דרוש תרגום לדף גידול של שוגר גליידר - כנסו~!

עמוד 1 מתוך 2

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

שוגר גלידר-חיה יפה ומעניינת חח יצא לי לטפל בהם בפינה הם ממש חמודים
taltשוגר גלידר-חיה יפה ומעניינת חח יצא לי לטפל בהם בפינה הם ממש חמודים
תודה ששיתפת אותנו.
talt, בכל מצב שלא יהיה לך מה להגיד אתה בכל זאת תגיד משהו... רק בשביל לקבל מספר הודעות גדול יותר...
למה נראה לך?! מה יעזור לי מספר הודעות גדול יותר?הרי גם ככה אני עם דרגה מקובעת וזה לא עולה מזה משנה? אני כולה באתי אמרתי משהו שאני חושב ואתה יוצא עלי ואני לא ידו באיזו אמירה ניב אמר את זה בציניות לדעתי אבל בכל אופן שיהיה לא שווה בכלל להיתווכח איתך על זה אני לא ארד לרמה הזו
לכול המבקרים למיניהם- הפורום הזה לא של בן אדם אחד, כול עוד הוא ראה לנכון להוסיף הארה בנושא- זה לגיטימי לחלוטין ובזה סגרנו את העניין.
אם לא נראה לכם אתם מוזמנים לעדכו אותי בפרטי.
לא רוצה לראות עוד פליטות כאלה, אין שום סיבה לעקיצות האלה פה.

מי שרוצה לתרגם- לעדכן אותי או את בן בפרטי. נעול.
אין צורך לתרגם שום מאמר
המאמר הטוב ביותר ברשת הוא של דר' שור אפשר לבקש ממנה אותו
>-<>~~~~~~~~~~~if your not a member in snakes you crawl~~~~~~~~~~~<>-<
אתה חושב שאני סתם מבקש לתרגם
כבר ביקשתי משור והוא לא רוצה שמאמר יופיע באתר שבו מאכילים נחשים בחיות חמודות חח...

אז מישהו רוצה לתרגם ?

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

חחחחחח זה יפה. 😄 😄 😄

תמסור לה ד"ש וצפע ממני 😎
>-<>~~~~~~~~~~~if your not a member in snakes you crawl~~~~~~~~~~~<>-<
Ben-Kאתה חושב שאני סתם מבקש לתרגם
כבר ביקשתי משור והוא לא רוצה שמאמר יופיע באתר שבו מאכילים נחשים בחיות חמודות חח...

אז מישהו רוצה לתרגם ?
איזה חיים בסרט נו באמת.
כי בטבע הרי מכרסמים הם מאוד חמודים ונחמדים... בייחוד חולדות 🙄
עד כמה שאני זוכר דוקטור שור זה גבר.........

תיאור Alt חסר

~אלעד~לקחתי את המאמר, יהיה בתיקווה היום או מחר.
תודה החבר אלעד :D

תיאור Alt חסר

בבקשה חברה, אגב צריך עזרה בתירגום בקטע של הצע המתאים, אני אשים בנתיים את הפיסקה באנגלית ושמישהוא שמבין במצעים ישלים.

מה זה שוגר גליידר?

שוגר גליידר (petarurus briviceps) הם חיות כיס קטנות שחיות על עצים, אשר במקור חיים בניו גינאה ובדרום אוסטרליה.

כפי ששמם העממי רומז, הם בעלי קרומי דאייה [בדומה לסנאים הדואים], שנמתחים מפרק כף היד ועד לקרסול, וקרום זה מאפשר להם "לגלוש" מעץ לעץ תוך כדי קפיצה ופריסת הקרום.
קרום זה ניקרא Patagium.
ממש לפני שהם משגרים את עצמם הם מתנועעים מצד לצד בשביל לכוון את הקפיצה, וקפיצות של מרחקים מעל 50 מטרים אינם נדירות.
כמו כול חיות הכיס, השוגר גליידר הנקבה היא בעלת כיס , שהוא היא מחזיקה את הצאצא הצעיר.
שוגר גליידר הם חיות ליליות, אשר מבלות את רוב זמנם על עצים.
בטבע הם חיים בלהקות של בין 6~10 גליידרים ומבלים המון זמן בחיפוש אחר אוכל.

