שרף עין גדי

עמוד 1 מתוך 2
אפשר קצת פרטים על הנחש?
הבנתי שהוא הנחש הארסי ביותר בארץ ואין נוגדן לארס שלו. לפי השם אני מבין שתפוצתו היא באזור ים המלח-עין גדי.
מה יש לכם להוסיף לי על הנחש?
שחור, ניבי הארס שלו בולטים הצידה ולכן אפשר לחטוף הכשה גם כשפיו עושה רושם סגור.
"הבנתי שהוא הנחש הארסי ביותר בארץ ואין נוגדן לארס שלו."

ראשית איני יודע מה הכוונה בנחש הארסי ביותר - האם מדובר בכמות הארס המוזרקת בהכשה ממוצעת אחת? או בריכוזו של הארס, הרכבו וכו.. וכו..
נכון הוא ששרף עין גדי (התגלה והוגדר ע"י פרופ' היינריך מנדלסון ז"ל) יכול להכיש בפה סגור בגלל שיניים פרימיטיביות יחסית הגולשות מצידי השפתיים (גם ההכשה לצרכי מזון נעשית בד"כ באמצעות שן אחת.

זה שאין נוגדן לארס שלו -
ראשית רק לצפע יש נוגדן (וגם הוא על בסיס של סרום מדולל) וזאת משיקולי סיכון וכדאיות.
אין ממש בעיה להפיק נסיוב לארס של כל נחש (תהליך ההפקה בד"כ דומה) אבל נשאלת השאלה האם כלכלי להפיק (או לרכוש) נסיובים אלה כאשר רמת הסיכון בד"כ בהכשות של נחשים ישראלים אינה גבוהה במיוחד ויכולה להיות מטופלת באמצעים אחרים יותר זמינים ויותר זולים (זה לא שיש כאן תפוצה משוגעת של נחשים שכל הכשה שלהם זה מוות כמעט וודאי).
מתן מגוסאם אני מוכש מנחש זה אני מת ואין דרך חזרה?
אתה לא מת, אם אתה מגיע בזמן לבית חולים

בגלל שאין נסיוב לנחש הזה
אז יעשו לך טיפול אחר יותר מסובך וארוך.....שכולל העברה של כל הדם שלך באיזה מכשיר(סינון הדם) ותוך כדיי תקבל הרבה אנטיביוטיקה בכמויות לא רעות..

הקטע הוא שנגיד ויש נסיוב אז אתה מחלים גג תוך כמה ימים עד שבוע......או יותר

ואם אין נסיוב אז אתה יכול להיות מפוחלץ חודש בבית חולים ואף יותר....

החזקת נסיוב נגד נחש בארץ מתבצעת לפי סטטיסטיקת הכשות בשנה
הנסיובים היחידים שכן מחזיקים בארץ הם נגד צפע שנפוץ ברוב הארץ ורוב ההכשות הם של צפע בדרך כלל
והנחש השני שהסטטיסטיקת הכשות שלו היא גם גבוה הוא האפעה שיותר פועל באזור הדרום

צפע ארצישראלי (Vipera palaestinae)
😈 😈
אפעה מגוון (Echis coloratus) 😈 😈

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

אני משער שיש נסיובים במרכזי מחקר בארץ לא? ב"נסיובים" אני מדבר על מינים אחרים מהצפע הארצישראלי ומהאפעה...?
במקומות שמיתעסקים בנחשים ארסיים מהארץ הרבה הסכויים לחטוף הכשה לא נעימה הם גבוהים יותר ולכן צריך נסיוב זמין לא?
לא ידוע לי על נסיובים שמוחזקים במקומות אחרים שהם לא בתי חולים

אבל מקומות שמתעסקים עם נחשים ארסיים שהנסיוב שלהם לא זמין בדרך כלל
מנתחים את הנחש להוצאת בלוטות הארס, כדיי שלא יהיה סיכון גבוהה למטפל או משהו

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

כן יש אפשרות לרכוש נסיובים למטרות רפואיות, זה לא זול ונמצא במרפאות וטרינריות, מכונים לזוחלים וכן הלאה.
"נסיוב" בדרך כלל הוא חומר המופק בסוסים לאחר שהזריקו להם ארס. המערכת החיסונית של הסוס מפתחת אנטיגנים שמנטרלים את הרעל. לוקחים את החומר הזה והוא אפקטיבית מנטרל את הארס כשהוא מוזרק לגוף האדם.

יש סוסים שמגודלים למטרות אלה בלבד.

