רוצה להתחיל

שלום לכולם,

קוראים לי גאי ואני בן 17 וחצי מאיזור הצפון. כבר הרבה זמן שאני רציתי לגדל נחש כלשהו, הרבה זמן יש לי משיכה לגידול נחשים. רק לא מזמן התחלתי באמת לחקור ולהתעניין בנושא.

בדקתי, קראתי, חיפשתי ולבסוף מצאתי שהנחש הנכון למגדל מתחיל הוא כרכן או קינג סנייק קליפורניה. אני אישית יותר נמשך לקינג סנייק.

רציתי לשאול אתכם מה אתם חושבים שהוא הנחש הנכון בשבילי הוא קינג או כרכן? וממי ניתן לקנות "בייבי" כאלו?

תודה לכל העונים, ומצטער על הבורות בנושא.
גאי
קינג יתאים לך,זהו נחש קל לגידול,לא תוקפני וברור שאתה מעדיף אותו..
תיכנס ללוח מכירות,תחפש שם קינגים למכירה,
אולי יש לבן,מנהל האתר שהוא גם מאיזור הצפון..
זה לא בורות אחי כי אתה רק מתחיל אז אין בעיה.

גם כרכן וגם קינג קליפורניה הם נחשים מתאימים לנחש ראשון והשאלה היא למה אתה יותר נמשך. אם אתה אומר שיותר נמשכת לקינג אז תלך על הקינג. זה לא חור בכיס בכלל.

אתה יכול לקנות בייבי מהרבה מגדלים ואם אתה רוצה לראות כאלה שמוכרים יש בלוח המכירות בפורום הרבה כאלה.

אני ממליץ על הקינגים הבייביס החדשים של יובל אוסמן, הם נראים מדהימים.

בהצלחה ותעדכן אותנו במה מתפתח.
snakeman404 אולי יש לבן,מנהל האתר שהוא גם מאיזור הצפון..
יש לבן, אבל רק הטרו לאלבינו ולאלבינו, הוא "מוכר רק סחורה איכותית" XDD
ברשותך אני מעדיף לעצור את עניין ההעדפות... להלן פירוט של כול מיני אופציות:

"איזה נחש כדאי לי?
זו שאלה טיפה מורכבת. כפי שאני ואתה או את שונים, כך שונה יכולתינו ללמוד ולגדל כהלכה בעל חיים. ישנם אנשים שהתחילו עם פיתון בורמזי כנחש ראשון(נחש גדול- סביבות ה4-5 מטר, ותוקפני) והצליחו למרות שזה נחשב נחש שעדיף לא לגדל אותו אלא אם כן אתה מנוסה.
ישנו קונצנזיוס כללי שהנחשים הנ"ל הם המתאימים ביותר כנחשים ראשונים:

כרכן תירסElaphe guttata guttata )- ) נחש רגוע מאוד, נחמד וקל לגידול. מגיע עד למטר וחצי בממוצע. מחיר מתחיל מ200-250 ש"ח למופע רגיל. מגיע בשלל אינסופי של צבעים ומופעים. ממשפחת הזעמניים.

קינג קליפורניה (Lampropeltis Getula Californiae)- עוד נחש חביב, אסרטיבי יותר מהכרכן תירס אבל עדיין רגוע למדי. מגיע בשלל מופעים, מחיר מתחיל בדרך כלל מ350 ש"ח ומעלה. מגיע עד למטר שלושים בממוצע כללי. ממשפחת הזעמניים.

פיתון מתכדרר(Python Regius)- פיתון ממשפחת הפיתוניים. המתכדרר הינו נחש נוח, זכרים מגיעים ל 1.20 מ', נקבות לסביבות 1.5 מ'. מזג נוח, בעל מראה מיוחד והוא עבה יותר מבני משפחת הזעמניים. מתכדררים לרוב ימכרו בהחל מ500 ש"ח ומעלה.

מילקסנייק(Lampropeltis Triangulum)- נחשים קטנים, מרהיבים בצבעיהם(רצועות של שחור, אדום וצהוב)- נובע מנסיון לחקות נחש ארסי בשם פתן אלמוגים וכך להימנע מטורפים. מגיעים לאיזור ה1 מ'. מחירים משתנים, בסביבות ה450-500 ומעלה. טיפה פחדנים על הידיים.

מקסיקנה קינגסנייק(Lampropeltis Mexicana)-נחשים יפים מאוד, מגיעים במגוון מאוד גדול של צבעים וצורות, נוחים מאוד ובעלי מזג נוח לא פחות מזה של כרכן תירס. נחשים אלה הם יקרים יותר ובדרך כלל ימכרו בסביבות ה550+ ש"ח לבייבי שעתה נולדו ממופע סטנדרטי. המחיר מאוד משתנה ומאוד מותנה במופע של הפרט.

יש עוד רבים וטובים. לא ניתן למנות את כולם, אך אלה הם הנחשים הנחשבים ל"קלאסיים" למתחילים. הכי חשוב שתהיו שלמים עם הבחירה שלכם."

כמו כן להלן לינק לקובץ לא מצומצם של שאלות ותשובות שישבתי והכנתי כדי לחסוך למגדלים את ההתרוצצות אחרי תשובות. יש פה פלוס מינוס כול מה שמגדל מתחיל ומתעניין צריך לדעת:
https://www.snakes.co.il/articles/faq.html

אם יש עוד שאלות, אז בבקשה.
ותהנה
:D
ברוכים הבאים 😛

פותח השירשור - בכללי היתי ממליץ לך לחקות עוד קצת מהסיבה שיש עוד הרבה הטלות שלא בקעו עדין
המחיר יהיה שונה לטובה וגם המגוון יהיה שונה לטובה

וגם היתי ממליץ לך לראות תמונות של שאר הנחשים שמתאימים למתחילים

מאד מומלץ יהיה לקרוא כמה שיותר מאמרים לפני הבחירה

בהצלחה :wink:
ברוך הבא לפורום 😈

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

snakeman404פששש אלעד איזה הודעה מיותרת! 😡
חכה חכה אני יודע איפה אתה לא גר 😈

אני חושב שהעלו את רוב הנחשים הטובים למגדל המתחיל, רציתי לישאול- האם Bull Snake מתאים למגדל המתחיל? הוא לא ניראה נחש מסובך :?
~אלעד~
snakeman404פששש אלעד איזה הודעה מיותרת! 😡
חכה חכה אני יודע איפה אתה לא גר 😈

אני חושב שהעלו את רוב הנחשים הטובים למגדל המתחיל, רציתי לישאול- האם Bull Snake מתאים למגדל המתחיל? הוא לא ניראה נחש מסובך :?
מה אתה אומר!... תנסה, יפרק לך את הצורה.
נחש עם גישה מאוד שלילית לחיים 😈

אגרסיבי מאוד, נושף, מאוד ממהר לתת ביסים. נחש שלא מרימים עם הידיים... (אלא אם כן אתה אוהב להינשך ואז אפשר גם לפנות לפסיכולוג...)

אני לא חולה על המראה שלו... אבל יש מגדלים שאוהבים.

אבל לא, לא הייתי ממליץ לגדל בול סנייק בתור מגדל מתחיל.

הנושא נעול, לא ניתן להגיב.