האם שוגר גליידר משמשים כחיות מחמד טובות?

שוגר גליידרים הם חיות מחמד מעולות, הם מאמצים התנהגות מאוד פתוחה בשבי ומפתחים מערכות יחסים חזקות עם המגדלים.
הם קטנים, מאוד אינטליגנטים ואוהבים לשחק.
הם חכמים בהרבה מחולדה או מאוגר, רובם חיים מעל 10 שנים אם מטופלים בדרך טובה, למרות שהם חיות ליליות-תכונה זאת יכולה לשמש כיתרון- אנשים העובדים רוב היום וחוזרים הביתה בשעות המאוחרות מוצאים חיה ערנית לגמרי שלהוטה לשחק איתם.
רוב הגליידרים ילמדו את ריח המטפל ואחרי כמה זמן לא יפחדו מימנו יותר.

איך נראים שוגר גליידרים:
הם בערך באורך של 15 ס"מ, בלי לכלול את זנבם הארוך, אשר הם משתמשים בו בשביל שיווי משקל, הזנב יכול בקלות להגיע לאורך הגוף הכולל ואף יותר.
פרוותם היא בד"כ אפורה\כסופה, עם בטן לבנה ופס שחור אשר מתחיל בראשם וניגמר בסוף זנבם.
תזונתם היא גורם מכריע על צבע הפרווה! גליידרים שיובאו לאחרונה היו בעלי פרווה בצבע חום\שמנת, בגלל שניזונו על איקליפטוסים.
זכרים מפתחים נקודות קירחות על ראשם כאשר הגיעו לבגרות, ויש להם גם בלוטה על החזה, יש להם אוזניים גדולות ומחודדות ועיניים שחורות גדולות, פרצופם מזכיר את פרצופו של האופוסום.

איזה רעשים עושה השוגר גלידר?

הגליידרים, ככול שאני יכול להגיד עושים רק 4 רעשים שונים:
הראשון הוא רעש ה"תתרחק או שתחטוף נשיכה", רעש זה דומה לרעש של מסור חשמלי מיניאטורי, אתה עלול לשמוע את הרעש הזה הרבה בתחילת הדרך, אבל אחרי כחודש אתה תילמד מה הם כן אוהבים ומה הם לא, ו[בתקווה]לא תישמע את הקול הזה יותר.
הקול השני הוא ציוץ שמח, אשר הם עושים כאשר הם שמחים או מתרגשים.
הקול השלישי הוא מעין "פסססט", אשר מושמע בעיקר ביזמן ההאכלות, אשר מסמל-תתרחק לי מהאוכל.
הקול הרביעי הוא נביחה רעשניות, אני מאמין שבהשמעת הקול הזה הם מחפשים תשומת לב משוגר גליידר אחר או אפילו מהמגדל, ולמרבה הצער קול זה יכול להיות מאוד מעצבן...
הנביחות הללו העירו אותי אין ספור פעמים.
מה שגורם לכול הסיפור הזה להיות מוזר יותר הוא, שהגליידרים נוהגים לנבוח יותר בלילות ירח מלא! בשעה 3 בלילה זה לא רעיון טוב לשמור גליידר בחדר השינה.

האם שוגר גליידרים מפרישים ריחות מסוימים?

הריח המרכזי המופרש מהגליידרים הוא בד"כ ריח של הפרשות, אבל ריח זה אינו חזק בכלל ואם הכלוב נישאר נקי-לעולם לא תריח אותו.
כדאי לציין פה, שהזכרים אכן מפרישים ריח לפני שיזדווגו, ולמרות שהריח אינו איום ונורא, הוא מסוגל להישאר בחדר למשך שבוע~שבועיים.
גליידרים תלויים לגמרי בחוש הריח המעולה שלהם, והם משתמשים בו בשביל לזהות גליידרים אחרים ובשביל לזהות את הבעלים שלהם.
לגליידרים זכרים בוגרים יש שני בלוטות ריח, אשר משמשים אותם לסימון.
אחד ממוקם בחזה ואחד בראש[מה שמסביר את הקירחות המקומית].
כאשר הגליידרים הבוגרים מתרגלים לסביבה שלהם, הם יסמנו חפצים ע"י שפשוף החזה והראש עליהם.
הם גם יסמנו כול נקבה שבמושבה שלהם ע"י שפשוף סנטר הנקבה עם ראשם.

