תזונה של נחשים

והבטחות מקיימים:

"ד"ר שלום רב.

רציתי לשאול ברשותך בעניין תזונה של נחשים. האם ישנו הבדל מהותי בין תזונה של נחש האוכל פרטים בוגרים לבין נחש שאוכל ולדות בכמות גדולה יותר?

מבחינה הגיונית, בולדות יש פחות סידן, האם אין זה כך שכמות מסויימת של ולדות כבר תשתווה לזו של עכבר בוגר?

במידה וישנו הבדל, הייתי רוצה לדעת היכן נעוץ הבדל זה, והאם הוא מהווה הבדל מהותי שישפיע על איכות או תוחלת חייו של הנחש הניזון?

תודה מראש,

אורן"

תשובתו של ד"ר מאורר:

"שלום אורן
דעתי על נושא זה היא:
לא ידוע לי על מחקר של חוקר או אוניברסיטה שבדקו נושא זה כיון שמעשית, אין צורך:
כל עוד נצמדים לתזונה טבעית ככל שאפשר- הדברים יעבדו לטובתנו:
לנחש צעיר- להאכיל בולדות
כשנחש מגיע לגודל שבו הוא יכול לאכול עכברים צעירים- עולים כיתה
ואח"כ עוברים לעכברים בוגרים ושם נשארים.
כמו בטבע- בטבע אין מישהו שיספק לנחש כמויות עצומות של ולדות- אלא מכרסם בוגר- מדי פעם.
בברכה
דר' עמיר"

------------------------------------------------------------------------

אין תשובה חד משמעית, נסכים שלא להסכים. גם ככה כולנו מאכילים בפרטים בוגרים ברגע שרק אפשר.
חחח.....
אורן זה לא ממש ענה על השאלה שעולתה פה בזמנו, אבל תודה על הטירחה בכול מיקרה.
אני רשמתי שאין תשובה חד משמעית, תקראו את הסיכום.
הבטחתי, קיימתי.

פעם הבאה אני אדע לא אשקיע אנרגיה אם אני מקבל תגובות כאלה.
א. לא קיבלת תשובה לשאלה שלך.
לכן התגובה המזלזלת, אך הזילזול הוא לא כלפיך אלא כלפי העונה המוכשר שהאיר את
עינינו.

ב. אתה לא קצת מגזים? כמה אנרגיה דורש ממך כתיבה של מייל אחי?

http://www.kef-hayot.co.il
החיות שלנו, הכיף שלכם!
eL!YaHuתגידו תודה וזהו מה אתם עושים דאווינים
רוצה להגיד תודה, תגיד תודה.
תשאיר לי להחליט מה אני רוצה לעשות.

החיות שלנו, הכיף שלכם!
מסכים עם רועי בנושא, אורן תודה על הטירחה אבל כמו שרועי ציין-התשובה לא פתרה דבר ולא חצי דבר, הד"ר אמר לנו את מה שכבר כולנו ידענו.
אולי תשימו לנו איזה לינק ככה לשרשור המקורי
שנבין על מה אתם מדברים פה.....

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

~אלעד~מסכים עם רועי בנושא, אורן תודה על הטירחה אבל כמו שרועי ציין-התשובה לא פתרה דבר ולא חצי דבר, הד"ר אמר לנו את מה שכבר כולנו ידענו.
לי ממש אין אחריות על מה שהוא יכול או לא יכול לענות עליו, זה ממש לא משנה מה התשובה שלו הייתה, ישבתי, התכתבתי.
לא רוצים לאמר תודה, אל תגידו, אבל את ההערות החסרות טאקט לפחות תשמרו לעצמכם.
אף אחד לא תקף אותך על פירסום התשובה אלא על התשובה עצמה שלא אתה כתבת.
כשמפרסמים הודעה יש תגובות לכאן ולכאן, לא טוב לך תכתוב למגרה, שם תמצא יותר "טאקט".

החיות שלנו, הכיף שלכם!
אורן בחיית תפסיק עם האגרסיביות, לא אתה נתת את התשובה נכון? אז אנחנו אפילו לא מגיבים לגבייך! אנו מגיבים להודעתו של ד"ר מאורר, ואני ממש לא מבין למה אתה תוקף כול מה שזז לא מרעיף עלייך ברכות, אתה שאלת, הוא נתן תשובה, קודם כול תודה על הטירחה, אבל התשובה הזאת לא פתרה ולא עזרה, מה עוד אתה רוצה שאני אגיד?...
אתה יודע מה? צודקים, לרהיטים אכן יש תרבות דיון טובה יותר.
אני מבקש בלי עלבונות אישיים. (העלבון הבא יזכה אותך ב TIME OUT)
כל אחד זכאי לדעתו וכמו שכבר ציינתי, אם אתה לא יכול לקבל דעה שונה משלך אז עדיף שלא תכתוב אותה ברבים.

החיות שלנו, הכיף שלכם!
אורן אני מיתחנן, בבקשה, תפסיק לרדת על "תרבות הדיון" שלנו [זאת כבר הפעם השלישית] רק ביגלל שאנחנו לא מסכימים עם הנאמר, מה לעשות-זה דיון, אם תסכים לזה או לא זה כבר דבר אחר-עוד דיון, אז בבקשה, דיי עם היציאות האלה אחי, אין לי כוונה ליפגוע בך בכול צורה ותשים לב שאני מנסח א ההודעות שלי בצורה הכי פחות פוגעל שאפשר אבל בחיית....כמה אפשר?
טוב ננעל
מנהלים ראשיים לא לפתוח

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

הנושא נעול, לא ניתן להגיב.