הטיפול באדם שהוכש ללא נסיוב מורכב מתרופות המחזקות את מערכות הגוף(כגון סטרואידים למיניהם), אנטיביוטיקה אם יש חשש לפגיעה ברקמות וכו'.
ממש מסוכן אם אתה באיזה טיול ורכב לא נייד להגיע לשם, אז יהיו השלכות רציניות על הכשה במצב כזה

למרות שלימטב ידיעתי זה נחש נדיר יחסית
הוא לא נדיר מספיק בשביל להיתעלם ממנו.
הסיבה העיקרית שביגללה לא מפותח נסיוב נגד הארס של השרף עין גדי היא ככול הניראה:
אזור מחייה מצומצם -> פחות סיכויים לקבל הכשה -> פחות צריכה לנסיוב.
~אלעד~הוא לא נדיר מספיק בשביל להיתעלם ממנו.
הסיבה העיקרית שביגללה לא מפותח נסיוב נגד הארס של השרף עין גדי היא ככול הניראה:
אזור מחייה מצומצם -> פחות סיכויים לקבל הכשה -> פחות צריכה לנסיוב.
הייתי שמח אם היית מציין על מה אתה מבסס את זה. עד כמה שאני מכיר יצירת נסיוב הינה דבר מורכב ולא תמיד ניתן לזקק נסיוב מכול סוגי הארס בצורה יעילה.
יש סיכוי טוב שפשוט לא מצאו דרך לעשות זאת עדיין, לא בגלל שאין צורך כך.
אם אתה יודע בוודאות שזה בגלל הסיבה שציינת אשמח אם תוכל להפנות אותי למקור עליו ביססת את טענתך... אני ממש לא אוטומטית אומר שאתה טועה, אני באמת רוצה לראות אם זו הסיבה.
תודה על התשובות.

אני לא מבין למה לא משתלם ליצור נסיוב נגד הכשה של שרף עין גדי? האם כסף יותר חשוב מחיים של בן אדם?
בעצם אם מישהו מוכש על ידי הנחש הזה אין לו סיכוי גדול לשרוד.
אזור מדבר יהודה הוא אזור קשה להגיע אליו עם רכב ואם האדם המוכש הוכש באמצע טרק ורחוק מכל כביש? עד שמפנים אותו לבית חולים הקרוב שזה סורוקה בבאר שבע או אחד מתבי החולים של ירושלים הוא כבר יכול לשבת עם מלאכים על הברזלים למעלה.
אישית אני לא מאמין שהסיבה שלא הפיקו נסיוב קשורה למניעים כלכליים בקטע הזה.
Ben-K
מתן מגוסאם אני מוכש מנחש זה אני מת ואין דרך חזרה?
אתה לא מת, אם אתה מגיע בזמן לבית חולים

בגלל שאין נסיוב לנחש הזה
אז יעשו לך טיפול אחר יותר מסובך וארוך.....שכולל העברה של כל הדם שלך באיזה מכשיר(סינון הדם) ותוך כדיי תקבל הרבה אנטיביוטיקה בכמויות לא רעות..

הקטע הוא שנגיד ויש נסיוב אז אתה מחלים גג תוך כמה ימים עד שבוע......או יותר

ואם אין נסיוב אז אתה יכול להיות מפוחלץ חודש בבית חולים ואף יותר....

החזקת נסיוב נגד נחש בארץ מתבצעת לפי סטטיסטיקת הכשות בשנה
הנסיובים היחידים שכן מחזיקים בארץ הם נגד צפע שנפוץ ברוב הארץ ורוב ההכשות הם של צפע בדרך כלל
והנחש השני שהסטטיסטיקת הכשות שלו היא גם גבוה הוא האפעה שיותר פועל באזור הדרום

צפע ארצישראלי (Vipera palaestinae)
😈 😈
אפעה מגוון (Echis coloratus) 😈 😈
לא נעים ביכלל....
למה לא עושים ניסיבים לכל הנחשים הארסיים אם זה לא כזה בעיה?
תקרא את המשך השרשור ותבין
המניעים כלכליים וטהורים לחלוטין . איני חושב שאי אפשר להפיק נסיוב במכון הרעלים בצרפת או בברזיל ובטח בארצות הברית לכל נחש ארסי בארץ אבל על נושאי תעוקה תקציבית בסל הבריאות שמעת? אז זו הסיבה שגם נסיוב לצפע קונים במשורה.
womaהמניעים כלכליים וטהורים לחלוטין . איני חושב שאי אפשר להפיק נסיוב במכון הרעלים בצרפת או בברזיל ובטח בארצות הברית לכל נחש ארסי בארץ אבל על נושאי תעוקה תקציבית בסל הבריאות שמעת? אז זו הסיבה שגם נסיוב לצפע קונים במשורה.
יש -הרבה- נחשים שאין לארס שלהם נסיוב, ולא לכול רעלן אפשר להפיק נסיוב באותה שיטה- דרושים מחקרים ולא הכול כבר יודעים.
לא מתכוון לקבוע משהו על בסיס אמרה שכזו.
מי שמוכש על ידי שרף עין גדי הזה איך מטפלים בו?
סטרואידים והורמונים שסותרים את פעולת הארס על ידי גיבוי וחיזוק מערכות הגוף כך שהנזק אומנם קורה, אבל בעזרת מערכות הנשמה ותרופות הגוף מתמודד עם זה עד שהשפעת הארס עוברת.