היכן אני יכול למצוא שוגר גליידר למכירה?

לאחרונה, שוגר גליידרים נהיו קלים מאוד לאיתור בגלל הפופולאריות של החיה הזאת.
הגליידרים יכולים לסבול מסטרס נסיעות ולכן אם תימצא מגדל שגר בתוך נסיעה מימך-זה יהיה הכי טוב.

מה כדאי לי לחפש?

הדרך הטובה ביותר לענות לשאלה זו היא להשתמש בהיגיון הפשוט.
אתה מחפש חיה אקטיבית ומורגלת להחזקה ביד.
סימנים לבריאות אצל גליידרים הם: עיניים שחורות נוצצות ומיבנה גוף שרירי.
אם יש ספק, ולא אפילו הקטן ביותר לגבי בריאות החיה-אל תיקנה אותה.

בייבי שוגר גליידרים כנגד בוגרים

תמיד עדיף לחפש גליידרים צעירים ככול האפשר, אבל לפעמים זמינות, נגישות [והארנק שלך] יאפשרו רק בוגרים.
בייבי'ס תמיד יהיו בעדיפות בגלל שיהיה להם קל יותר להתחבר אלייך, וחוץ מזה- הקשר בין גליידר שגידלת מלידה תמיד יהיה חזק יותר מאשר הקשר עם גליידר שקנית כבוגר.
בוגרים בד"כ אינם אגרסיביים, אבל אם לא הוחזקו ביד כשהיו צעירים יותר הם יכולים להתנגד לניסיונות שלך בכול פעם מחדש.

WC כנגב CB

יש תמיד העדפה לקנות גליידרים שנולדו בשבי ולא שנתפסו בטבע, אם גליידר רגיל לקבל אוכל מיד אדם הוא יהיה רגוע בהרבה.
רוב הגליידרים שנתפסו בטבע לא יסבלו החזקה ביד, ויהיו בעל פרווה חומה, כתוצאה מכתמים.
גליידרים שנתפסו בטבע הם מאוד רגישים למחסור בוויטמינים ביחס לגליידרים שנולדו בשבי.

האם כדאי להשאיר יותר מגלידר אחד?

תמיד עדיף להחזיק ביותר מגליידר אחד.
בטבע הם חיות חברותיות והם נראים הרבה יותר מאושרים ושמחים כאשר נמצאים בקבוצות בשבי.
הם מהר מאוד רוכשים חברים חדשים, ונשארים חברים הכי טובים למשך כול חייהם.

האם שוגר גליידר יסתדר עם חיות מחמד אחרות?

כיוון שהם חיות אשר חיות את כול חייהם על עצים, לא יהיה להם כול פחד מחיות אשר משוטטות על האדמה.
הבעיה העיקרית תהיה אם יהיו חיות ששומרות על הטריטוריה שלהם בבית, ולמען האמת- הכול תלוי במזג של החיות האחרות שבביתך.
מילת אזהרה: גליידרים אוהבים לשחק ולנשוך נוצות, הם יכולים בקלות להרוג ציפורים ותוכים הנמצאים בבית, בטבע גליידרים הורגים בעלי כנף.

איזה סוג של אכלוס הגליידרים צורכים?

אכלוס של גליידרים הוא קל יחסית, כיוון שאינם חיות מלכלכות ויש להם דרישות נוחות יחסית.
הכלוב חייב להיות עשוי מרשת!
כלוב רשת הוא חובה, כיוון שהם צריכים משהוא לטפס עליו.
הרבה כלובי ציפורים שמוצאים למכירה היום בשוק פועלים מעולה בשביל הגליידרים, אבל "הכן זאת בעצמך" יהיה הרבה יותר זול ותאים לדרישות שלך.
על הכלוב אסור להיות פחות מ20X20X20, בשביל גליידר יחיד.

על מה שוגר גליידר משחקים\מטפסים?

