השמנת יתר?

יש כזה דבר השמנת יתר בטרנטולות?
ויש לטרנטולה שלי מין פס כזה שמקיף לה את כל הבטן והוא די בהתחלה של הבטן מישהוא אולי יודע מזה?
בקשה קטנה לפני שאענה. אנא השתדלו לשאול באותו השירשור רק שאלות הקשורות אחת לשניה. באם יש לכם שתי שאלות בנושאים שונים, פיתחו שני נושאים חדשים בהתאם.
השמנת יתר אינה קיימת בטרנטולות, הן מפסיקות לאכול כאשר הן מרגישות כי היה להן די.
טרנטולות אינן מפסיקות לאכול רק לקראת הנשל, הן עשויות לסרב למזון במשך תקופה, לאחר ארוחה גדולה. מינים שאינם אכלניים לא רק שיאכלו פחות ומזון קטן יחסית לגודל גופם, אלא גם יעשו הפסקות ארוכות יותר בין ארוחה לארוחה.
לגבי ה"טבעת ", זהו אחד מכלי הדם היוצאים מן הלב אל חלל הבטן. בטרנטולות בייבי, בהן השלד החיצוני עדיין דק ושקוף יחסית, ניתן לראותו בבירור.
https://he-il.facebook.com/tarantula.pit
אוקיי תודה רבה!
הייתי בטוח קרה לה משהו בבטן ושאולי היא ניקרעה אבל בסדר תודה :D
לא הצלחתי לתפוס תמונות טובות ממש...
אבל אני בטוח שזה משה היתכוונתה כי היא מתנהגת רגיל לגמרי ואוכלת מעולה חרק כל 2 ימים
ככה שאני חושב שאין מה לדאוג ואתה צדקת :D
גיא, מודע תופעת ההשמנה אינה קיימת אצל טרנטולות אבל כן קיימת אצל עקרבים?
למה העקרב אינו רואה צורך להפסיק לאכול גם כשהוא שבע?
היו לי עקרבים שהגיעו לממדים מפחידים בשל זלילת יותר..
זה מפריע לעקרבים שהם שמנים?
או שהם בסדר עם זה?
כאילו זה יכול לגרום להם לבעיות בבריאות?
ברור שזה יכל לגרום בעיות בריאותיות
93%teens listen to rap if you are one of those7% put this in your signature
לצערנו, גם בטרנטולות וגם בעקרבים, לא נעשו די ניסויים בנושא. עם זאת, לדעתי, עקרבים וטרנטולות הינם די זהים בתחום הזה. לא עקרב ולא טרנטולה יאכלו עד אשר תתפוצץ קיבתם, כפי שיקרה בדגים מסויימים, למשל.
לפרוקי רגליים ישנם רצפטורי לחץ, המספקים להם מידע לגבי מצב איבריהם הפנימיים, על כן הם יפסיקו לאכול כאשר ייאגרו די מזון על מנת לבנות את שלדם החיצוני החדש. עם זאת, האכלת יתר ופיטום אינם בריאים לאף בעל חיים. על אף שבפרוקי רגליים פיטום אינו מתבטא בהתקפי לב ושבץ מוחי כבאדם, להאבסה יש את החסרונות שלה גם בהם.
כפי שאתם יודעים אורך חייהם של פרוקי הרגליים נספר בנשלים ולא בזמן. ככל שתאכילו יותר, כך הם יעברו יותר נשלים בזמן קצר יותר, ויתקצר אורך חייהם של חיות המחמד שלכם. בנוסף, ייתכן מאוד שהאכלת יתר פוגעת גם במערכת החיסון וביכולות הרבייה של הפרט.
הרי כל אחד מכם יודע כי טרנטולה או עקרב בעלי בטן נפוחה בקושי יכולים להתנייד ממקום למקום בטרריום וחשופים יותר לפציעות. ראיתי לא מעט טרנטולות שכבר אינן מסוגלות להרים את ביטנן מהקרקע, על כן היא נגררת בקושי אחריהן. אולי כבייבי זה יעיל, על מנת להאיץ את קצב גדילתן, אך אני ממליץ להפסיק את ההאבסה לאחר שהטרנטולה הגיעה לגודל סביר.
פרוקי הרגליים אינם מודעים לכך שישנו אדם המאכיל אותם בכפייתיות ונהנה לראות אותם אוכלים בכל פעם מחדש. זו הסיבה שהם מקיימים כל הזמן התנהגות של חיפוש מזון. מבחינתם הם מצויים בטבע ההפכפך, בו ישנן תקופות של שפע מזון ולאחריהן תקופות מחסור פיתאומי, הנמשך אף חודשים.
אז מה המסקנה? האכילו את העקרבים והטרנטולות שלכם כפעם בשבוע במנה התואמת את גודלם. באם אתם מרגישים כי הרצון להאכיל את חיית המחמד שלכם בוער בעצמותיכם, עשו מה שאני עשיתי- הגדילו את האוסף שלכם. בדרך זו תמיד יהיה את מי להאכיל, תמיד יהיה מי שיתנשל ואף אחד אחד מהם לא יסבול מהצורך הכפייתי שלנו להאכיל ולדאוג :D

