שאלה למי שמבין בגנטיקה ברביה...

אם שתי לטאות שהם אחים מזדווגים יצאו להם בייביס עם בעיות?
בהחלט עלולים לצאת צאצאים פגומים.
בנוסף, כמות הצאצאים בד"כ תהיה נמוכה מהרגיל.

נ.ב., אני מקווה שהם אח ואחות ואתה לא מנסה להרבות שני אחים... 😲
אתר הבית של reptilez :
http://www.reptilez.co.il/index.asp
אם אני לא טועה אבל אני יצטרך חיזוק מלירון או אלעד שיותר מבינים ממני בלטאות
אז רק אחרי 3 דורות של זיווגים פנימיים במשפחה יתחילו הבעיות הגנטיות.....שיבואו לידיי ביטויי בתור פגמים

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

אוקי תודה...אני לא הולך להרבות אחים זאת הייתה שאלה לידע הכללי....
Ben-Kאם אני לא טועה אבל אני יצטרך חיזוק מלירון או אלעד שיותר מבינים ממני בלטאות
אז רק אחרי 3 דורות של זיווגים פנימיים במשפחה יתחילו הבעיות הגנטיות.....שיבואו לידיי ביטויי בתור פגמים
אודה לך מאוד אם תוכל להפנות אותי למאמר או משהו על זה... כי קשה לי טיפה להבין את ההגיון מאחורי הטענה. למה שרק אחרי 3 דורות אם מעבר גנים הינו דבר שנתון לפאקטור של "מזל"... ישנם אחוזים להעברת תכונה X לעומת Y... לפי ההגיון הסטנדרטי, יש סיכוי לפגמים בכול שלב... ככול שתרבה יותר בתוך המשפחה יש יותר סיכוי למוטציות מוקצנות... ככה זה באופן כללי...

אם זה שונה בצורה זו או אחרת בלטאות אשמח לשמוע למה... נשמע לי תמוה.
Nightfall
Ben-Kאם אני לא טועה אבל אני יצטרך חיזוק מלירון או אלעד שיותר מבינים ממני בלטאות
אודה לך מאוד אם תוכל להפנות אותי למאמר או משהו על זה... כי קשה לי טיפה להבין את ההגיון מאחורי הטענה. למה שרק אחרי 3 דורות אם מעבר גנים הינו דבר שנתון לפאקטור של "מזל"... ישנם אחוזים להעברת תכונה X לעומת Y... לפי ההגיון הסטנדרטי, יש סיכוי לפגמים בכול שלב... ככול שתרבה יותר בתוך המשפחה יש יותר סיכוי למוטציות מוקצנות... ככה זה באופן כללי...

אם זה שונה בצורה זו או אחרת בלטאות אשמח לשמוע למה... נשמע לי תמוה.
אין שום מאמר.....זה רק משהו שאני זוכר שראיתי איפה שהו....נראה לי בתוכנית על זוחלים בנשיונאל, זוחלים של אוסטליה.....אבל כמו שרשמתי יש אנשים שיותר מבינים ממני בלטאות.....
ובסופו של דבר הם ידעו יותר....

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

BAGIRAביונקים הפגמים עלולים (לא חייבים) להופיע כבר בדור הראשון.
אחלה, ולמה שזה יהיה שונה בזוחלים?
מעבר גנים זהה בכול רבייה זוויגית.
חיבור של חצאי מטענים גנטיים ליצירת מטען שלם.
אני לא חושב שאפשר לבסס את מיספר הדורות[אם בכלל] שעוברים עד שמיתבצע פגם ברביייה זוויגית תוך-מישפחתית, ביגלל שכמו שאורן אמר:"מעבר גנים הינו דבר שנתון לפאקטור של "מזל"..."
Nightfall
BAGIRAביונקים הפגמים עלולים (לא חייבים) להופיע כבר בדור הראשון.
אחלה, ולמה שזה יהיה שונה בזוחלים?
מעבר גנים זהה בכול רבייה זוויגית.
חיבור של חצאי מטענים גנטיים ליצירת מטען שלם.
זה לא שונה לדעתי , אין שום הסבר הגיוני שזה יהיה שונה אבל כש"מאיימים" עליי במחקרים ומאמרים אני מעדיף לראות ולקרוא לפני שאני יוצא חוצץ :wink:
אתר הבית של reptilez :
אז רגע מכל הדיון שהתפתח כאן בזכותי יהיו פגמים מזיווג אחים או לא?
אין הכרח שיהיו פגמים אבל הסיכויים גבוהים הרבה יותר מאשר זיווג של זוג שאינו בעל קשר דם.
בנוסף, פגמים אינם רק פגמים בצאצאים אלא גם הולדה של כמות קטנה ביותר של וולדות, שגם הם כמובן, עלולים להיות פגומים או שלמים או ימותו בגיל צעיר
אתר הבית של reptilez :