אחת מהדרישות היא ענפי עצי פירות, וענפים האלה שני תפקידים חשובים:
הם מטפסים עליהם הרבה, והענפים שומרים על שיני הגליידר בריאות.
הגליידרים צורכים הרבה עצים לטיפוס, כיוון שעליהם הם מבלים את רוב זמנם, וממש כיף ליראות אותם קופצים בקורדינאציה מדהימה מענף לענף.
שיני הגליידר לעולם לא מפסיקות לגדול, והם צריכים משהוא לכרסם, אבל בשונה מארנבות ואוגרים-הם לא יגעו במשהו מלאכותי, ולהם רוצים רק את הדבר האמיתי, ולכן צריך לספק להם ענפים מעצי תפוח, למרות שאמרו לי שגם ענפי עץ האלון יעבדו מצוין.
אבל בלי קשר למה שתשתמש- לעולם אל תיקח ענפים מעצים שרוססו במדבירים.
בטבע גליידרים לועסים את קליפת העצים בחיפוש אחר חרקים שחיים תחת לקליפה, ולכן הקליפה תשאיר אותם עסוקים בזמן שאתה לא נימצא., אני תמיד שואל את מגדלי התוכים לגבי איזה עצים אסור לתת.

מה הם תנאי השינה והמחבוא של השוגר גליידרים?

אחת מהדרישות היא קופסא מרופדת, בכדי שהם ישנו בה במהלך היום.
כול הגליידרים ישנו באותה הקופסא ולכן אין צורך בלשים מספר קופסאות.
חייבים לוודא שהגליידרים לא יפגשו עם אור השמש במהלך היום למשך זמן ממושך, זה מאוד מסוכן לעיניהם הרגישות.
בטבע הגליידרים ישנים בעצים חלולים בקבוצות.
הדבר הטוב ביותר שאפשר לסדר לגליידרים הם תיבות קינון של ציפורים.

איזה מצע צריך להשתמש?

As far as substrate goes, I have found corn cob works best. Pine shavings get really messy because of sticky paws from fruit juices. Newspaper can be used but if you do, you should be aware that coloured ink is deadly to many species of gliders. The bedding should be changed as needed, which, is usually every one or two weeks for mine. I also use most of the substrates that are commercially available for reptiles i.e. beech chips, hemp and orchid bark.

האם אפשר לתת לגליידר לשוטט לבד בחדר?

לעולם אין לתת לגליידר להיות בחדר ללא השגחה, הם יאהבו וילעסו חפצים ורהיטים, ויקרעו ווילונות.
אפשרי בהחלט להשאיר אותם מחוץ לכלוב שלהם, אבל רק עם השגחה מתמדת.
צריך ליזכור שאין להם שום שליטה על שלפוחית השטן או הוצאת הצואה.

תזונה בסיסית לגליידר: גליידרים צורכים כ75 אחוז פירות וכ25 אחוז תזונה חלבונית.
כול דבר יותר או פחות יכול להיות מאוד פוגע, ואפילו קטלני.
אחוזי שומן נמוך הם דבר חיוני! הגליידרים לא מתמודדים עם שומן טוב, ויכולים למות מהשמנת יתר.

מדוע פירות וירקות רעננים הם כול כך חשובים?

נוכחות הירקות והפירות בתזונת הגליידר היא דבר שאי אפשר להתעלם מימנו, צריך לתת לגליידר פירות טריים כול יום.
הם יאכלו כמעט כול פרי טרופי אבל לא מחבבים בננות, הם אוהבים אגסים, צימוקים, אגסים, תפוחים, מלונים ותפוזים.
הם גם אוהבים יוגורט [!LOW FAT!] עם פירות וכול מיץ פירות שהוא.

