שאלה

האם נחש יכול להקשר נפשית למגדל?
תראה, יש שתי דרכים לגשת לזה... האחת הא הקלינית, העובדתית והשנייה יותר פילוסופית.

נחש כחיה אינו בעל שום מודעות סוציאלית בכלל. לא מחפש חברה, וגם זיווג יתרחש רק לשם התרבות כאשר הנחש מגיב באינסטינקט לפרומונים שהנקבה משחררת.

המודעות שלהם אליך מסתכמת ב"ריח מוכר שבדרך כלל אינו איום"... או במקרה של נחשים אגרסיביים תמיד תיחשב איום.

מצד שני... יש לכול מגדל את הסיפורים הקטנים שלו, שהוא "בטוח" שהנחש ממש הביע הכרה בו או משהו כזה... בסופו של דבר אני יותר נוטה לחשוב שמדובר במערכת בבטחון של הנחש שאתה לא מהווה איום... לא דבר מעבר לזה.

אבל מכיוון שרגש או הקשרות אינו דבר שניתן למדוד, הכול יכול להיות- אין אפשרות אמיתית לבדוק את זה. ייתכן שלנחשים יש המון רגשות אך אין להם שום דרך להביע אותם, אני לא ממש מאמין בזה, אבל אי אפשר ב 100% לסתור את זה, כי אין ניסוי שיצביע במאת האחוזים שלנחש אין הבנה של המושג, ואנו נאלצים להתבסס על הקורה בשטח.
קולע, למרות שלדעתי נחשים מסוגלים לזהות אנשים ולהבדיל בניהם, קרא לזה "קשירה נפשית" אם אתה רוצה, אבל אלה רק אינסטינקים
"זיהוי" על פי ריח, הסברתי את זה.

רק שזה לא היקשרות... גם אנחנו מזהים דברים ואנשים בלי היקשרות "נפשית"
הגופר שלי כן מזהה אותי וקשור אליי,
כל פעם שאני מתקרב אליו הוא מקשקש בזנב משמחה 😈
תקן אותי אם אני טועה אבל קישקוש בזנב אצל זוכלים מראה על עצבניות לא ככה? 😄
זו הנקודה... כן 😛
Nightfallתראה, יש שתי דרכים לגשת לזה... האחת הא הקלינית, העובדתית והשנייה יותר פילוסופית.

נחש כחיה אינו בעל שום מודעות סוציאלית בכלל. לא מחפש חברה, וגם זיווג יתרחש רק לשם התרבות כאשר הנחש מגיב באינסטינקט לפרומונים שהנקבה משחררת.

המודעות שלהם אליך מסתכמת ב"ריח מוכר שבדרך כלל אינו איום"... או במקרה של נחשים אגרסיביים תמיד תיחשב איום.

מצד שני... יש לכול מגדל את הסיפורים הקטנים שלו, שהוא "בטוח" שהנחש ממש הביע הכרה בו או משהו כזה... בסופו של דבר אני יותר נוטה לחשוב שמדובר במערכת בבטחון של הנחש שאתה לא מהווה איום... לא דבר מעבר לזה.

אבל מכיוון שרגש או הקשרות אינו דבר שניתן למדוד, הכול יכול להיות- אין אפשרות אמיתית לבדוק את זה. ייתכן שלנחשים יש המון רגשות אך אין להם שום דרך להביע אותם, אני לא ממש מאמין בזה, אבל אי אפשר ב 100% לסתור את זה, כי אין ניסוי שיצביע במאת האחוזים שלנחש אין הבנה של המושג, ואנו נאלצים להתבסס על הקורה בשטח.
100% אין גם במדע אבל... בנושא הספציפי הנ"ל הקשרות רגשית ורגש בכלל דווקא נעשו הרבה מאוד ניסויים.
בגדול ישנם חלקים במוח של בע"ח שאחראים על מה שאנחנו קוראים "רגש" או היקשרות (כמובן שמדובר בתהליכים ניורוכימיים) לנחש אין את החלקים האלה במוח כיוון שהמוח שלו קדום יותר ולכן אין שום סיכוי שבעולם שהנחש ירגיש משהו או יביע רגש.
מה שכן כמו שאורן ציין הוא יכול לקשר בין ריח הגוף של אדם מסויים לדברים אחרים כמו אי סכנה או במקרים פחות שמחים אוכל.

http://www.kef-hayot.co.il
החיות שלנו, הכיף שלכם!
Snake i
Nightfallתראה, יש שתי דרכים לגשת לזה... האחת הא הקלינית, העובדתית והשנייה יותר פילוסופית.

