שאלה כללית ומעניינת! למבינים!!!!

תמיד אומרים לא להוציא את הנחשים לדשא כי יכולים להדבק בטפילים או לנקות את הטרריום כל כמה זמן או להחליף מים כל יום.

אם אנחנו צריכים לעשות את כל זה אז מה הנחשים בטבע עושים שאין מי שינקה אחריהם או יחליף מים ואיך הם לא נדבקים בטפילים קרדיות ,מה הולך פה??? איך הם שותים ממים מלוכלכים וממשיכים לחיות טוב 😄 שמישהו יסביר לי
קודם כל לנחשים בטבע יש טפילים, במידה וזה חריף......סוגים מסויימים נכנסים למקורות מים ומתנקים מהטפילים החיצוניים......לרוב........ בשבי ברגע שיש טפילים, קשה הליפטר מהם כי הם כל הזמן באותו מקום בטרריום........והנחש לא יכול לעזוב את הטרריום.........לסביבה אחרת שהיא יותר סטרילית מטפילים......

אם תוציא תהנחש שלך לדשא זה לא אומר שבום טראח כל הנחש שלך יהיה טפילים, כי טפילים אין בכל מקום.........אם תוציא ת הנחש שלך לדשא ויש באזור של הדשא פסולת, בעלי חיים אחרים או כל משהו שיש סיכויי שיש לו טפילים, אז יש סיכויי שיהיה גם לנחש שלך טפילים......

ונחשים בטבע לא שותים מים מלוכלכים.......הם בטבע......הם מוצאים כל מיניי מקורות מים....אולי הם מלוכלכים מזיהום שפכי אדם.......ואם זה חמור אז הם מתים...... בגלל זה הרבה בעלי חיים בסכנת הכחדה בארץ(במיוחד זוחלים ודו חיים).......זיהום

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

והנחשים בטבע לא מתים כ''כ מהר מהטפילים כי הם יותר חזקים מבחינה חיסונית.....ואל תשכח שבד''כ בטבע יש סירקולציה של המים והמים רוב הזמן זורמים או מתחלפים....בטרריום אם אין בריכה עם פילטרים וזרימת מים המים פשוט יהוו מקום טוב למשכן בקטריות חיידקים וטפילים....
בנוסף בשבי הנחש נמצא ליד הצואה שלו והסיכויים שנחש בטבע ישאר ליד הצואה שלו לא סבירים הצואה היא מקום נהדר לטפילים וקדריות לשגשג וזה למה הם באים ולמה תמיד כדי לשמור על הטרריום נקי.
נחש בטבע לא נשאר במקום אחד הוא כל הזמן זז ועובר ממקום למקום.
בנוסף נחש בשבי יכול להיכנס לסטרס ואז המערכת החיסונית שלו פחות חזקה והוא יכול להידבק על ידי טפילים או תולעים.
שדרך אגב תולעי מעיים יכולים לצאת נהדר בצואה ואם הנחש נשאר ליד הצואה הם פשוט חוזרים פנימה.
ואני אישית מוציא את הנחשים לדשא המון וממש כיף לצלם אותם על עצים וכל מיני צמחים טבעיים אבל לפני שהם חוזרים לטרריום הם עוברים אמבטיה במים פושרים לבערך חצי שעה ככה שאם היה עליהם טפילים חיצוניים או קרדיות זה ירד שמה.
taltוהנחשים בטבע לא מתים כ''כ מהר מהטפילים כי הם יותר חזקים מבחינה חיסונית.....ואל תשכח שבד''כ בטבע יש סירקולציה של המים והמים רוב הזמן זורמים או מתחלפים....בטרריום אם אין בריכה עם פילטרים וזרימת מים המים פשוט יהוו מקום טוב למשכן בקטריות חיידקים וטפילים....
אני מבקש שתיגש למאמר ותגבה את זה.
אין שום סיבה בעולם שמערכת החיסונית שלהם תהיה "חזקה או חלשה יותר", הם נחשפים בכול מקום לדברים אחרים. ובכלל אין פה שום קשר למערכת חיסונית, לא מדובר בזיהום בקטריאלי אלא מוות מאנמיה- מחסור בדם עקב פעילות הטפילים. חיידקים קיימים בכול מקום, הם לא נמצאים בלעדית בטבע, ממש לא.
יש מקרים של זיהום, אכן. אבל בשל כך אחוז התמותה בטבע לעומת בשבי הוא אסטרונומי.

בנוגע לטפילים פנימיים, תדאגו שהנחש יאכל מזון לא נגוע, בזה זה נסגר. אין שום סיבה שנחש יסבול מאלה אלא אם כן עברו אליו מנחשים אחרים או שהוא בעצמו פרט שנלכד בטבע.
תודה על התיקון......אני אקח את זה לתשומת ליבי ......
גם לי זה נישמע קצת מופרח, ותקנו אותי אם אני טועה אבל נחשים בטבע גם חיים פחות...קלי יכול לחיות 20 שנה בשבי, ואני בספק אם הם מגיעים לגיל הזה בטבע.
אתה יכול לתת לו לצאת אל הדשא אבל אז אף אחד לא יהיה אחראי אם הוא ימות מוקדם מן הצפוי.