אוכל טוב שהשוגר גליידר יאכל
1.אננס
2.אפרסק
3.תפוח
4.אגס
5.תותים
6.מלון
7.טל דבש
8.ענבים
9.פפאיה
10.משמש
11.תפוזים
12.תירס מתוק
13.מנגו
14.בטטה
15.דלעת
16.מיצי פירות
17.אוכמניות
18.פירות מיובשים
19.ריבות
20.בוטן
21.צימוקים
22.גזרים
23.תולעי קמח
24.ארבה
25.זרעי דלעת
26.זרעי חמניות
27.שקד

הינה רשימת ארוחות שמשמשת את גן החיות טרונגה שבסידני:
תפוח 3 גרם תפוז 2 גרם
בננה\תירס 3 גרם מלון 2 גרם
ביסקוויט של כלב 1.5 גרם אגס 2 גרם
גלמי זבובים-כפית אחת "Leadbeater mix"-2 כפיות, מתכון למטה.
חרקים גדולים יותר כמו זחלי קמח וארבה
ענבים\קיווי 3 גרם
ביצה קשה 10 גרם

מתכון לLeadbeaters :
450 מ"ל של מים חמים
דבש 450 מ"ל
ביצה קשה מקולפת X3
דייסה בעלת חלבונים לתינוקות 75 גרם
Nutrobal [וויטמינים] 3 כפיות

אופן ההכנה:
1.הוסף את המים החמים למיכל, הוסף באיטיות את הדבש וערבב.
2.רסק את הביצים הקשות [ללא קליפות]בעזרת בלנדר עד שיהיו עיסתיים.
3.הוסף חצי מהמים המעורבבים עם הדבש לבלנדר עם הביצים והפעל את הבלנדר שוב.
4.הוסף את שאר המים עם הדבש לבלנדר והפעל את הבלנדר שוב.
5.הוסף את ה Nutrobal וחצי מהדיסה לתינוקות וערבב.
6.הוסף את שאר הדייסה וערבב.
7.ערבב את כול החומרים במשך כדקה וחצי.

מהם צ'ופרים טובים בשביל הגליידר?

צ'ופרים טובים הם כול דבר מתוק, מקלות דבש וסוכר הם האהובים עליו, אבל כמובן-הם צריכים להינתן לעיתים רחוקות.
הם גם מאוד אוהבים בטטות, תולעי קמח וארבה, אשר אפשר לתת לעיטים קרובות.
תשתמש בדמיון שלך פה, כי הם אכלנים טובים ויאכלו כמעט כול דבר מתוק, רק השתמש בהיגיון הפשוט.
הם גם מאוד אוהבים אוכל חתולים של חברת IAM, הם אוהבים את טעם הכבד, ואוכל זה גם מספק להם חלבונים טובים.

האם גליידרים נהנים מחברות עם אנשים?

גליידרים אוהבים להיות עם אנשים, אבל רק אחרי שהם רחשו אליהם קשר ומרגישים שייכים ורגועים.
הם מעדיפים את המגדל עצמו, אבל יאהבו לרוץ ברחבי הבית ולשחק איתך מחבואים.

איך אני יכול לגרום לגליידר שלי להתחבר אליי?

פשוט תבלה המון המון המון זמן איתו.
חלק מהגליידרים נרגעים הרבה יותר מהר מאשר אחרים, תלוי אם היו להם הורים רגועים ותלוי גם בגילם., אבל רובם בסופו של דבר יירגעו.
פשוט תהיה סבלני, ואל תכפה עליהם כלום.
שים לב-לבישת כפפות אינה מהלך נבון כלל וכלל, כיוון שהגליידר לא יכיר את הריח שלך ולא יזהה אותך

כאשר יש לי קשר עם הגליידר שלי, למה לצפות?

אתה יכול לצפות לגליידר שאוהב להיות לצידך, ותמיד יחפש את תשומת לבך, הם אוהבים משחקי מחבואים, האבקות אגודלים ומשחקים עם נוצות!
הגליידר שלי קופץ החוצה כול פעם שאני מגיע, ומשתוקק לשחק איתי.

האם בעייתי להרבות גליידרים?

לא ממש, בעיקר בגלל שהם מבלים את רוב צעירותם בכיס אימם, אפשר להשאיר את הקבוצה מאוחדת בזמן ההיריון וההולדה.
לפי תצפיות האם מאבדת עניין לאחר שהולידה את הגור ושמה אותו בכיס, אבל הזכר ניכנס לתפקיד ודואג להאכלת הצאצא מעכשיו והלאה.
הזכר הוא הפרט החשוב והתזונה שלו תיקבע ברובה את בריאות הצאצא.

