יש לי בעיה עם הכבל חימום

המתכדר צריך להגיע השבוע ועדיין לא התארגנתי עם הכבל... :(

הכבל מגיע ל36 מעלות בערך, והטמפרטורה באזור החם צריכה להיות 29-32... זה לא משנה באיזה צורה אני אסדר אותו, הנחש בכל זאת יוכל להיות במגע עם האזור שהכבל נמצא מתחתו... והוא יכול להיכוות, לא?

מה עושים?....
כול עוד את מניחה את הכאבל מתחת לרצפת הטרריום לא יקרה כלום, 36 מעלות זו טמפ' הגוף של בן אדם, עד כמה שראיתי נחשים לא נכווים כשאנחנו נוגעים בהם :wink:
צריך טמפ' חמה בהרבה.
מה שאני עשיתי זה הנחתי את הכאבל, עליו הנחתי מגבת מקופלת ועל זה הנחתי חצי טרריום.
זה בודד מעט וכך העביר פחות חום.
אגב, 36 מעלות בצד החם זה לא נורא, מכיוון שהנחש מתקרב עד כמה שהוא צריך ואז חוזר לצד הקר- יש לו אופציה לזוז.
אסור שכול הטרריום כולו יהיה בטמפ' כזו, אבל כול עוד יש לאן לסגת זה ממש לא נורא :D
ואואואואוו STOP עצור חדל קשקשת.
אורן מה הקשר לגוף האדם??? לא הבנתי את הקשר בכלל.
קודם כל שאלה: הכבל סתם ככה מונח בטרריום? חשוף?
א' הכבל צריך ליהיות מתחת לטרריום, או במקרה של טרריום עץ בפנים עם משהו שיבדוד את הנחש מלגעת בו.
האיזור החם למתכדר לא צריך ליהיות מעל ל 29-30 מעל' בכלל הברקרים ממליצים על 28.2(אני נותן 29.3). 36 זה מוגזם, הנחש פשוט לא ירצה לשהות שם.
לשים מגבת כמו שאורן אמר זה יבודד ויפזר את החום בצורה שווה.

איתמר.
לאלבום שלי --------->
הוא מתחת לטרריום, לא בפנים.

ה36 נמדד בתוך הטרריום...בצמוד לכבל. אין לי מושג מהי הטמפרטורה בכבל עצמו...

בכל אופן, אני אקח את העצה של המגבת... תודה (:
האם יש מצע בכלוב? את יכולה לשים עיתונים/מגבת בין הכבל לטרריום.
הטמפ' של הכבל עצמו לא חשובה.
לאלבום שלי --------->
יש מצע, אספן.

כנראה שאני אשים מגבת, לא חשבתי על זה קודם :)
Tectorואואואואוו STOP עצור חדל קשקשת.
אורן מה הקשר לגוף האדם??? לא הבנתי את הקשר בכלל.
קודם כל שאלה: הכבל סתם ככה מונח בטרריום? חשוף?
א' הכבל צריך ליהיות מתחת לטרריום, או במקרה של טרריום עץ בפנים עם משהו שיבדוד את הנחש מלגעת בו.
האיזור החם למתכדר לא צריך ליהיות מעל ל 29-30 מעל' בכלל הברקרים ממליצים על 28.2(אני נותן 29.3). 36 זה מוגזם, הנחש פשוט לא ירצה לשהות שם.
לשים מגבת כמו שאורן אמר זה יבודד ויפזר את החום בצורה שווה.

איתמר.
חום הגוף שלך הוא 36 מעלות, נשאל אם זו טמפרטורה שיכולה לגרום לכוויה- והתשובה היא מן הסתם לא.

שאתה יוצר צד חם אתה יוצר באופן בלתי נמנע איזורים עם טמפרטורה לא אחידה, בטבע אין לנחש צד חם עם טמפרטורה מדוייקת, הוא מגיע למקומות חמים יותר או פחות, נשאר שם כמה שהוא צריך ואז חוזר למסתור.
לשמור על טמפרטורה מדוייקת 24 שעות זה די לא אפשרי, יהיו סטיות, כול עוד יש גם צד קר ולאן לסגת זה ממש לא איום ונורא שבשיא החום בצהריים הטמפ' תהיה גבוהה ב2-3 מעלות. לא אידיאלי אבל לפעמים בלתי נמנע.(ואני לא מדבר על תנאים שאפשר להשיג רק עם מדגרה, גם זה לא ריאלי כמשהו להשוות אליו)

בכול מקרה נאמר מפורשות שאין סיבה שהכאבל יהיה בתוך הטרריום, גם דרך אספן אפשר להחפר וכאבל עלול להגיע לטמפ' קיצוניות בהרבה, בייחוד אם הוא מתקצר.
רק תדאגי שלא יהיה מצב שהוא יוכל להגיע לכבל.
בהצלחה :D