שאלה בקשר לעשן.

אם אני מעשן בחדר או שאני מדליק סתם מצית זה מזיק לנחשים ?(איזה כיף להגיד נחשים ולא נחש !)
וגם אם אני נוגע בכרכן ואז בבואה זו בעיה?
והכרכן שלי די בישן זה מתישהו יעלם? כי כל הזמן הוא מציץ מן המסתור ופתאום נכנס כאילו שהוא מת לצאת אבל מפחד. (והוא עדיין מפריש את מימיו שהוא נלחץ ,ואני מחזיק אותו די הרבה.)
תודה לעונים
93%teens listen to rap if you are one of those7% put this in your signature
עקרונית לדעתי לנחש זה נחשב כמו עישון פסיבי אם תירצה, האם פתח האיוורור של הנחש כול כך גדולים שהעשן ניכנס?
מה שאלעד אמר נכון...עדיף בכל מקרה שלא תעשן בחדר...
לנחשים יש ריאות וטרכיאה כמו לבני אדם, מאוד דומה, זפת מהעשן יכול להצטבר בדרכי הנשימה.
כמו כן שסרטן קיים בכול בעלי החיים, ומה שמסרטן לנו, מסרטן גם להם
שתבינו אני לא מעשן(וגם אין מישהו בבית שמעשן..)
אני היתכוונתי גם לעשן בכללי נגיד אם מישהו מעעשן בחדר ככה פעם ביום אז אולי הנחש חושב שיש שרפה או משהו כזה ונכנס לפניקה.
וגם שאלתי עוד שתי שאלות ... 😛
לא יצא לי לבדוק את התגובה של נחש לעשן, בכול מקרה זה לא מומלץ, לא בריאותית(פחמן חד חמצני ופוטנציאל חנק) ולא מהאפשרות שייכנס לסטרס.
שמע בעיקרון.........אם הנחש בטרריום זה לא נזק לטווח ארוך
כי הוא נמצא בחלל משלו שדיי סגור מהחלל בחוץ ואם נכנסת כמות מסויימת של עשן אז היא מזערית........אבל עדיף שלא......כי בכל זאת זה בעל חיים........ועשן זה לא חלק מהחיים שלו....

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

אם אתה כבר מעשן אז תפתח חלון או מאורר או משהו..אבל עוד פעם, עדיף שלא תעשן...
Ben-Kשמע בעיקרון.........אם הנחש בטרריום זה לא נזק לטווח ארוך
כי הוא נמצא בחלל משלו שדיי סגור מהחלל בחוץ ואם נכנסת כמות מסויימת של עשן אז היא מזערית........אבל עדיף שלא......כי בכל זאת זה בעל חיים........ועשן זה לא חלק מהחיים שלו....
דווקא בגלל שהוא בתוך טרריום לדעתי זה מהווה בעיה, כי המעט עשן שנכנס לא יתנדף במהירות.
יכול להיות שאני טועה... אבל מבחינת הגיון... עשן בטוח ייכנס, מעט, אבל ייכנס- וכמו שלאוויר "קשה" להיכנס כביכול, אותו דבר נכון ליציאה.
דקלשתבינו אני לא מעשן(וגם אין מישהו בבית שמעשן..)
אני היתכוונתי גם לעשן בכללי נגיד אם מישהו מעעשן בחדר ככה פעם ביום אז אולי הנחש חושב שיש שרפה או משהו כזה ונכנס לפניקה.
וגם שאלתי עוד שתי שאלות ... 😛

חחח איזה מצחיק זה
אני לא מעשן אף אחד לא מעשן אבל אם מישהו יעשן...
פשוט תגיד וזהו אני רוצה להתחיל לעשן האם הבואה והכרכן שלי יכולים להצטרף לחגיגה?

בכל אופן העשן משפיע בדיוק אותו הדבר כמובן אני מאוד ממליץ לא לנשוף עשן ישירות לטרריום
בשביל לשתף אותם בחויה אני מניח שעשן לא יגיע באופן מזיק לתוך הטרריומים עצמם וכמובן שעדיף לאוורר אבל לפי מה שאתה אומר מדובר בעישון מאוד קל ככה שאין חשש כלל...לטווח ארוך ההשפעה על הריאות שלהם זהה לחלוטין
>-<>~~~~~~~~~~~if your not a member in snakes you crawl~~~~~~~~~~~<>-<
חחח........"פשוט תגיד וזהו אני רוצה להתחיל לעשן האם הבואה והכרכן שלי יכולים להצטרף לחגיגה?" ענק.....
אני גם לא יעשן אבל עדדין הנחש לא יבהיל את הנחש??
אם נגיד בטבע יש עשן אז הנחש לא נבהל??
אני לא מתכוון שזה מזיק לריאות .. לה אם זה יחניס אותו לסטרס..
העשן זה לא חלק טבעי מהסביבת מחייה שלו, אנחנו לא יכולים להגיד לך מה יקרה כי זה לא קרה לאף אחד מאיתנו אבל אם אף אחד לא ניסה את זה עדיין אז לא נראה לי שאתה צריך להיות הראשון שינסה את זה!
למה שאני ינסה את זה?
טוב אם מישהו יודע אם זה משפיע אז בבקשה
אף אחד לא יודע כי אף אחד לא ניסה...אמרו לך כבר, לנחש יש ריאות כמו שלבן אדם יש ריאות, הנזק שיגרם לבן אדם מעשן זה הנזק שיגרם לנחש.... ענו לך פה כבר מיליון תשובות, פשוט תקרא את השירשור.
דקלאני גם לא יעשן אבל עדדין הנחש לא יבהיל את הנחש??
אם נגיד בטבע יש עשן אז הנחש לא נבהל??
אני לא מתכוון שזה מזיק לריאות .. לה אם זה יחניס אותו לסטרס..
התגובה של בעלי חיים לאש נובעת מפחד טבעי, העשן מפריע להן לנשום, כמו כן שכאשר חיות רואות חיות בנות מינן רצות, בייחוד חיות שחיות בעדר- הן ייחקו את אותה ההתנהגות.

האם מדובר בתגובה שמושרשת אינסטנקטיבית או לא? זה כבר משהו שאני לא יכול לחשוב על דרך להוכיח.

או שזה פחד מושרש גנטית או פחד שנוצר עקב התגובה לעשן והחום. בכול מקרה זה לא משנה.