תהליך הילודה

רוב השוגר גליידרים יתחילו להתרבות בגילאים של כ7~12 חודשים, למרות שיש כאלה שיחכו עד 14 חודשים.
הם יתרבו כאשר הם יהיו מוכנים!
הם יתרבו במשך כול השנה, אם יובטח שיהיה להם מספיק חלבונים.
יש להם בד"כ 2 תינוקות בבת אחת, 4 עד 6 תינוקות בשנה.
לאחר שנולדו הצאצאים יסחבו בכיסי האם במשך 2~3 חודשים, הזכרים יישארו עם הנקבות במשך כול התהליך.
לאחר שהם יצאו מהכיסים, הם בעלי פרווה, בעלי עיניים פתוחות ואכלו אוכל מוצק כבר 3~4 שבועות הם יהיו 3/4 בוגרים, ועצמאיים.
בזמן הזה כבר אפשר להחזיקם על היד, רק תוודא שהם מקבלים הרבה מאוד חלבונים ופירות, ומוחזקים לזמנים קצרים.
שים לב לא להוציא אותם מהכיס לפני הזמן הזה, ביגל שברגע שהם מתנתקים מהפטמה, הם לא יכולים לחבר את עצמך מחדש!

איך להאכיל את התינוקות?

התינוקות צריכים לאכול מאכלים חצי-רכים, כמו נקטרים ואוכל לתינוקות עד שהם בערך בני 3 חודשים, ואז הם יכולים בהדרגה להתחיל לקבל אוכל מוצק.

מתי צריך להפריד אותם מההורים?

בד"כ כשהם בני 2וחצי~3 חודשים זה הזמן הנכון, השינוי בגודל המושבה משפיע על התינוקות ועל ההורים, לכן הם יכולים להיות בסטרס כמה ימים לאחר ההפרדה.
נקבות הם בד"כ אגרסיביות כנגד תינוקות של נקבות אחרות שמגיעים לגיל 3 חודשים, אבל זכרים בד"כ לא מתרגשים מהם.

שמירה על שומן וחלבונים

יותר מידיי שומן וחלבונים יכול לפגוע ביצורים הקטנים הללו, יותר מידיי חלבונים יובילו להשמנת יתר ולירידה בפעילות, פירות וירקות הם הדרך להימנע מזה, יותר מידיי שומן יכול להוביל לבעיות רציניות בנושא ההזדווגות, אם לאם יש יותר מידיי שומן התינוק ייוולד עם רצועות שומן בעיניים....
אפשר לזהות את זה כנקודות לבנות קטנות על עיני התינוק.
אפשר להימנע מזה תוך כדי שימוש בתזונה בעלת שומן מאוד נמוך.

מחסור בוויטמינים

מחסור בוויטמינים היא בעיה רצינית המובילה למוות.
הסימנים הראשונים הם שהגליידר גורר את רגליו האחוריות.
נקבות עלולות לעשות את זה אחרי שהולידו.
לאחר זמן מסוים הגליידר יכול לאבד שימוש ברגליים האחוריות ולמות.
אפשר להימנע מהבעיה הזאת ע"י הוספת וויטמינים נוזליים לבקבוק המים של הגליידר או לשים וויטמינים באוכל הגליידר.
עצה אחרונה לפני שאתה קונה את החיה המדהימה הזאת:
תימצא וטרינר שיודע לטפל בה, נישמע קל? אני טלפנתי ל6 וטרינרים שונים לפני שמצאתי אחד שבכלל שמע על החיה הזאת, ועכשיו כשאתה יודע את כול מה שצריך לדעת-בהצלחה!

נ.ב: חבר'ה לקח לי שנים לתרגם את המאמר הזה, מקווה שנהניתם [:

אגב חברה יש סיכוי טוב שיש לי הרבה שגיאות כתיב, מה לעשות, Nobody's perfect [:
כל הכבוד אלעד!
רק כדי שתידעו לקח לו 3 ימים לתרגם את המאמר,הוא השקיעה בו תחיים שלו!
מגיעה לו ציון לשבח...כל הכבוד!
דרך אגב קוראים לשודר גליידר בעברית
כיסן דואה
או כיסנאי דואה

תיאור Alt חסר