שם עברי:ארה אדומת גחון
שם אנגלי:Red-Bellied Macaw
שם לטיני:Ara Manilata
תיאור:הצבע הכללי הוא גוון ירוק;בבטן,בגב ובסוככות הזנב העליונות צבועים בצבע ירוק זית;הלחיים והמצח בצבע כחול-ירוק;החזה העליון הסנטר והגרון באפור אבל לכל נוצה יש קצה ירוק;הבטן התחתונה-חום-אדום;נוצות התעופה כחולות עם קצה ירוק;סוככות הכנפיים התחתונות בצבע צהוב-ירוק;סוככות הזנב התחתונות בצבע כחול ירוק וחלקו התחתון של הזנב בצבע צהוב-זית;המקור שחור;הלחיים החשופות בצבע צהבה;העיניים בצבע חום ככה; קצה המקור של הצעירים בהיר והחום אדום על הבטן אינו בולט כלך-כך; אורך: 48 ס''מ.
מוצא:לאורך הרי האנדים ובצד הדרום מזרחי של ונצואלה,מערב קולומביה,מזרח פרו ובצפון הבוליביאני.
איזור מחייה:מטעי דקלים,בעיקר ליד ביצות ומקורות מים,ולעיתים במקומות מיושבים ובמטעים עד גובה 1,640.42 רגל (500 מטרים
).
תזונה:תערובת זרעי חמנייה,סוגי דוחן שונים,פירות יער מיובשים, אצטרובלים
מגוון פירות וכופתיות לתוכים גדולים-בינוניים.
חברתיות:חיים בקבוצות מפריטים בודדים ועד מאות מחוץ לעונות הרבייה אך בעונת הרבייה חיים בזוגות.גודל הלהקה תלוי בכמות המזון הזמין.הלהקות ניזונות בשעות הבוקר,ושבות לאזורי הקינות בשעות אחה''צ.מבהלך היום כמעט ולא ניתן לראותם בין עלי הדקלים ומכוון שהם מאוד זהירים.נמצאים לפעמים עם אמזונה כתומת כנף וארה סוורה.בשעת התעופה צועקים צעקות חזקות ,תעופתם מהירה.
אופי:מדובר בתוכי רועש,די ביישן וחשדן בהתחלה ,אך נותן אמון בבעליו במידה בהוא מטפל בו נכון כמובן.צריך לספק לו ענפים טריים מכוון שהוא מאוד אוהב ללעוס
רבייה:הרבייה קשה מעט.הם מעדיפית כלוב חשוך מעט עם תא הטלה בגודל 22X60 22X עם כניסה בקוטר של 8 ס''מ
חשוב לדעת:הארה מנילטה נוטת למות בשבי ללא סיבה שכרגע יודעים עליה
שם אנגלי:Red-Bellied Macaw
שם לטיני:Ara Manilata
תיאור:הצבע הכללי הוא גוון ירוק;בבטן,בגב ובסוככות הזנב העליונות צבועים בצבע ירוק זית;הלחיים והמצח בצבע כחול-ירוק;החזה העליון הסנטר והגרון באפור אבל לכל נוצה יש קצה ירוק;הבטן התחתונה-חום-אדום;נוצות התעופה כחולות עם קצה ירוק;סוככות הכנפיים התחתונות בצבע צהוב-ירוק;סוככות הזנב התחתונות בצבע כחול ירוק וחלקו התחתון של הזנב בצבע צהוב-זית;המקור שחור;הלחיים החשופות בצבע צהבה;העיניים בצבע חום ככה; קצה המקור של הצעירים בהיר והחום אדום על הבטן אינו בולט כלך-כך; אורך: 48 ס''מ.
מוצא:לאורך הרי האנדים ובצד הדרום מזרחי של ונצואלה,מערב קולומביה,מזרח פרו ובצפון הבוליביאני.
איזור מחייה:מטעי דקלים,בעיקר ליד ביצות ומקורות מים,ולעיתים במקומות מיושבים ובמטעים עד גובה 1,640.42 רגל (500 מטרים
).
תזונה:תערובת זרעי חמנייה,סוגי דוחן שונים,פירות יער מיובשים, אצטרובלים
מגוון פירות וכופתיות לתוכים גדולים-בינוניים.
חברתיות:חיים בקבוצות מפריטים בודדים ועד מאות מחוץ לעונות הרבייה אך בעונת הרבייה חיים בזוגות.גודל הלהקה תלוי בכמות המזון הזמין.הלהקות ניזונות בשעות הבוקר,ושבות לאזורי הקינות בשעות אחה''צ.מבהלך היום כמעט ולא ניתן לראותם בין עלי הדקלים ומכוון שהם מאוד זהירים.נמצאים לפעמים עם אמזונה כתומת כנף וארה סוורה.בשעת התעופה צועקים צעקות חזקות ,תעופתם מהירה.
אופי:מדובר בתוכי רועש,די ביישן וחשדן בהתחלה ,אך נותן אמון בבעליו במידה בהוא מטפל בו נכון כמובן.צריך לספק לו ענפים טריים מכוון שהוא מאוד אוהב ללעוס
רבייה:הרבייה קשה מעט.הם מעדיפית כלוב חשוך מעט עם תא הטלה בגודל 22X60 22X עם כניסה בקוטר של 8 ס''מ
חשוב לדעת:הארה מנילטה נוטת למות בשבי ללא סיבה שכרגע יודעים עליה