100% אין גם במדע אבל... בנושא הספציפי הנ"ל הקשרות רגשית ורגש בכלל דווקא נעשו הרבה מאוד ניסויים.
בגדול ישנם חלקים במוח של בע"ח שאחראים על מה שאנחנו קוראים "רגש" או היקשרות (כמובן שמדובר בתהליכים ניורוכימיים) לנחש אין את החלקים האלה במוח כיוון שהמוח שלו קדום יותר ולכן אין שום סיכוי שבעולם שהנחש ירגיש משהו או יביע רגש.
מה שכן כמו שאורן ציין הוא יכול לקשר בין ריח הגוף של אדם מסויים לדברים אחרים כמו אי סכנה או במקרים פחות שמחים אוכל.
לא יודע עד כמה אני מסכים עם זה אחי, מיפוי המוח זה טוב ויפה אבל אני לא מאמין שאפשר לעשות השוואה נכונה כך. רגש הרי הינו התפתחות ממשהו, ואומנם נחשים קדומים יותר, אבל הם בד בבד נוצרו עם אבותיהם של בני האדם, אני לא חושב שרגש ברמה בסיסית הוא משהו שאפשר לפסול, גם מיפוי מוחי זה ספקולציה... משווים בין מוח של בני אדם לנחשים... אבל אי אפשר למדוד "אהבה" "שנאה" וכול זה..
ההסכמה הרווחת אכן תומכת במה שאתה אומר, וגם אני לצורך העניין, אבל מכיוון שאני עדיין מאמין שישנו ספק-קלוש אבל קיים, אני לא חורץ את זה.

זה לא הופך אותי לצודק או טועה, עניין של בחירה.
אחי... זוחלים היו קיימים הרבה הרבה הרבה... לפני היונקים שלא לדבר על פרימטים בכלל.

ד"א אני איתך גישתי פוסטמודרנית לחלוטין בכל הקשור למה ניתן או לא ניתן למדוד.
אבל אם לא נסמוך על מחקרים קיימים אז מה שנשאר זה רק אמונה.

החיות שלנו, הכיף שלכם!
מסכים במאה אחוז אחי, אין לי שום וויכוח על זה. אבל אני אישית בוחר שלא להגיד ב100% תשובה כול עוד יש גרעינון של ספק, ולדעתי יש. כי כול חקר של העבר הוא בגדר ספקולציה ותיאוריה- דברים מאוד מושכלים וחכמים ללא ספק, אבל אני מעדיף שלא על פי זה לפסול לגמרי אופציות.

ובוודאי ובוודאי שאל לנו לחיות באשליות בקטע הזה, פשוט לגבי התחום הזה ספציפית אני לא מרגיש שאני אמנע מעצמי או מאחרים משהו קריטי אם לא אגיד 100% כן או לא

שוב, חשוב לי לחדד שאני ממש לא מתווכח איתך פה, לצורך העניין אני מסכים איתך לחלוטין.
אני פשוט מעדיך לאמר "זה מאוד לא סביר שלנחש יש רגשות או יכולת היקשרות" מאשר "לנחש אין שום יכולת כזו".
כמו שאמרתי שום דבר הוא לא 100% אבל כמו שציינתי במקרה הנ"ל אין לנחש את האיברים הדרושים כדי לחוות רגש ככה שזה די 100% בדיוק כמו שאין לו רגלים כדי לרוץ.

החיות שלנו, הכיף שלכם!
לא קראתי את כל ההודעות אז אני מצטעער אם אני יחזור על משו אבל לדעתי הנחש לא נקשר למגדל באופן נפשי והוא ימות אם המגדל לא יהיה איתו אבל הנחש יכול "לאהוב" להיות על ידיים ואם זה נקרא להיקשר אז כן ואם לא אז לא 🙄
נחשים לא מזהים מגדלים וגם לא נקשרים אליהם.
נחש לא אוהב מגדל אלא סובל אותו.הם חיות בעלי דם קר ולא נקשרות.

אולי הם יכולות לזהות ריח אבל כמו שאמרתי, הם יסבלו את המגדל ולא יאהבו אותו.
אם אתה אומר מה הקשר תסביר כדי שאני אוכל להסביר לך או לתקן....

עכשיו תסביר לי למה אמרת מה הקשר?!?