חרקי האכלה שים כמובן בנפרד כל קבוצה בכופסאת כתר גדולה
ואם אתה רוצה ריבוי בתולעי קמח עלייך להפריד לכופסאות פילים או לזר החצי מהכופסא
שכמובן חצי ממנה ממולא בסובין בחצי השני יהיה כבול לח כך שתזרז את התהליך להגלמה
ושהופכות הולעים לחיפושיות תפריד וכבר אתה תעודכן כבר מה לעשות בשבלים האלה
בחרקים באחרים צרצרים יש לשים כלי עם כבול לח ושם יטילו הנקות את ביצהם..
ותיקנים אתה לא צריך כלכך להתאמץ..!
ממליץ לך לקרוא מאמארים על חרקי האכלה
בהצלחה,
אתה כנראה לא מבין כמה חרדון אוכל. ביום הוא אמור לאכול משהוא כמו 60-30 תיקנים/צרצרים.
המזון היבש הוא אחלה תוסף שכן הוא מגיל ויטמינים והוא אוכל בפני עצמו.
אני מתאר לעצמי שהוא קונה בייבי אז הוא צריך לגדל תולעי קמח קטנים ולא גדולים, וגם ככה החרדונים לא אמורים לאכול יותר מ-10+ תולעי קמח בשבוע שכן לחרדונים קשה לעכל אותם וכמות גדולה מידי לחרדון בייבי יכולה לגרום בכלות לחסימת מעיים.
תקנה 100 תולעי קמח קטנים, שים אותם בקופסא עם מצע סובין בעומק של 5 ס"מ, שים ירקות/פירות פעם ביומיים שלושה וזהו.
ב30\60 חרקים אתה מאכיל גדוד של מזוקנים.
מזוקן לא אמור לאכול יותר מ15-20 גג חרקים וסלט.
ובבגרות התזונה שלהם בנויה מ70 אחוז מזון צמחי,כך שאין צורך בבגרות להאכיל יותר מפעם-פעמיים בשבוע בחרקים.
מלאכיאתה כנראה לא מבין כמה חרדון אוכל. ביום הוא אמור לאכול משהוא כמו 60-30 תיקנים/צרצרים.המזון היבש הוא אחלה תוסף שכן הוא מגיל ויטמינים והוא אוכל בפני עצמו.
אני מתאר לעצמי שהוא קונה בייבי אז הוא צריך לגדל תולעי קמח קטנים ולא גדולים, וגם ככה החרדונים לא אמורים לאכול יותר מ-10+ תולעי קמח בשבוע שכן לחרדונים קשה לעכל אותם וכמות גדולה מידי לחרדון בייבי יכולה לגרום בכלות לחסימת מעיים.
תקנה 100 תולעי קמח קטנים, שים אותם בקופסא עם מצע סובין בעומק של 5 ס"מ, שים ירקות/פירות פעם ביומיים שלושה וזהו.
אם אתה מאכיל ככה את החרדון שלך אתה באמת תגרום לו לחסימת מעיים ועוד אתה ממליץ על
משהו שאתה לא יודע אם הוא טוב או לא ?!.. 🙄
טוב, ננסה לעשות קצת סדר...

1. אני בעל המודעה שפירסמת.

2. לפי המומחים של אקזוטרה, מזון החרדונים (וכנ"ל לגבי מזון האיגואנות והצבים) הינו מזון מושלם ואין שום צורך לתסף את המזון הזה בכלום! אפילו לא סידן כי הוא כבר במזון.

3. גם לי זה נשמע מוזר אבל זאת חברה רצינית ביותר ואני חותם עם 10 אצבעות על מה שהם אומרים.

4. לטענתם, בעוד מספר שנים המזון הזה ישתלת על התעשיה ולא יגדלו כמעט בכלל מזון חי. לטענתם, גידול של חרקים ללטאות בעוד מספר שנים ראה לנו בערך כמו גידול ארנבות להאכיל כלב 😲

5. אותה תגובה הייתה בזמנו גם לכופתיות לתוכים, היום כל המומחים ובתי הגידול המובילים בעולם מזינים בכופתיות.

לגידול החרקים יש אין סוף חסרונות (מחסור תמידי, רעש,ריח,עלות גבוהה, בעיה מה לעשות איתם ביציאה לחופשה) לעומת ההאכלה במזון מוכן שהוא קל לקניה, שמירה ומאוד זול (35 ש"ח לתזונה לחודשיים!!!).

מאחר והתזונה בין חרדון צעיר לבוגר היא שונה לחלוטין, יש שוני גם במזונות ויש לקנות מזון לחרדונים צעירים לחרדונים צעירים וכנ"ל לבוגרים.

ללא ספק, הבעיה המרכזית במזון הזה(כמו בכופתיות לתוכים) היא חוסר הרצון של החיה לאכול את האוכל (פשוט כי היא לא מזהה את זה כמזון).
צריך להרגיל את החרדונים מגיל צעיר למזון הזה ואז פתרת את הבעיה הזאת, אצלי הם מורגלים וטורפים אותו בכמויות.

דרך אגב, מומחי אקזוטרה ממליצים להאכיל את החרדונים בכמה חרקים חיי פעם בשבוע בכדי שלחרדון תהיה פעילות גופנית (ולא כתוסף משלים).
אתר הבית של reptilez :
http://www.reptilez.co.il/index.asp
אני לא פוסל מה שאמרת אבל הרי לאקזוטרה יש אינטרס ברור להגיד מה שהם אמרו.
הם ביצעו מחקרים? יש תוצאות?

נ.ב
שלא יהיה ספק אני גם תופס מאקזוטרה חברה שמבינה
עמית
תקרא כאן, http://www.exo-terra.com/en/products/pellet_foods_agama.php
הם טוענים שיש מחקרים, אפשר אולי לפנות אליהם ולבקש תיעוד מדעי למזון הזה.
בכל מקרה, אני בטוח שחברה גדולה ורצינית כמו HAGEN (היצרנים של אקזוטרה) יסתכנו בכתיבת המשפט הבא ללא הוכחות:

The diet provides a complete and balanced diet for agama species and other omnivorous reptiles
אתר הבית של reptilez :
http://www.reptilez.co.il/index.asp