גיא
https://he-il.facebook.com/tarantula.pit
guy.gלצערנו, גם בטרנטולות וגם בעקרבים, לא נעשו די ניסויים בנושא. עם זאת, לדעתי, עקרבים וטרנטולות הינם די זהים בתחום הזה. לא עקרב ולא טרנטולה יאכלו עד אשר תתפוצץ קיבתם, כפי שיקרה בדגים מסויימים, למשל.
לפרוקי רגליים ישנם רצפטורי לחץ, המספקים להם מידע לגבי מצב איבריהם הפנימיים, על כן הם יפסיקו לאכול כאשר ייאגרו די מזון על מנת לבנות את שלדם החיצוני החדש. עם זאת, האכלת יתר ופיטום אינם בריאים לאף בעל חיים. על אף שבפרוקי רגליים פיטום אינו מתבטא בהתקפי לב ושבץ מוחי כבאדם, להאבסה יש את החסרונות שלה גם בהם.
כפי שאתם יודעים אורך חייהם של פרוקי הרגליים נספר בנשלים ולא בזמן. ככל שתאכילו יותר, כך הם יעברו יותר נשלים בזמן קצר יותר, ויתקצר אורך חייהם של חיות המחמד שלכם. בנוסף, ייתכן מאוד שהאכלת יתר פוגעת גם במערכת החיסון וביכולות הרבייה של הפרט.
הרי כל אחד מכם יודע כי טרנטולה או עקרב בעלי בטן נפוחה בקושי יכולים להתנייד ממקום למקום בטרריום וחשופים יותר לפציעות. ראיתי לא מעט טרנטולות שכבר אינן מסוגלות להרים את ביטנן מהקרקע, על כן היא נגררת בקושי אחריהן. אולי כבייבי זה יעיל, על מנת להאיץ את קצב גדילתן, אך אני ממליץ להפסיק את ההאבסה לאחר שהטרנטולה הגיעה לגודל סביר.
פרוקי הרגליים אינם מודעים לכך שישנו אדם המאכיל אותם בכפייתיות ונהנה לראות אותם אוכלים בכל פעם מחדש. זו הסיבה שהם מקיימים כל הזמן התנהגות של חיפוש מזון. מבחינתם הם מצויים בטבע ההפכפך, בו ישנן תקופות של שפע מזון ולאחריהן תקופות מחסור פיתאומי, הנמשך אף חודשים.
אז מה המסקנה? האכילו את העקרבים והטרנטולות שלכם כפעם בשבוע במנה התואמת את גודלם. באם אתם מרגישים כי הרצון להאכיל את חיית המחמד שלכם בוער בעצמותיכם, עשו מה שאני עשיתי- הגדילו את האוסף שלכם. בדרך זו תמיד יהיה את מי להאכיל, תמיד יהיה מי שיתנשל ואף אחד אחד מהם לא יסבול מהצורך הכפייתי שלנו להאכיל ולדאוג :D

גיא
מכיון שהפנת אותי לכאן אז אני אשאל כאן, אני לא בטוח שהטרנטולה והקופצן זהים הקטע הזה ולא ניראה לי שהוא משיל משהו,תקן אותי אם אני טועה. בכל אופן זה טעות שאני מאכיל אותם 3 פעמים בשבוע?(קופצנים) פשוט ניראה שהם ממש אוהבים את הזבובים שאני מביא להם 😄 אם הם לא רעבים הם יכולים פשוט לא לאכול אותו.. כמו השישן החום שלי.